VIDEO: Imagini SPECTACULOASE cu detonarea bombei gasita la marginea Botosaniului - FOTO

VIDEO: Imagini SPECTACULOASE cu detonarea bombei gasita la marginea Botosaniului - FOTO

 Explozie  

 Misiune indeplinita pentru pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Stituatii de Urgenta Botosani. Bomba de 250 de kg gasita in aceasta dimineata pe un camp din apropierea municipiului Botosani a fost detonata cu succes

La fata locului s-au aflat un echipaj SMURD, pompieri, politie si jandarmi. Deasemenea a fost prezent si seful ISU Botosani, col. Radu Anton, dar si subprefectul Sebastian Tocariu. 

Întrucât bomba de aviaţie prezenta un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare s-a luat decizia ca distrugerea să se facă pe locul unde a fost descoperită, deoarece zona permitea efectuarea acestei operaţiuni în condiţii de maximă siguranţă.    

Şedinţa de distrugere a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani, condusă de lt. col. Ştefan Uşurelu.  

După această operaţiune, s-a executat asanarea terenului înconjurător în vederea îndepărtării eventualelor elemente de muniţie rezultate în urma exploziei.  

Pirotehniştii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.  

Să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.  

La ora 15:35 bomba a fost detonata, iar imaginile surprinse sunt cu adevarat spectaculoase!






















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
362

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
390

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
238

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...