Viceprimarul Ghiorghita il ataca pe seful Garzii de Mediu

Viceprimarul Ghiorghita il ataca pe seful Garzii de Mediu

FLORIN GHIORGHITA, viceprimar al municipiului Botosani

Viceprimarul de Botosani, Florin Gheorghita, il ataca pe Razvan Rotaru, directorul coordonator al Comisariatului Judetean de Mediu, caruia ii reproseaza ca aplica sanctiuni pe criterii politice.

Reprezentantul Primariei Botosani sustine ca un exemplu concret cu privire la criteriile neprofesionale dupa care sunt aplicate sanctiunile il prezinta cazul de la Dorohoi.

"Daca ar sti si directorul de la Garda de Mediu cam ce ar trebui sa invete el, ar fi o chestie extraordinara. Eu le recomand celor de la Garda de Mediu sa inceapa verificarile la rampele de gunoi cu Primaria Dorohoi. Ei pana acuma nu au adus niciun gram de gunoi la rampa din Botosani, ei depoziteaza gunoiul in continuare la rampa de gunoi din Dorohoi care este inchisa deja. Seful Garzii de Mediu spunea ca din ce stie el, rampa de gunoi din Dorohoi va fi inchisa in 2011. Probabil era bine daca se mai documenta pana in 2011 si il punea director atunci", a declarat viceprimarul Florin Gheorghita, care considera ca primarul din Dorohoi are parte de un tratament diferit pentru faptul ca acesta este social-democrat ca si directorul Garzii de Mediu.

Directorul Garzii de Mediu sustine ca nu face verificari si nici nu aplica sanctiuni dupa criterii politice, precizand ca dovada sta faptul ca printre unitatile administrativ-teritoriale sanctionate se numara si una cu primar social-democrat.

"Nu este adevarat. Problema la Primaria Dorohoi este cu totul alta. Primaria Dorohoi nu s-a incadrat in tematica pe care am avut-o noi acum, tematica a fost pentru rampele comunale. Acolo este o alta problema. Au avut o problema cu un utilaj. Masina care transporta gunoiul, luata printr-un program european, s-a defectat si a fost trimisa la reparat in Turcia. Pe perioada cat nu a fost masina s-a depozitat niste gunoi acolo. Nu e nimic politic, pentru ca am dat amenda si la primaria Candesti, care e primarie PSD-ista. Iar problema la Dorohoi este rezolvata. si vreau sa mai spun ca Primaria Dorohoi nu sta bine, ci foarte bine. Au si statie de sortare", a specificat Razvan Rotaru. (Evenimentul de Botosani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
300

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
128

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
132

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...