Poliţist şi primar acuzaţi de agresiune

Poliţist şi primar acuzaţi de agresiune

   Monitorul de Botosani

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) a dispus declanşarea unei anchete interne la Postul de Poliţie Manoleasa, după ce un bărbat şi fiul vitreg al acestuia au susţinut că ar fi fost bătuţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un agent şi de primarul comunei.

Agresiunea ar fi avut loc chiar în sediul Poliţiei, sub ochii unor agenţi de pază. Întregul scandal a izbucnit după ce, susţine primarul Mihai Mircea, paznicii puşi de el pe o tarla cultivată cu porumb l-ar fi zărit pe Mirel Moraru de 19 ani, în timp ce mergea cu un sac cu fiare vechi în spinare.

Bănuind că tânărul vrea să pună fiarele în lan pentru a defecta combina, paznicii l-au strigat, dar acesta a rupt-o la fugă.

Atunci primarul a mers la Poliţie şi, însoţit de un agent, a plecat la locuinţa tânărului. De aici, însă, versiunile diferă.

"Au venit cu maşina pe la 12 noaptea şi au intrat cu ea în curtea casei până aproape de uşă. Mirosea a băutură de la amândoi. Atât ne-au zis: Îmbrăcaţi-vă şi haideţi cu noi. De cum am urcat în maşină, au început cu pumnii şi cu bastonul şi m-au bătut până la Poliţie. În Poliţie m-au luat iar. După asta poliţistul m-a lăsat pe o bancă şi l-a luat pe feciorul meu vitreg, Mirel Moraru. L-a bătut şi pe el cu pumnii şi cu picioarele şi i-a tras cu genunchiul în organele genitale", a povestit Gheorghe Ciobanu, unul dintre cei care spun că au fost agresaţi.

Totul ar fi durat până pe la vreo 1 noaptea, când presupusele victime au plecat acasă, urmând să se întoarcă luni pentru audieri. Sâmbătă însă, cei doi au ajuns la spital unde au fost examinaţi medico-legal.

Astfel, potrivit medicilor, bărbatul prezenta mai multe echimoze pe braţul stâng şi piciorul stâng, iar tânărul pe umărul stâng şi în regiunea organelor genitale.

Singurul care a rămas internat a fost Mirel Moraru, în cazul bărbatului medicii apreciind că nu este nevoie de spitalizare.

Audiaţi de un reprezentant al IJP, cei doi au formulat plângere împotriva primarului şi poliţistului şi spun că vor sesiza inclusiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Primarul se jură că este nevinovat

La rândul său, primarul Mihai Mircea se jură cu mâna pe Biblie şi spune că nu a lovit pe nimeni. "Sunt un om cu frica lui Dumnezeu şi nu pot face aşa ceva. Sunt acuzaţii nefondate. Eram cinci oameni acolo", susţine primarul Mircea Mihai. Cât îl priveşte pe poliţist, acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

(Articol complet in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
11

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
311

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
135

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...