Politist, misiune de criza. Nume de cod: "Whisky"

Politist, misiune de criza. Nume de cod: "Whisky"

   Romania Libera

Zeci de mii de sticle de bauturi alcoolice au fost cumparate de Ministerul de Interne de la inceputul acestui an, mai precis din aprilie, adica dupa ce s-a aprobat bugetul institutiei.

Locurile in care ajung aceste bauturi sunt hotelurile din bazele de distractie pe care fosta guvernare PSD le-a daruit spre administrare ministerului.

HG 787/2003, semnata de premierul de atunci Adrian Nastase si de ministrul de Interne in functie la acea data, Ioan Rus, precizeaza ca "se aproba infiintarea pe langa Ministerul Administratiei si Internelor si structurile acestuia a urmatoarelor activitati: a) administrarea complexurilor si bazelor de agrement, a caselor de odihna si de oaspeti".

Pe baza acestui act, in hotelurile din administrarea MAI au inceput sa curga rauri de alcool, iar cateva firme – abonate la castigarea contractelor – au inceput sa-si dubleze profiturile de la an la an.Intr-o perioada de criza severa, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a cumparat, prin sistemul de achizitii publice, zeci de mii de sticle cu whisky, coniac, gin, tuica, vinuri si bere.

Valoarea: 140.000 de euro numai in primele patru luni dupa aprobarea bugetului institutiei pe 2009.

Cele mai multe livrari au fost trimise la "depozitul din sos. stefan cel Mare nr. 7 (stadionul Dinamo)", Hotel Excelsior Brasov, Hotel Turist Predeal si, mai spre vara, la Hotel Meridian din Mamaia, bazele de distractie ale politistilor, care, se vede treaba, se trateaza de recesiune cu bauturi fine.

Contractele sunt castigate, an de an, de aceleasi firme, iar o buna parte dintre acestea sunt atribuite prin negociere directa, pe motiv de "extrema urgenta".

Adica trebuia asigurata "continuitatea activitatii de hranire in cadrul complexurilor si bazelor de agrement".

Whisky J. Walker 0,7 l – 300 sticle, whisky J. Daniels 0,7 l – 600 sticle, whisky Grants 0,7 l – 300 sticle, coniac Jidvei 0,7 l – 180 sticle, gin Beefeater 0,7 l – 200 sticle, tuica – 10 l, palinca – 10 l si alte sute de sticle, cu alte tipuri de bauturi alcoolice distilate, in valoare totala de 37.800 de euro, reprezinta cea mai recenta achizitie prin licitatie publica desfasurata de Ministerul Administratiei si Internelor in luna iulie 2009.

Tot in iulie, Directia Economico-Administrativa a ministerului a mai cumparat vinuri de 21.000 de euro si bere de 11.200 de euro, impovarand si mai tare bugetul de stat.

Zilele trecute, conducerea MAI se plangea ca nu mai are bani sa plateasca chiriile politistilor.

(Sursa: Romania Libera)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
365

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
497

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
620

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...