Vicele Lupașcu: "Nu excludem posibilitatea de a face loc și altor colegi din dreapta politică să ocupe funcția de viceprimar"

Viceprimarul Cătălina Lupașcu susține că vor exista mari surprize în Consiliul Local după jocurile politice care se fac în această perioadă, ca urmare a intrării în vigoare a ordonanței de urgență care permite traseismul politic.

Lupașcu spune că obiectivul major al primarului Ovidiu Portariuc la ora actuală este de a-și crea o majoritate în Consiliul Municipal.

"Au fost multe frământări în Consiliul Local care nu au nimic de a face cu administrația având în vedere că toate proiectele de hotărâre au trecut și atunci când au fost amendate au fost votate și de consilierii locali ai PSD, doar puține amendamente nu au fost votate de colegii noștri. Cu siguranță domnul Ovidiu Portariuc în această perioadă se pregătește să își formeze majoritatea. În ACL, desigur au fost discuții despre modul în care reacționăm noi la toate demersurile domnului Ovidiu Portariuc, demersuri pe care politic, practic, orice partid și le stabilește. Care sunt opțiunile unui partid la un moment dat, desigur poate exista ca variantă de lucru și ceea ce s-a stipulat, dar la ora actuală discutăm de o majoritate pe care PSD-ul o formează și cu siguranță veți avea mari surprize fiindcă noi, consilierii locali ai PNL și ai celor care sprijină dreapta politică, vom da ocazia domnului primar să vă prezinte majoritatea pe care dumnealui și-a făcut-o. Vorbesc de o majoritate poate aproape făcută", a declarat Cătălina Lupașcu.

Edilul nu exclude posibilitatea să fie schimbat din funcție, la fel și viceprimarul Eugen Țurcanu.

"Nu excludem posibilitatea de a face loc și altor colegi din dreapta politică să ocupe funcția de viceprimar, nu știu dacă acum va fi momentul sau mai târziu, dar cu siguranță într-o primă etapă vom da posibilitatea cetățenilor municipiului Botoșani ca domnul primar să poată să își prezinte echipa și atunci veți avea mari surprize", a mai spus Cătălina Lupașcu.

Cât privește schimbarea viceprimarilor, Eugen Țurcanu a spus: "Nu am nimic de declarat. Nu știu nimic".

Cei care ar urma să ocupe funcțiile de viceprimari sunt Corneliu Furtună și Gheorghe Iavorenciuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...