Viaţă luată în spatele gratiilor! Un deţinut din Penitenciarul Botoşani s-a spânzurat!

Condamnat definitiv la puşcărie în regim închis, un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Botoşani şi-a luat zilele joi dimineaţă.

Viaţă luată în spatele gratiilor! Un deţinut din Penitenciarul Botoşani s-a spânzurat!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Un deţinut din Penitenciarul Botoşani s-a spânzurat cu şnurul de la pantalonii de trening, fiind găsit de gardieni joi dimineaţă. Aceştia au anunţat imediat personalul medical pentru acordarea primului ajutor, însă manevrele de resuscitare nu au mai fost iniţiate din cauza faptului că bărbatul era decedat.

O anchetă a fost declanşată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, rezultatele necropsiei urmând să indice cu exactitate cauzele morţii.

"Conform procedurilor legale a fost anunţată familia persoanei decedate, a fost informat judecătorul de supravegherea şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani care efectuează în prezent cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului, urmând ca în funcţie de concluziile acestora să fie dispuse măsurile procedurale care se vor impune", susţine reprezentanţii Penitenciarului Botoşani.

George Iulian J., de 33 de ani, din Dărmăneşti, judeţul Suceava, a fost închis în Penitenciarul Botoşani în noiembrie anul trecut, după ce a fost trimis în judecată pentru viol. Condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare, suceveanul a făcut apel, iar dosarul încă era pe rol. După perioada de carantină, comisia de stabilire a regimului de executare a pedepselor a decis că acesta trebuia să execute condamnarea în regim închis. Astfel că George Iulian J. a fost repartizat singur într-o celulă, în condiţiile în care Penitenciarul are regim semi-deschis.

Individul a ajuns în spatele gratiilor deoarece în octombrie anul trecut şi-ar fi violat mama la beţie. În vârstă de 56 de ani, femeia nu a reclamat imediat cele întâmplate, astfel că abia în noiembrie s-a aflat despre drama pe care o trăise. Iniţial reţinut pentru 24 de ore, suceveanul a fost arestat preventiv, măsura prelungindu-se după pronunţarea sentinţei de fond.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O asociație din Botoșani angajează, se cer studii medii, vechime și permis categoria B!

astăzi, 14:50
104

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, la data de 13.05.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ...

Val de aer polar peste România, la sfârşitul primăverii. De când se mai încălzeşte vremea

astăzi, 14:19
150

Alina Şerban, meteorolog ANM, a prezentat luni prognoza meteo actualizată pentru perioada următoare."Un front atmosferic rece a traversa teritoriul țării noastre și a determinat o scăd...

Astăzi a început evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a!

astăzi, 14:03
42

Începe evaluarea națională la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 - 2024. Peste 500.000 de elevi vor participa la această evaluare a competențelor, potrivit...