O recunoaște și Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier al municipiului Botoșani, care susține că de multe ori nici nu au pe cine sancționa, în condițiile în care mașinile figurează pe numele unor cetățeni străini.
Ciubotaru susține că problema parcărilor de la ACR se va rezolva după ce va intra în vigoare regulamentul ce va permite blocarea și ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar pe domeniul public. Regulamentul va fi lansat spre dezbatere publică de municipalitate, estimându-se că va fi aplicabil din primăvara acestui an.
"Dăunează traficului rutier problema din zona ACR. Problema se pune că putem aplica sancțiuni doar proprietarilor cu mașini înmatriculate în România. Avem listele întregi cu mașinile oprite neregulamentar, dar multe sunt înmatriculate în Germania, Bulgaria, Franța, Belgia și mai nou au și scos numerele de înmatriculare. Când verificăm în evidențele noastre un autoturim apare un nume din Polonia, ar trebui să sancționez acea persoană pentru că o mașină cumpărată de cineva a fost lăsată într-o zonă de oprire interzisă. Problema va fi rezolvată 100% odată cu aplicare alegii privind ridicarea autoturismelor staționate și oprite neregulamentar. Colegii mei din stradă chiar dacă fac verificări nu pot sancționa un cetățean străin care a vândut o mașină unui cetățean din România. La Primărie e în discuție această lege și modul de aplicare privind ridicarea mașinilor și sperăm ca din luna mai să intre în aplicare", a precizat Victor Ciubotaru, șeful Biroului Rutier din municipiul Botoșani.
Numai de la începutul acestui an au fost aplicate 100 de sancțiuni pentru autoturismele parcate la Poligonul ACR, marea lor majoritate fiind scoase la vânzare duminica în târg.