Vezi lista bunurilor care iti "taie" ajutorul social!

Vezi lista bunurilor care iti "taie" ajutorul social!

 RODICA CRETU  

Noile reglementari legislative, in domeniul prestatiilor sociale, stabilesc o lista unica a bunurilor ce conduc la excluderea celor care solicita o anumita forma de ajutor social.

Astfel la categoria bunurilor imobile intra cladirile sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti, case de vacanta, piscine saune si altele, sau alte imobile aflate in una dintre urmatoarele forme de detinere: proprietate, inchiriere, concesiune, comodat.

La bunuri mobile intra motocicletele, motoretele, scuterele si autoturismele cu o vechime mai mica de 10 ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile.

Autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze si microbuze.

Salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi.

Utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata.

Utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric.

Obiecte de arta, bijuterii si metale pretioase de peste 100 de grame, obiecte de cristal si portelan de mare valoare, blanuri de mare valoare, obiecte de colectie in stare vandabila.

Aparatura electronica: camera video, amplificatoare audio, copiatoare.

Depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei.

Terenuri:

Terenul intravilan sau extravilan pe care se afla locuinta de domiciliu si curtea aferente, precum si alte terenuri in intravilan arabile cu potential de constructii ori vanzare, cu o suprafta totala mai mare de 1.000 mp in zona urbana si 2.000 mp in zona rurala

Terenuri extravilane in zona colinara, de ses si de munte cu potential productiv (exploatabile)

Familii cu 1-3 persoane: 1,5 ha/familie
Familii cu peste 3 persoane: 2 ha/familie

Categorii de animale/pasari:

-peste 2 bovine
-peste o cabalina
-peste 3 porcine
-peste 5 ovine/caprine
-peste 5 familii de albine
-peste 10 capete de iepuri de casa
-peste 25 de capete de pasari
-crescatorii a caror productie se comercializeaza

"Detinerea unuia dintre bunurile mentionate conduce la excluderea acordarii ajutorului social, alocatiei pentru sustinerea familiei si ajutorul pentru incalzirea locuintei", a declarat Rodica Cretu, din cadrul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Botosani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
135

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
430

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
97

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...