Veşti proaste pentru româncele care lucrează în Italia: Garda de Finanţe, pe urmele îngrijitoarelor: "Badante" evazioniste, impozite neplătite de milioane de euro!

Veşti proaste pentru româncele care lucrează în Italia: Garda de Finanţe, pe urmele îngrijitoarelor: "Badante" evazioniste, impozite neplătite de milioane de euro!
Garda de Finanţe din Jesolo (Venezia) a controlat recent peste două sute de colaboratori domestici, în principal menajere, grădinari şi îngrijitoare, rezidenţi la Jesolo, Cavallino-Treporti şi Caorle. Militarii au descoperit o evaziune răspândită a impozitelor din partea românilor, ucrainenilor şi moldovenilor. A fost constatată nedeclararea unei sume totale de circa 5.500.000 de euro, evaziunea fiscală fiind de peste 1.200.000 de euro.

Garda de Finanţe din Jesolo a comunicat că a încheiat 214 controale fiscale în privinţa a tot atâţi colaboratori domestici, în special menajere şi îngrijitoare, rezidenţi în principalele localităţi ale litoralului venet (Jesolo, Cavallino-Treporti şi Caorle). Dintre aceştia numai doi au rezultat în regulă.

Controlul a permis depistarea unei răspândite şi consistente evaziuni fiscale din partea acestei specifice categorii de lucrători, cu precădere străini, realizată prin intermediul neprezentării declaraţiei fiscale şi prin neplata impozitului datorat.

Controalele au fost efectuate în special în privinţa colaboratorilor domestici cu venituri de peste 8.000 de euro anual (pragul de la care este necesară prezentarea declaraţiei de venituri), pentru care nu s-a găsit nicio declaraţie fiscală.

Controalele, efectuate cu referire la veniturile primite între 2009 şi 2013, au permis să se constate o nedeclarare a veniturilor din muncă subordonată şi asimilată cu o valoare totală de circa 5,5 milioane de euro; evaziunea fiscală aferentă acestei sume este estimată la peste 1,2 milioane de euro.

În faţa proceselor verbale redactate, a existat o consistentă recurgere din partea contribuabililor la procedura de aderare prevăzută de normativa fiscală în vigoare, care va permite contribuabililor sancţionaţi care intenţionează să-şi achite datoria la Fisc să beneficieze de o reducere la o şesime din sancţiunile prevăzute. Până astăzi, procentul de adeziuni este de circa 40% din totalul proceselor verbale notificate. (gazetaromaneasca.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfântul Andrei, usturoi pus la uși și busuioc sub pernă

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
73

Există câteva tradiții și obiceiuri în Ajun de Sfântul Andrei 2023 pe care oamenii le respectă cu sfințenie, iar printre ele se numără usturoiul pus la uși, dar și pusul de ...

În acest sfârșit de săptămână, Teatrul „Mihai Eminescu” invită botoșănenii la spectacolul „La Academie” de Alexandra Felseghi

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
144

”Sărbătorim luna cadourilor cu un cadou special pentru spectatorii noștri dragi. Fă un cadou special cuiva drag și oferă-i în dar un spectacol de teatru! La spectacolele din luna dec...

Măsurile de ordine publică stabilite de autorități pentru perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2023 în județul Botoșani

Miercuri, 29 Noiembrie 2023
60

În contextul zilelor libere ocazionate de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de ...