Veşti proaste pentru româncele care lucrează în Italia: Garda de Finanţe, pe urmele îngrijitoarelor: "Badante" evazioniste, impozite neplătite de milioane de euro!

Veşti proaste pentru româncele care lucrează în Italia: Garda de Finanţe, pe urmele îngrijitoarelor: "Badante" evazioniste, impozite neplătite de milioane de euro!
Garda de Finanţe din Jesolo (Venezia) a controlat recent peste două sute de colaboratori domestici, în principal menajere, grădinari şi îngrijitoare, rezidenţi la Jesolo, Cavallino-Treporti şi Caorle. Militarii au descoperit o evaziune răspândită a impozitelor din partea românilor, ucrainenilor şi moldovenilor. A fost constatată nedeclararea unei sume totale de circa 5.500.000 de euro, evaziunea fiscală fiind de peste 1.200.000 de euro.

Garda de Finanţe din Jesolo a comunicat că a încheiat 214 controale fiscale în privinţa a tot atâţi colaboratori domestici, în special menajere şi îngrijitoare, rezidenţi în principalele localităţi ale litoralului venet (Jesolo, Cavallino-Treporti şi Caorle). Dintre aceştia numai doi au rezultat în regulă.

Controlul a permis depistarea unei răspândite şi consistente evaziuni fiscale din partea acestei specifice categorii de lucrători, cu precădere străini, realizată prin intermediul neprezentării declaraţiei fiscale şi prin neplata impozitului datorat.

Controalele au fost efectuate în special în privinţa colaboratorilor domestici cu venituri de peste 8.000 de euro anual (pragul de la care este necesară prezentarea declaraţiei de venituri), pentru care nu s-a găsit nicio declaraţie fiscală.

Controalele, efectuate cu referire la veniturile primite între 2009 şi 2013, au permis să se constate o nedeclarare a veniturilor din muncă subordonată şi asimilată cu o valoare totală de circa 5,5 milioane de euro; evaziunea fiscală aferentă acestei sume este estimată la peste 1,2 milioane de euro.

În faţa proceselor verbale redactate, a existat o consistentă recurgere din partea contribuabililor la procedura de aderare prevăzută de normativa fiscală în vigoare, care va permite contribuabililor sancţionaţi care intenţionează să-şi achite datoria la Fisc să beneficieze de o reducere la o şesime din sancţiunile prevăzute. Până astăzi, procentul de adeziuni este de circa 40% din totalul proceselor verbale notificate. (gazetaromaneasca.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
81

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
147

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
23

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...