Veste proastă pentru Tamara Ciofu: Medicii care au intrat în Parlament îşi vor pierde licenţa

Veste proastă pentru Tamara Ciofu: Medicii care au intrat în Parlament îşi vor pierde licenţa
Colegiul Medicilor vrea să interzică parlamentarilor care sunt şi cadre medicale să mai profeseze în timpul mandatului. La Botoșani, in aceasta situatie se afla medicul Tamara Ciofu, care a obtinut un mandat de deputat. 
 
Preşedintele Colegiului medicilor, Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, în cadrul Adunării Generale anuale a Colegiului Medicilor, că le va retrage dispensa în baza căreia pot să îşi desfăşoare activitatea în spitale, informează RomâniaTV.

Totodată, Astărăstoae a propus ca salariile medicilor rezidenţi să se dubleze de la 200 la 400 de euro şi s-a declarat convins că Guvernul va reuşi să găsească cele 40 de milioane de euro pe an necesare acestei majorări.
 
La sfârşitul lunii februarie, Adunarea Generală a Colegiului Medicilor i-a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare prin care, în contextul refuzului autorităţilor de a majora salariile rezidenţilor, atrăgea atenţia că, din 2007, peste 14.000 de medici, în care statul a investit peste 3,5 miliarde de euro, au plecat din ţară.
 

Cu voie de la ANI: "Am dreptul să fac gărzi"


La inceputul lunii februarie, deputatul social-democrat Tamara Ciofu declara ca va putea profesa ca medic, pe perioada celor patru ani cât va deţine mandatul de parlamentar, după ce fusese informată de către Agenţia Naţională de Integritate că nu există o incompatibilitate între exercitarea acestei activităţi şi cea de deputat. 
 
"Am depus o solicitare prin care am întrebat dacă am voie să fiu şi medic, să fac gărzi la Spitalul de Pediatrie. Nu am întrebat dacă am voie să fiu şef de secţie. Acest lucru era clar. Nu a fost o interpelare ANI, ci eu am solicitat lămuriri. ANI a precizat că am dreptul să fac gărzi şi că nu este o incompatibilitate în acest caz. Este un contract cu timp parţial de lucru. Nu voi putea să fiu medic la fel cum am fost înainte, dar voi face acest lucru ca să nu pierd patru ani de zile legătura cu sistemul. Am vrut să se lămurească şi să nu mai existe nicio suspiciune legat de această problemă", spunea in urma cu aproape doua luni Tamara Ciofu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
19

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
30

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
47

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...