Vantul de sambata face victime omenesti: Doi barbati au ajuns la spital!

Doi barbati din judetul Botosani au ajuns sambata la spital, unul dintre ei fiind in stare extrem de grava, dupa ce au suferit accidente din cauza vantului puternic!

Prima victima, un barbat de 30 de ani, se deplasa cu masina. Catalin T. circula pe relatia Botosani-Ungureni. In apropiere de Ungureni, pe sensul lui de mers, pe partea dreapta, un stalp din lemn s-a rupt. "Pentru a evita sa fie lovit in plin, barbatul a tras de volan si a intrat intr-un copac de pe marginea cealalta a drumului", a precizat Ionut Apostol, purtator de cuvant Politia Rutiera. A fost preluat de ambulanta si adus la Urgente, cu fractura de glezne si fractura de coloana lombara, el fiind internat pe sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Botosani.

O situatie neobisnuita s-a inregistrat la Dorohoi, unde Vrajitoru Ciprian, de 30 de ani, din localitate, a cazut de pe un imobil cu patru etaje. Acesta se urcase pe bloc pentru a vedea care este stadiul acoperisului, dar rafalele puternice de vant l-au impins spre margine, barbatul cazand in gol. El a fost preluat de cadrele medicale si transferat la Spitalul Judetean Botosani, unde a fost diagnosticat cu contuzie cerebrala. Victima este internata pe sectia de Reanimare, in stare foarte grava.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod Galben de vânt pentru intervalul 16.00 - 22.00, pentru judeţul Botoşani. Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt vor depăşi local 60 – 80 km/h.

De la instituirea codului galben, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a înregistrat peste 50 de apeluri din partea cetăţenilor judeţului care sesizau desprinderea unor bucăţi din acoperişurile mai multor blocuri sau a unor cărămizi ornamentale de pe faţada unor imobile din municipiul Botoşani, precum şi ruperea unor arbori sau stâlpi de joasă tensiune. Pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, efective ale EON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate.

Forţele inspectoratului au intervenit în localităţile Hudum, Săveni şi Dorohoi pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau în pericol de a se prăbuşi peste locuinţe. S-a acţionat şi pentru îndepărtarea pericolului prezentat de mai multe bucăţi desprinse din acoperişurile unor blocuri de pe străzile Griviţa, Marchian din municipiul Botoşani.

Angajaţii ISU Botoşani continuă să înlăture urmările vântului puternic în municipiul Botoşani, în curtea Spitalului Judeţean unde acoperişul policlinicii a căzut peste clădirea administrativă, dar şi în municipiul Dorohoi, unde se intervine pentru coborârea dintr-un copac a unei bucăţi de tablă desprinsă de pe o clădire.

Potrivit datelor furnizate de E.ON Moldova Distribuţie SA, la ora 14.00, nu erau alimentate cu energie electrică 16 de localităţi din judeţ, iar 4 localităţi erau alimentate parţial şi 108 posturi de transformare nealimentate.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
10

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
135

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...