Valeriu Zgonea, vicepresedinte PSD: “Botosaniul ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste pretul pe kilometru, pentru reabilitarea unui drum judetean”

Valeriu Zgonea, vicepresedinte PSD: “Botosaniul ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste pretul pe kilometru, pentru reabilitarea unui drum judetean”

 Valeriu Zgonea, vicepresedinte PSD  

Vicepresdintele PSD, Valeriu Zgonea, prezent sambata la Botosani, unde a participat la Academia social-democrata organizata de PES Activists, a crtiticat in termeni extrem de duri Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, despre care a spus ca este un program creat special pentru campania electorala a PDL.

Deputatul soscial-democrat a spus ca judetul Botosani ocupa un loc fruntas la nivel national in ceea ce priveste costul pentru reabilitarea unui kilometru de drum judetean, care se ridica la 1,7 milioane de lei, fara TVA.

“Este un proiect politic al PDL-ului, prin care milioane de euro sunt imprumutati de la banci, bani pe care ii platim noi pana in 2020. Banii aceia nu creeaza bunastare, ci sunt bani de campanie electorala criticati si de Comisia Europeana, si de reprezentantul FMI si de catre tot spectrul politic. Este un proiect in care milioane de euro se duc doar la firmele PDL. La Botosani situatia este similara, iar cel mai grav este ca pretul pe kilometru este unul dintre cele mai mari din Romania si depaseste standardul stabilit de lege. Botosaniul este in fruntea clasamentului cu 1,7 milioane de lei fara TVA, pe kilometru, chiar foarte scump pentru Uniunea Europeana. Parca zici ca pune pe jos aur. Reabilitarea unui kilometru de drum judetean nu ar trebui sa coste mai mult de 900.000 de lei, pana la 1,7 milioane de lei ce se intampla cu diferenta?", a declarat Valeriu Zgonea, in cadrul unei conferinte de presa.



Social-democratul a mai spus ca licitatiile pentru judetul Botosani, in vederea atribuirii lucrarilor in cadrul PNDI au fost facute la pachet cu judetul Suceava, dar au fost anulate.

“Procedura a fost una extrem de intresanta, judetul Botosani a fost la pachet cu fratele mai mare, Fluturul mai mare de la Suceava, companiile care au castigat au fost companiile de casa ale PDL-ului. Mizeria si hotomania au fost atat de mari, incat a fost anulata aceasta licitatie , li s-a parut exagerat de mare si a fost impartita in doua. In prima parte s-ar parea ca Fluturul mare de la Suceava va intra, iar Botosaniul va intra ceva mai incolo. S-a venit cu un pret foarte mare pe kilometru, domnul Futur vrea sa scoata foarte multi bani, sa fie ales, domnul Boc si-a dat seama de mizeria in care intra o data cu domnul Flutur, a suspendat aceasta lictatie, iar Botosaniul va fi in partea a doua a licitatiei, acum este Fluturul cel mare de la Suceava, care va castiga cei mai multi bani. Acesta este un proiect strict pentru clientela politica a PDL-ului, pentru care toti romanii vor plati pana in 2020, o smecherie facuta ca banii imprumutati de la banci sa se duca catre primariile PDL. Banii acestia se duc catre asfaltatorii care sunt abonati ai PDL si care se intorc in campania electorala in esarfe, biciclete, pungi cu cadouri, ca sa mituiasca electoratul", a spus Valeriu Zgonea.

Vicepresedintele PSD a spus ca la nivelul judetului Botosani, cei mai multi bani, pentru reabilitarea celor 60 de kilometri de drumuri comunale, vor merge catre administratiile locale conduse de democrat-liberali.

“Niciun primar nu a primit fonduri pe PNDI daca nu a semnat o adeziune, un angajament, ca pe 10 iunie va candida din partea PDL sau UNPR", a mai spus Zgonea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
775

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
364

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
102

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...