Vaccin folosit si pentru sugarii romani, suspect de virus porcin!

Vaccin folosit si pentru sugarii romani, suspect de virus porcin!
Vaccinul Rotarix, care se administreaza sugarilor si este folosit si in Romania, a fost deja interzis in SUA, iar specialistii europeni analizeaza varianta interzicerii lui si in cadrul UE.

Conform Agentiei Europene a Medicamentului, a fost confirmata existenta unui virus de tip porcin in componenta vaccinului antidiareic Rotarix, informeaza Antena 3.

In SUA, Agentia pentru Alimente si Medicamente a decis suspendarea folosirii vaccinului pe o perioada de sase pana la opt saptamani, pentru a analiza riscurile administrarii tratamentului.

Acest virus insa, nu a cauzat, pana acum, probleme medicale nici oamenilor si nici animalelor. Vaccinul, produs de GlaxoSmithKline, a fost aprobat in Uniunea Europeana in februarie 2006. Compania neaga insa acuzatiile si spune ca cei care isi administreaza vaccinul nu se supun niciunui pericol.

Rotarix este un vaccin administrat pe cale orala, disponibil in doua variante: pulbere sau lichid. Medicamentul se utilizeaza la sugari incepand de la varsta de sase saptamani pentru a-i proteja impotriva gastroenteritei, cauzata de rotavirus.

In Romania el nu este pe lista vaccinurilor abligatorii, insa se poate achizitiona fara reteta din farmacii, pretul lui nefiind, insa, foarte accesibil.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
7

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
66

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
17

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...