Fermierii pot depune cererile de plata pana pe 17 mai!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Botoșani, informează că, în primele 3 săptămâni de la lansarea campaniei SAPS 2010, au fost depuse 6.981 de cereri pentru suprafața de 20.770 ha.

Dintre cei 6.981 de fermieri care au depus cereri de plată, peste 3.000 și-au completat declarația de suprafață, utilizând aplicația IPA-Online.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafață, fermierii trebuie să depună cererile la același Centru Județean/Local APIA la care au depus în 2009. Fermierii pot depune cererile unice de plată și on line, utilizând aplicația IPA-Online.

Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafață pot fi persoane fizice și/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendași, concesionari, administratori în cadrul asociaților în participațiune, locatori sau alte asemenea. Arendatorul, concedentul și/sau locatorul nu beneficiază de plăți directe pentru terenul arendat, concesionat.

Precizăm că sunt eligibile la plată exploatațiile cu o suprafață de cel puțin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafață de cel puțin 0,30 ha. În cazul viilor, pepinierelor pomicole, pepinierilor viticole, arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,10 ha.

De asemenea, solicitantul trebuie să respecte bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) pe toată suprafața fermei.

Reamintim ca APIA a lansat la 1 martie 2010 campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafață.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafață, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 1 martie – 17 mai 2010, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 18 mai se vor aplica penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
45

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
45

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
83

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...