UTIL: Protejarea casei de efectele frigului

UTIL: Protejarea casei de efectele frigului
În perioada sezonului rece, chiar dacă sursele de încălzire din casă sunt satisfăcătoare, păstrarea temperaturilor optime depinde de gradul de izolare termică a locuinţei.

La apartamentele care nu beneficiază de izolare termică placate cu poliester expandat sunt alte soluţii recomandate pentru întreţinerea confortului termic şi evitarea producerii igrasiei. Astfel, pe forumurile din domeniu sunt oferite diverse soluţii, ne arata ziarullumina.ro.

Pentru izolarea ferestrelor, dacă nu aveţi termopane, cea mai la îndemână metodă o reprezintă bureţii adezivi. Anterior aplicării acestora, tâmplăria ferestrelor trebuie curăţată bine. Banda poate fi lipită atât între toc şi rama ferestrei, cât şi între cele două părţi ale ferestrei. Dacă tâmplăria are crăpături, atunci se chituieşte sau se umplu golurile cu chit sau silicon.

Mai există şi altă soluţie. În spaţiul dintre geamuri se poate pune un rulou de pânză umplut cu resturi textile sau alte materiale izolatoare.

Uşa de la intrare se poate etanşeiza tot cu ajutorul buretelui adeziv. Dacă nu se obţine un rezultat satisfacător există şi varianta capitonării cu piele artificială sau catifea.

Păstrarea căldurii mai poate fi realizată prin folosirea jaluzelelor sau a draperiilor groase, cu o condiţie: să nu acopere caloriferele.

Pentru a evita formarea igrasiei, camerele trebuie aerisite o jumătate de oră pe zi.

Balconul închis este şi el important în protejarea termică a apartamentului. Pe timpul iernii se poate pune la ferestrele care închid balconul o draperie groasă.

Caloriferul trebuie să fie descoperit în totalitate în zona elemenţilor. Robinetul acestuia trebuie deschis la maximum.

Nu este recomandată încălzirea apartamentului de la aragaz. Gazele rezultate sunt toxice şi pot cauza accidente, iar randamentul termic e foarte mic.

Nu este recomandată folosirea exclusivă a aerului condiţionat pentru încălzire. Aparatele consumă foarte mult curent electric. O alternativă convenabilă sunt caloriferele electrice cu ulei, plasate în mijlocul camerei, astfel încât căldura să se răspândească uniform.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
40

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
153

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
106

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...