UTIL - Obligatii fiscale cu termen 25 august 2009

Pana la data de 25 august 2009, contribuabilii trebuie sa indeplineasca urmatoarele obligatii fiscale:

1. Obligatii fiscale privind impozitul si contributiile aferente salariilor:

- Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100 - privind calcularea, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice, pentru luna precedenta, de catre contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit. Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

- Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale - Formular 102 - , pentru luna precedenta, de catre platitorii de contributii carora le revin obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, cu exceptia celor care au obligatii fiscale trimestrial sau semestrial.

- Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - Formular 224 - , pentru luna precedenta.


2. Alte obligatii fiscale:

- Depunerea situatiei centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile, de catre operatorii inregistrati si neinregistrati, precum si reprezentantii fiscali implicati in comercializarea produselor accizabile.

- Depunerea situatiei privind modul de valorificare a alcoolului si distilatelor pentru luna precedenta, de catre antrepozitarii autorizati pentru productie si importatorii de alcool si de distilate.


- Declararea impozitului pe titeiul de productie interna pentru luna precedenta - orice operator economic, platitor de impozit la titeiul din productia interna, are obligatia de a depune la autoritatea fiscala competenta o declaratie de impozit pentru fiecare luna, indiferent daca se datoreaza sau nu plata impozitului pentru luna respectiva.

- Depunerea Declaratiei privind accizele - Formular 103 -, de catre platitorii de accize.

- Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de alcool si bauturi spirtoase, de catre antrepozitarii autorizati pentru productie.


- Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata - Formular 300- , de catre persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.

- Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata - Formular 301-, de catre contribuabilii mentionati in instructiunile de completare, dupa caz.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
71

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
101

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
161

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...