UTIL - Indemnizatia de crestere a copilului acordata dupa un alt concediu de crestere a copilului

UTIL - Indemnizatia de crestere a copilului acordata dupa un alt concediu de crestere a copilului
Intrebare: Momentan ma aflu in concediu de crestere copil si primesc ca indemnizatie 85% din media veniturilor. Sunt insarcinata cu al doilea copil si ar urma sa nasc la 3 luni dupa terminarea primului concediu de crestere a copilului. As dori sa stiu ce indemnizatie voi primi in cel de-al doilea concediu?

Raspunsul specialistului AVOCATNET:

Dupa situatia prezentata, cele 12 luni anterioare datei nasterii celui de-al doilea copil se constituie numai din doua perioade asimilate celor in care se realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit:

• concediu pentru cresterea primului copil in varsta de pana la 2 ani si
• concediu pentru maternitate acordat pentru nasterea celui de-al doilea copil (de 126 zile calendaristice, potrivit art. 23 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate).

Art. 19 [1] alin. 5 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1025/2006 stipuleaza ca in situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate in care nu sunt realizate venituri – cum sunt cele doua enumerate anterior - , cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.

Deci acesta va fi si cuantumul indemnizatiei pe care o veti primi pentru cel de-al doilea concediu pentru cresterea copilului.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
2

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
27

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...