APM BOTOSANI - Programul CASA VERDE pentru persoane juridice

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani anunţă persoanele interesate că în această săptămână a fost aprobat, prin Ordinul nr. 1741 din 20 octombrie 2010, Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă,inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire – beneficiari unităţi administrativ – teritoriale, instituţii publice şi unităţi de cult.

Acest program finanţează instalarea de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă: energie solară, energie eoliană, energie geotermală, energie hidro, biomasă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire.

Scopul acestui program îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc în acest sens sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Prin acest program pot depune proiecte de finanţare unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice sau instituţiile de cult pentru imobilele aflate în proprietatea ori în administrarea lor. Solicitanţii  pot solicita finanţare pentru mai multe locaţii în cadrul aceleiaşi cereri de finanţare.

Finanţarea se acordă prin modalitate nerambursabilă în procent de până la 90% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Cuantumul finanţării nu poate depăşi următoarele valori:
- 2000000 lei pentru instituţiile publice;
- 500.000 lei pentru unităţile de cult
- între 500.000 lei şi 4.000.000 lei pentru unităţile administrativ – teritoriale, în funcţie de numărul de locuitori.

Ghidul de finanţare poate fi consultat pe site-ul www.afm.ro.


DIRECTOR EXECUTIV APM BOTOSANI
ing.Sorin Grindei


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
226

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
208

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
309

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...