UTIL - Cumul de functii in cazul "somajului tehnic" in baza unui CIM cu timp partial

UTIL - Cumul de functii in cazul "somajului tehnic" in baza unui CIM cu timp partial
Intrebare: "Daca sunt in somaj tehnic pot sa lucrez 4 ore cu contract cu timp partial la o firma privata? Daca da, ce trebuie sa contina un asemenea contract? "

Raspunsul specialistului AVOCATNET:

Conform art. 35 din Codul muncii, orice salariat caruia legea nu-i interzice in mod expres, are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, sub rezerva declararii fiecarui angajator a locului unde exercita functia pe care o considera de baza.
Daca salariatul are dreptul la cumulul de functii in timpul executarii contractului individual de munca, cu atat mai mult va avea acelasi drept in timpul suspendarii lui potrivit art. 52 alin. 1 lit. d) din Codul muncii (in perioada somajului tehnic).

Acesta poate cumula o alta functie in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial.
Potrivit art. 102 alin. (1) din Codul muncii, contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor dintr-un contract obisnuit, urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.

In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele de mai sus, contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
436

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...