URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 23-29 octombrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 23-29 octombrie
BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului, prezenţa planetei Marte în Săgetător, începând cu ziua de 28 octombrie poate să fie un motiv de bucurie. Guvernatorul lor va intra într-un semn zodiacal în care se simte bine, din care îşi va extrage o forţă specială şi va acţiona asupra acestor nativi din berbec într-un chip, am putea spune strălucit. Le dă forţă, energie, vitalitate, dinamism, optimism, voioşie, o anume încredere în viitor, o dorinţă de construcţie, de acţiune, foartă, multă determinare, o capacitate de mobilizare rapidă, rezistenţă la efort, mai multă sănătate, mai multă rezistenţă fizică, capacitate de a se lupta cu boala, de a se reface, de a se vindeca, de a depăşi o serie de obstacole, de a dovedi o serie de calităţi personale, de a trece prin încercări într-un chip strălucit fie din punct de vedere psihic, cu multă tărie de caracter, fie din punct de vedere fizic cu o extraordinară posibilitate de a anihila tot ceea ce este împotriva fiziologiei organismului lor.
Pot să răzbească într-o luptă cu o infecţie, pot să răzbească într-o luptă care presupune tratament, operaţie şi recuperare. Sunt avantajaţi mai ales bărbaţii, sunt avantajaţi toţi cei care desfăşoară o serie de activităţi tipic masculine, sport sau armată sau preocupări care ţin de o anumită vocaţie masculină. De aici se poate extrage şi o anume concluzie ce poate pe unele femei să le încânte, pe altele nu. Sunt favorizate de acest tranzit astral şi unele femei, dar cele se află acum în pragul maturităţii, care au o carieră şi care se definesc femei luptătoare.

Pierderi

În general, pentru toţi nativii din zodia Berbecului rămân în continuare valabile toate acele elemente pe care noi am început să le analizăm în ultimele 2-3 săptămâni, şi anume: discuţiile legate de bani, moştenire, problemele legate de o tranzacţie, chestiunile care privesc sfârşitul cuiva apropiat din familie, o problemă fundamentală care chiar dacă nu se rezolvă acum, se gândeşte, se rumegă în interioritate. Ce se va întâmpla când se va duce de pe această lume un părite, un bunic sau o rudă apropiată. Toţi cei născuţi în zodia berbecului încep să facă planuri în ideea de a fi pregătiţi, de a nu fi luaţi prin surprindere de o serie de evenimente triste. Drama din viaţa lor este deja cunoscută, conţinută, asumată, aş spune chiar aşteptată. Probabil că sunt persoane care se confruntă cu boala unor fiinţe apropiate, cu bătrâneţea, cu neputinţa, cu limitările, cu stresul sau cu un diagnostic foarte grav al cuiva şi în felul acesta stau şi se gândesc cum este mai bine să procedeze acum, pe termen scurt şi în viitor.

Nu este un calcul cinic sau meschin, dimpotrivă este un plan chiar foarte gospodăresc şi pe deplin justificat de altfel felul haotic de a trăi şi felul imprudent de a se lăsa surprins de evenimente nu este nici culmea înţelepciunii, nici culmea delicateţei sau moralei, nici creştine, nici de o altă natură. Prin urmare, acestor nativi nu este bine să li se facă ruşine sau cumva să aibă o senzaţie de abuz pe care o comit gândindu-se la o serie de lucruri care e bine să fie făcute acum - cumpărarea unui loc de veci, amenajarea unui loc de veci sau o serie de probleme care ţin de o anume disciplină de familie şi ordine interioară. Să rezerve o sumă de bani pentru evenimentele pe care nici nu le mai denumesc neprevăzute, să strângă bani pentru a întâmpina aceste momente cât mai siguri şi cât mai rezervaţi în tot ceea ce priveşte împrumuturile şi gesturile necugetate făcute pe un fond afectiv zdruncinat. E mai bine să le facă acum, cu calm, cu metodă, cu răbdare şi cu boii acasă. Sunt în situaţia de a gândi şi de a chibzui mai bine acum, şi e mai bine să facă aşa decât să facă gesturi imprudente pe fondul acestei depresii sau degringolade de familie.

O serie de proiecte sunt blocate, întârziate sau anulate în contextul în care nu au reuşit să semneze până acum nimic. Dacă au reuşit să semneze o serie de înţelegeri, de acte de colaborare, de implicarea lor într-o serie de activităţi, atunci activitatea însăşi nu demarează. Lucrurile stagnează, ceva nu se mişcă, totul se blochează, este un fel de a bate apa în piuă şi această stagnare îi exasperează pe aceşti nativi care sunt de obicei harnici, implicaţi, motivaţi şi astfel de tergiversări nu fac decât să le pună nervii la încercare.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului prezenţa planetei Marte în sectorul casei a opta, începând cu ziua de 28 octombrie, aduce o postură nouă în viaţa lor. Este vorba de o serie de preocupări legate de acte, succesiune, testamente, moşteniri, legat cote părţi sau tot felul de ieşiri din indiviziune. Tot ceea ce ţine de dreptul succesoral este acum o realitate.
Sunt destul de numeroase eforturile, demersurile, discuţiile, alergătura, enervările şi complicaţiile legate de toate formele necesare de intrare în posesie a unor bani şi bunuri dar şi de administrare a lor. Pe de altă parte, aceeaşi planetă Marte, atenţie, le aduce nativilor din Taur un risc sporit la drumuri, deplasări, călătorie.

Taurii, încăpăţânaţi precum catârii

În zilele de 23, 24 şi 25 octombrie Luna străbate segmentul Taurului, dându-le acestor nativi o serie de impulsuri divergente. Pe de o parte, încăpăţânare, încrâncenare sau stabilitate ori fixitate într-o idee, într-un comportament, într-o opţiune, într-o dorinţă. Pe de altă parte, le aduce şi o anume ipostază complicată în tot ceea ce ţine o relaţie partenerială, de cooperare sau într-o relaţie contractuală.

Începând cu seara zilei de 23 octombrie Luna începe să fie în opoziţie cu Soarele, cel puţin teoretic, chiar dacă nu se alcătuieşte gradul perfect pentru a se defini o astfel de ipostază astrală. Soarele intră în zodia Scorpionului şi începe să facă opoziţie cu Soarele acestor nativi, dinamitându-le casa a şaptea. Acolo mai există două planete, aşa încât lucrurile se complică prin discuţii, divergenţe, certuri sau afirmaţii care nu sunt uşor de suportat şi de înghiţit.

Divergenţe mari

Mai există şi riscul unor conflicte care să declanşeze acasă războiul total. Dacă într-o relaţie soţ-soţie lucrurile nu mergeau bine pentru că soţia nu era gospodină sau soţul lipsea prea mult de-acasă, lucruri banale, obişnuite şi frecvente în aproape orice viaţă de cuplu, iată că acum lucrurile capătă o cu totul altă dimensiune sau altă înţelegere.

Apar tot felul de vicii care nu mai ţin de conversaţia cotidiană, care nu mai ţin de o ceaşcă de cafea spălată sau nespălată ci ţin de o conduită, de morală, de interes, de un întreg demers personal care începe să intre într-o totală discrepanţă cu ceea ce vrea, poate sau aşteaptă partenerul. De aici discuţiile dure, tranşante, nemiloase, acuzaţiile în cascadă, cu cuvinte dintre cele mai usturătoare. De obicei, taurii îşi iau partener de viaţă din semne zodiacale care nu le sunt agreabile, dar această lipsă de înţelegere a constituit la un moment dat, la debutul relaţiei, partea interesantă şi provocatoare. Diferenţele îi ademeneau şi îi provocau, de aceea mulţi dintre Tauri s-au căsătorit de-a lungul vieţii lor cu Vărsători, Scorpioni sau Lei. Dacă s-au căsătorit cu Scorpioni sau Vărsători, atunci să nu se mire că în următoarele patru săptămâni va ieşi la iveală că o spumă rezultată din fierberea vegetaţiei de pe fundul lacului o anume realitate dezgustătoare, neplăcută.


GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, doar intrarea planetei Marte în săgetător, ziua de 28 octombrie schimbă peisajul astral. Restul conotaţiilor care vor rămâne valabile săptămâna viitoare sunt cele pe care noi le-am discutat în ultimele 2 săptămâni.

Aceleaşi marcaje legate de sănătate şi locul de muncă, aceleaşi probleme legate de imagine, afirmare sau valorificare superioară a meseriei. Începând cu 26 octombrie, timp de 2 zile şi jumătate, adică până la miezul zilei de 28 octombrie, luna va străbate semnul zodiacal al gemenilor, dându-le acestora foarte multă voioşie, versatilitate, dorinţă de a fi prezenţi, de a fi activi, de a fi văzuţi, auziţi, de a fi eficienţi, de a fi luaţi în calcul, de a fi în mijlocul evenimentelor. Un soi de extrovertite îşi pune amprenta pe aceşti nativi. Apoi, lucrurile vor cădea într-un soi de derizoriu al vieţii de fiecare zi, al cotidianului sau al lucrurilor mărunte şi insignifiante.

A doua parte a zilei de 28 octombrie şi întreaga zi de 29 octombrie stă sub semnul pecuniar. Tot felul de probleme legate de bani, coşul zilnic şi mici cheltuieli. Nu e vorba de marile proiecte, de cheltuielile frumoase, de investiţiile spectaculoase sau de loviturile în afaceri. Totul este trăit la nivel mic. Se cumpără puţin, se cheltuieşte mai mult mărunţiş iar satisfacţiile sunt şi ele pe măsură, adică mărunte sau insignifiante.

Probleme la nas, gât, urechi

Problemele de sănătate se accentuează odată cu intrarea soarelui în casă a şasea, ceea ce înseamnă că unele dintre aceste persoane pot să sufere o serie de alterări ale stării de sănătate. Cea curentă, cea mai frecventă este cea legată de segmentul denumit în medicină ORL sau mai pe româneşte şi mai simplist nas, gât şi urechi.

Asta înseamnă răceli, gripe şi viroze, activarea unor sinuzite recidivante sau tot felul de afecţiuni ale aparatului genital şi urinar care iarăşi nu sunt lucruri noi. Întregul context astral vorbeşte despre suferinţe vechi, uneori vechi de ani de zile care se reactivează acum, care nu sunt controlate cu tratament care au nevoie de o îngrijire specială. De aceea, starea de sănătate, mai ales dacă este vorba de recidive, este de natură să-i exaspereze pe unii dintre cei născuţi în semnul gemenilor. Îi apucă disperarea văzând că o iau de la capăt cu tratamentul, cu interdicţiile, cu restricţiile, cu suferinţa, cu disconfortul şi cu plimbatul pe la doctor, ca să nu mai vorbim de banii cheltuiţi pe medicamente.

Viaţa la extreme

E posibil ca o serie de persoane să trăiască mai dilatat, mai exacerbat aceste disfuncţii ale organismului pentru că nu e vorba de boli mari şi grave, este vorba de suferinţe şi ele minore dar agasante. Principalul impact, cum spuneam, al săptămânii viitoare îl reprezintă pentru aceşti nativi tot ceea ce ţine de procese sau de un context foarte bine controlat al activităţii comerciale.

Unii intră în afaceri, alţii îşi vând acţiunile, unii încep să coopereze sau să fie cooptaţi în tot felul de colective de pe urma cărora, a participării lor, a unei activităţi intelectuale, culturale, de consiliere sau a unei participări care ţine mai mult de prezenţă, de statut şi mai puţin de muncă şi de eficienţă, ei speră să obţină bani. Cei mai mulţi dintre nativii din semnul gemenilor au pretenţia să fie plătiţi pentru că sunt acolo, sunt prezenţi, girează cu numele lor, cu experienţa lor, o anume activitate. Nu este vorba de înhămarea la o muncă grea, la un efort sau de o serie de dificultăţi legate de o activitate desfăşurată ritmic, zilnic, un program susţinut.

Un alt job

Poate să fie vorba de colaborări, de lucruri care ţin de loisir, de hobby, de destindere, de vanitate sau de o a doua meserie în compensare. Toate acestea este bine însă să fie stipulate şi rezolvare de la început într-un cadru limpede, deschis, juridic şi corect. Tot ceea ce este amestecat, tot ceea ce este neclar, tot ceea ce este haotic şi lăsat la întâmplare îşi va scoate coarnele într-un chip destul de neplăcut în următoarele săptămâni, dându-le lor un sentiment de nedreptate, de abuz care s-a comis asupra lor, de exploatare sau de păcălire.


RAC

Pentru cei născuţi în zodia Racului perioada cuprinsă între 28 şi 29 octombrie este importantă mai întâi pentru că în acest răstimp Luna străbate segmentul zodiacal al Racului. Le dă sentimente bune, o anume dorinţă de integrare în familie sau preocupări insistente legate de bunul mers al familiei. Pe de altă parte, este vorba de un statut nou pe care îl capătă în distribuţia semnificaţiei astronomice şi astrologice, casa a şasea în viaţa lor.

Intră Marte în Săgetător şi le activează mai întâi o anume dinamică profesională. Schimbări profesionale, implicări în probleme riscante, complicate, multă muncă în asalt, muncă cu grad mare de periculozitate, muncă ce presupune asumarea unor dificultăţi din punct de vedere juridic sau din punct de vedere contractual. Sunt o serie de chestiuni pe care ei le primesc ca sarcină de serviciu, dar aş spune că este undeva prea mult pentru ei. Fie nu pot să rezolve un volum atât de mare de muncă, fie experienţa nu este pe măsura sarcinii, e puţin prea mare întreaga încrengătură de situaţii care le este aruncată în braţe pe idea “eşti deştept, descurcă-te.

Sigur că sunt implicaţii în acest context astral, mai ales cei cu experienţă, mai ales cei care s-au dovedit a fi nişte persoane conştiente, lucide, calme şi eficiente la locul de muncă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să treacă teste atât de dure de fiabilitate. Le este pusă la încercare răbdarea, atenţia, rezistenţa nervoasă dar şi existenţa fizică. Au senzaţia că participă la nişte probe de maraton care nu se mai sfârşesc.

Ficatul şi sângele pot fi afectate

Marte în Săgetător poate să le dea însă unora dintre nativi şi o serie de probleme de sănătate noi cu care nu s-au mai confruntat. Unele pot să fie probleme hepatice, altele pot să fie probleme, în general, ale sângelui. Sigur că există o simbioză între funcţiile ficatului şi calitatea sângelui ori afecţiunile la nivel sangvin, dar totuşi se poate vorbi de o uzură a ficatului, de o suprasolicitare a tuturor funcţiilor hepatice, de, poate chiar, declanşarea unei hepatite sau a unui icter mecanic, toate pot să provină din tratamente dificile, medicaţie greoaie sau foarte toxică ce nu mai poate să fie suportată de ficat. Ficatul nu mai poate să digere nici lucrurile cele mai banale, nu mai poate să asimileze şi nu mai poate să elimine toxinele.

De aici, o nevoie imperioasă pentru un tratament de detoxifiere, apoi de uşurare a organismului de elementele grele care au pătruns pe diferite căi, din imprudenţă, din intoxicaţie, din prea mult fum sau o alimentaţie haotică, dezordonată şi necontrolată. Inflamaţiile sunt al doilea tip de reacţie care deranjează un native din zodiac Racului. Inflamaţiile la nivelul organelor interne, inflamaţie la nivelul părţilor vizibile, exterioare, ale organismului. Se umflă o mână, se umflă un picior, musculatura este încordat şi dureroasă, se umflă articulaţiile oaselor sau a treia ipostază, legată şi ea de sânge, de ficat, şi anume puseele de hipertensiune care au o logică în tot ceea ce am spus noi până acum.

Epuizarea, stresul, intoxicaţia, toate acestea dau organismului o anume neputinţă, chiar dacă nu au avut până acum pusee de hipertensiune, pot să le facă, chiar dacă până acum au fost fiinţe robuste, solide, sportive, rezistente, care nu au ştiut ce este boală, care din când în când apelau doar la un antinevralgic, iată că acum tot vor fi obligate să se resemneze şi să spună “fie am îmbătrânit, fie am oboist, fie am exagerat.

Cine e de vină?

Vor trage cu siguranţă concluzia necesară pentru că ştiu de unde li se trage această disfuncţie organică. Îşi vor da seama fie că au abuzat cu munca, fie că au abuzat cu fumatul şi cu alcoolul fie că au abuzat cu alţi factori de stres, răspundere, nemulţumire, supărare sau prea multe probleme pe care şi le-au asumat. De aceea, sănătatea devine primordială şi ea poate să presupună un tablou mult mai larg de afecţiuni, decât cele pe care le-am creionat noi.

Dacă este vorba de vârsta şi rezonanţa în contextual vieţii fiecăruia şi al horoscopului personal al fiecăruia, al unui context astral care este suficient să se instaleze ca să declanşeze şi să scoată la suprafaţă ceea ce este o disfuncţie latentă. Prin urmare se poate vorbi de o coloratură mai bogată, de un răsunet mai profund şi de boli care să se condiţioneze într-un chip deranjant şi exasperant, una dintre boli să o provoace pe cealaltă, să o alimenteze, să o determine dar să creeze şi o condiţionare negativă. Medicamentele pentru o boală să facă rău într-un alt segment de organism şi acela şubrezit şi invers. Prin urmare, corpul se pune de-a dreptul în grevă, corpul nu mai primeşte nici tratament şi nu face decât să dea semne negative.


LEU

Odată cu seara zilei de 23 octombrie, când soarele intră în zodia Scorpionului, pentru nativii din semnul leului se accentuează, odată în plus dacă mai era nevoie, întreaga problematică legată de casă şi familie. Acolo unde există multe rude, oameni în vârstă, persoane bolnave, responsabilitate majoră, năcazurile se ţin lanţ, problemele nu se mai termină şi de fiecare dată se apelează la Leu, fie în postură de fiu, fie în postură de nepot atoate rezolvator-lasă că vine el şi rezolvă el.

Leul este eficient, simte nevoia să protejeze, dar, de data aceasta parcă e prea mult şi pentru el. Toată lumea are nevoie de el, toată lumea îi cere ajutorul şi într-o bună zi o să-şi pună pe uşă un afiş - ajută-te singur -, exasperat şi el să mai fie considerat stâlpul casei, stâlpul familiei, stâlp de rezistenţă pentru vremuri rele, începe să se menajeze şi să se preocupe de propria persoană. Pe el cine îl apără, el cui se mai adresează?

Moment de derută, de derivă, de nemulţumire, senzaţie de părăsire şi de abandon, senzaţie de stres şi de singurătate, chiar şi bărbaţii, chiar şi cei maturi, chiar şi cei puternici au un sentiment foarte ciudat că sunt orfani, că sunt părăsiţi, că pe ei nu-i iubeşte nimeni, că unde este mama lor să aibă grijă de ei ca pe vremuri, că ei nu mai pot să mai facă faţă şi să mai salveze aparenţele şi să fie puternici tot timpul.

Copleşiţi de probleme

Este momentul lor de slăbiciune. Este un moment justificat astral, ba chiar şi foarte întărit astral, ba chiar aş spune că zilele de 23, 24 şi 25 sunt lacrimogene de-a dreptul, se emoţionează meditând la propria lor condiţie umană, îi podidesc lacrimile numai când stau şi se gândesc câte îi aşteaptă, câte trebuie să rezolve şi cât de puţin pot şi cât de uriaşe sunt aceste probleme, de-a dreptul îi depăşesc, îi copleşesc şi îi anihilează. Este un moment în care îşi plâng de milă şi asta este dimensiunea prin care vor trece.

Vor fi antipatici, supăraţi, izolaţi şi foarte, foarte obosiţi. Sunt zile de recluziune, sunt zile de taină, sunt zile în care preferă să stea în pat cu plapumă în cap şi să se gândească la ei sau să nu se mai gândească la nimeni şi nimic că au obosit până să se şi gândească. De aceea munca este un aspect carenţial. Nu-i puneţi pe lei să muncească, nu le daţi sarcini de serviciu că nu sunt în stare, ba chiar vor refuza o serie de aspecte de viaţă şi de muncă. Nu vor avea chef de petrecere, vor declina tot felul de invitaţii, vor refuza tot felul de sarcini de serviciu şi nu sub pretextul că au altceva mai bun de făcut ci pur şi simplu spunând adevărul în faţă, că nu sunt în formă.

Pe de altă parte, prezenţa tot a soarelui, tot în casă a patra, mai pune şi probleme locative, probleme care scot la iveală o serie de disfuncţii. Îi nemulţumeşte casa şi gospodăria, ambalajul sau anturajul. Ceva îi supără, vor să facă destul de multe modificări, vor să schimbe ceva din atmosferă, din ambiant, în speranţa că măcar schimbând decorul schimbă provocarea vizuală şi starea lor va fi una mai bună.


FECIOARĂ

Viaţa celor născuţi în zodiac Fecioarei se complică prin intrarea planetei Marte în Săgetător, în casă a patra, în cuadratură cu Soarele lor, în cuadratură cu planetele din Peşti, respectiv cu casa a şaptea. Au probleme de familie, cea din care provin, au probleme de familie, cea pe care şi-au făcut-o, şi pe care nu reuşesc să o conducă într-un chip inteligent. Lucrurile se destabilizează în permanenţă acasă. Tot felul de conflicte mai vizibile sau mai mocnite, de nemulţumiri rostite sau surde alimentează o disfuncţie între soţi.

Nu-i pace sub măslini şi pentru cei născuţi în zodia Fecioarei tot ceea ce ţine de familia din care provin reprezintă un alt motiv de nemulţumire sau de îngrijorare, de stres sau de lezare. Mai întâi că Marte în Săgetător aduce probleme juridice care aruncă un ecou sau o lumină nefavorabilă asupra acestor persoane. Ceva din viaţa celor din preajma unei Fecioare vine să greveze numele, renumele, liniştea, bunăstarea, echilibrul interior sau faima unei persoane. Se simt lezaţi, provocaţi, lucrul acesta îi deranjează.

Mulţi dintre cei născuţi în Fecioară au muncit să-şi păstreze numele, să fie oameni respectabili şi iată că vine câte un element din afară şi strică întregul demers, un statut pentru care ei au muncit este acum dus pe apa sâmbetei, pus la îndoială, strivit şi fisurat de tot felul de evenimente.

Apoi sunt o serie de consecinţe pentru alţi nativi din zodia Fecioarei cu un ecou la fel de neplăcut. Sunt oameni care ce să-i faci, au călcat şi ei strâmb, au greşit, au comis erori, exagerări sau lucruri nedrepte şi incorecte. Au trecut cum au trecut, au ieşit cum au ieşit la liman, au rezolvat, au păcălit, au închis gura câte cuiva sau unor instituţii şi au avut impresia că iată, cu inteligenţă şi răbdare, au depăşit un moment greu din viaţa lor. Şi se întâmplă ceva! Dar atât de straniu, atât de neprevăzut, ca în romane, o lovitură de graţie, o lovitură a destinului şi se petrec tot felul de lucruri incredibile, redeschiderea unor dosare, reapariţia unor martori, acuzaţii care se repun pe tapet în contextul unor analizări sau unor reaudieri sau unor reevaluări al întregului context, mai ales dacă este vorba de justiţie, mai ales dacă este vorba de proces, instanţă, reclamaţii de poziţii, evaluări şi expertize.

Minciuni şi delăsare

Degeaba se invocă ideea de prietenie, de colaborare, de ajutor, nimic nu mai contează. Sunt cam descoperiţi mulţi dintre cei care au comis nişte lucruri ce cad sub incidenţe legii. De aceea, contextul este periculos, relaţiile interumane sunt bazate pe fie minciună, care acum se alcătuieşte, fie pe demascare care dezamorsează un mecanism insidios şi incorect, lucrurile ţin şi de o oarecare forţare a mâinii, uneori chiar de şantaj, se poate vorbi de situaţii în care o serie de persoane născute în zodia Factionaries trebuie să facă mărturisiri sub presiune.

Sub presiunea evenimentelor, a documentelor, a demascărilor, sub presiunea compromiterii totale sau cu condiţia păstrării unor fragmente de beneficiu personal. Păstrează o parte de avere, păstrează funcţia, păstrează numele, păstrează ceva din ceea ce au reuşit să obţină. Să înţelege, subliniez că acesta nu este un aspect general, dar sunt şi nativi care pot să intre sub această incidenţă care, din păcate este profund alimentată de nouă aspecte mai puţin bune, ca să nu le spun chiar rele şi periculoase uneori.

Pentru cei care nu cad sub acest cont de relaţii interpersonale şi care sunt detaşaţi de orice bănuială, atunci săptămâna nu aduce decât probleme legate de căsnicie şi probleme legate de familie, probleme care ţin mai ales de rezolvarea pe cale juridică sau pe calea documentelor a unor chestiuni care au fost amânate, lăsate de azi pe mâine şi care acum ating pragul scadenţei totale. Nu se mai poate, trebuie să intre în legalitate, să consfinţească, să declare, să parafeze, să semneze, să insereze undeva, să consemneze o realitate care vorbeşte despre bani şi bunuri.


BALANŢĂ

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei perioada încercărilor mari aproape că a trecut. Acum sunt încercările mici. Unele ţin de locul de muncă, de necazuri şi nesiguranţă, de transformări, nu ar fi o noutate, dar îi priveşte.

Ziua de 29 octombrie poate să fie una enervantă, plicticoasă şi stresantă pentru că primesc tot felul de informaţii neplăcute legate de bani. Primesc mai puţini bani, de acum încolo lucrurile se desfăşoară din punct de vedere bănesc într-un context viciat sau vicios pentru ei. Ori e un abuz, e o nedreptate, o neînţelegere, e o constrângere, e un compromis, e ceva în tot cazul care îi subordonează, care îi înfrânge, care îi îi împiedică să pună piciorul în prag sau să ridice vreo pretenţie ori să schimbe cursul evenimentelor.

Pe de altă parte, cele trei planete care locuiesc de acum încolo, casa a doua a banilor, accentuează o chestiune financiară, o seri de preocupări sau o serie de activităţi care sunt menite toate să echilibreze un fenomen financiar care a început să se petreacă în viaţa lor, în defavoarea lor.

Începuturi

Intrarea soarelui în ziua de 23 octombrie vorbeşte despre 4 săptămâni de acum încolo de accent deosebit pus pe bani, pus pe câştiguri sau pus pe bună administrare a ceea ce au, a unui patrimoniu, a unei mici averi sau a unei brume de echilibru financiar. Intrarea planetei Marte în casă a treia poate să presupună pentru unii dintre cei născuţi în Balanţă începutul unei perioade de studiu, de şcolaritate. Unii se înscriu la tot felul de cursuri de limbi străine, de condus maşina sau de condus o serie de utilaje, de manipulat o serie de instalaţii.

Alţii fac tot felul de drumuri, călătorii, excursii în vederea lărgirii orizontului, testării unor spaţii de viaţă şi activitate ca şi cum ar dori să lucreze în altă parte. Sunt mulţi cei care se mişcă în ideea de a pleca din ţară, de a câştiga, de a rupe cu trecutul său mai bine zis de a rupe cu prezentul.

Pentru asta au nevoie, iarăşi, ajungem în acelaşi punct, să-şi aprofundeze o secvenţă de pregătire profesională ce este carenţială. Nu ştiu calculator, nu ştiu engleză, nu ştiu altă limbă străină, nu se descurcă la capitolul legislaţie. În fine, să nu detaliem toate domeniile care pot să fie şchioape din acest punct de vedere.

Cei născuţi în Balanţă se pun pe învăţat, pe citit, pe repetat, ori chiar se înscriu să facă nişte studii pentru ca într-un chip organizat şi profesionist să ajungă la performanţă şi să ajungă în posesia unei diplome. Este momentul certificatelor, al obţinerii atestatelor, al obţinerii unor dovezi care probează calitatea şi capacitatea lor profesională.

Examinări şi evaluări

Nu contează vârsta, nu contează nivelul de pregătire, pot să fie oameni cu funcţii mari, cu grad mare, cu încredere uriaşă pe care le-au acordat-o superiorii lor sau întreaga societate care la rândul lor se pot pune iarăşi cu burta pe carte. Nu contează nivelul la care au ajuns, contează nivelul la care trebuie să ajungă sau la care să se menţină pentru a nu-şi pierde încrederea, statutul, banii ori o anume deschidere profesională.

Atenţie la perioada cuprinsă între 28 şi 29 octombrie, cu un ecou şi pe 30 octombrie, cu privire la funcţie, rang, demnitate, statut profesional, fel în care sunt priviţi, evaluaţi, fel în care sunt estimaţi, iubiţi sau respectaţi. Le este pusă în discuţie sau este pusă sub lupă întreaga lor fiinţă. Cum arată, cum se îmbracă, cum vorbesc, cum gândesc, cum trăiesc, cum muncesc, cum cheltuie banii, cum câştigă banii, cum se poartă cu ceilalţi, ce au făcut până acum, ce nu au făcut până acum şi tot aşa. Nimic nu este neimportant şi totul contează când este vorba de o balanţă dintr-o perspectivă a posturii publice şi sociale.


SCORPION

Pentru cei născuţi în zodia Scorpionului intrarea Soarelui în segmentul natal nu poate să fie un motiv decât de bucurie. Primesc vigoare de la această vibraţie câte, o dată pe an, le asigură o întărire a organismului din toate punctele de vedere, trupesc şi sufletesc.

Este un moment de înnoire atât a energiilor cât şi a învelişurilor care îmbracă corpul material, corpul eteric este mai bine structurat şi organizat, corpul astral poate să fie reparat şi în felul acesta organismul să funcţioneze corect şi adecvat. Această distribuire a energiilor din astral nu este puţin lucru, este momentul când organismul recapătă putere şi bolile încep să scadă din intensitate sau sunt definitiv alungate.

Este momentul vindecărilor. Restul planetelor se află în aceleaşi semne zodiacale, evident cu excepţia Lunii, şi trimit de acolo cam aceleaşi influenţe şi raze că şi săptămâna trecută. O mică deosebire faţă de ceea ce au trăit până acum se pare că le va fi indus de către repoziţionarea planetei Marte. Va intra pe 28 octombrie în casa banilor şi le aduce noroc la bani care provin din străinătate de la rude sau activităţi din străinătate, de la tot felul de călătorii, excursii sau tot felul de mecanisme care pot să ţină chiar şi de o activitate de tip comerţ exterior.

De unde vine armonia

Au foarte multe gânduri şi proiecte, au foarte multe iniţiative şi demersurile lor, mai ales cele bazate pe hârtii, acte, înscrisuri, demersuri oficiale, este de natură să le ofere acestor nativi un cadru regal pentru dezvoltare pe termen mediu şi lung. În rest, aş atrage atenţia asupra unei perioade de aproximativ 48 de ore, cuprinsă între după-amiaza zilei de 28 octombrie şi după-amiaza zilei de 30 octombrie când Luna, străbătând domiciliul, adică zodia Racului, şi făcând foarte multe aspecte dintre care unele chiar armonice de-a dreptul cu Soarele acestor nativi, cu Soarele din tranzit şi cu Jupier ori Uranus le dă stabilitate afectivă, intuiţie extraordinară, capacitate mentală la cote maxime sau la cote neobişnuite.

Subtilitate şi sensibilitate, capacitate de percepţie şi de înmagazinare a unor cunoştinţe care altădată se făcea greu sau defectuos. Sunt favorizate procesele de învăţare, de redare, de asimilare, de analiză, de sinteză, salturile calitative, maturizarea sau concluziile care presupun subtilitate şi fineţe în disecarea ideilor şi percepţia nuanţelor.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în zodia Săgetătorului, intrarea planetei Marte în segmentul lor natal este un eveniment de bun augur. Le dă forţă şi combativitate, rezistenţă fizică, tenacitate şi o anume dimensiune extrovertită de proporţii. Se poartă ca nişte fiinţe puternice, sănătoase, ca nişte uriaşi ai umanităţii, îşi asumă foarte multe răspunderi, se înhamă la foarte multă muncă, fac faţă la stres, la sarcini de serviciu, la efort fizic şi la tensiune nervoasă, fac faţă unor provocări dintre cele mai speciale.

Unele ţin de partea trupească, altele ţin de partea socială, de partea publică. Dar, în toate aceste ipostaze, ei reuşesc să fie victorioşi şi performanţi.

Probleme hormonale

Intrarea soarelui în casa a 12-a, în semnul Scorpionului, alături de celelalte două planete, Mercur şi Venus, nu face decât să accentueze o chestiune de interioritate, de meditaţie, de psihism sau din punctul de vedere al sănătăţii o problemă legată de regimul hormonal, de sistemul endocrin, de tot ceea ce ţine de regimul umorilor şi secreţiilor care poate să cunoască oarecare disfuncţie.

Acum pe fondul acestei uriaşe dilatări astrale, pe fondul la toată această expansiune şi la acest consum uriaş fizic şi nervos, este evident că nişte dereglări sau nişte probleme pot să apară.

Consumul de energie presupune pe deoparte arderea unor calorii, asta însă nu este rău, iar pentru cei care sunt deja slăbiţi sau epuizaţi, s-ar putea să fie un lucru care să - i aducă mai târziu peste nişte săptămâni sau luni, înclin să cred că este vorba de o perioadă ce va debuta peste 9-10 săptămâni de acum încolo, în pragul unui declin trupesc.

Exagerări

Atunci vor simţi nevoia să se odihnească, să se vindece, să mănânce mult, să recupereze, să se remineralizeze. De aceea, poate că, puţină măsură, prudenţă şi un control al acestui elan tineresc ar fi un lucru înţelept. Poate că şi familia are un rol sau cei apropiaţi care pot să mai tempereze toate aceste elanuri care nu întotdeauna sunt justificate. Aş spune că e mai mare elanul decât motivaţia sau dreptatea.

De multe ori când cei din preajmă vor dori să-i tempereze, ei vor replica – asta aşteaptă lumea de la mine, lumea are încredere în mine, lumea vrea de la mine ca eu să fac cutare şi cutare lucru. Acestea sunt argumentele pe care ei le aduc din perspectiva celor cărora ei s-au dedicat. Este un mecanism cam complicat şi puţin pe dos, de aceea ar fi bine să aibă milă şi de propria persoană, de propria lor existenţă şi de propriul lor trup, să nu-l biciuiască şi să nu-l epuizeze chiar atât de mult.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului funcţionează din plin evenimentul care se va produce în zorii zilei de 23 octombrie. Este vorba de momentul de Lună plină, cu Luna în Berbec în casă a patra şi Soare în Balanţă în casă a zecea.

Pe ei îi priveşte, prin urmare, pe numere, nume, funcţie, rang, demnitate, putere, afirmare, înălţare profesională, succes, glorie şi pe tot ceea ce înseamnă greul vieţii de fiecare zi şi legăturile puternice de nedesfăcut cu familia.

Sentimente neplăcute de enervare dar şi sentimente induse de datorie, de obligaţie, de constrângere, de forţare, totul este pe dos. Au senzaţia că toată lumea le forţează mâna, că toată lumea se foloseşte de ei, îi exploatează şi îi aduce într-o stare de declin sau de decrepitudine energetică şi personală. Încep să nu mai poată nimic, să nu mai vrea nimic decât să fie lăsaţi în pace.

Rezolvări cu sentimente

Ca un corolar al acestei zile de 23 octombrie vine perioada de 28, 29 octombrie când Luna se aşterne în Scorpion într-o poziţie la fel de complicată, adică în casă a şaptea, şi în cuadratură cu Saturn, în opoziţie cu Soarele natal al acestora, accentuează problemele legate de parteneriat, de viaţă în doi, de familie făcută prin căsătorie, respectiv de statutul soţului său soţiei. Cum Luna este în domiciliu, ea accentuează sentimentele sau dă o coloratură sentimentală, o nuanţă afectivă a acestei problematici.

Nu mai este vorba de muncă, acţiune, determinare, cuvinte, implicare sau răspundere ci de trăire, de cufundare în emoţii, în abisuri complicate şi tulburi ori cenuşii şi serbede care aduc un sentiment de neputinţă, un sentiment de tristeţe. Dimpreună cu Saturn şi cu Soarele lor se poate vorbi de destul de multe elemente complicate. De aceea, nu toţi Capricornii cred că se simt bine în pielea lor, nu cred că se simt bine în familia lor şi cum o dau au senzaţia că undeva este o pedeapsă care vine asupra lor implacabil.

Singurul element care poate să aducă o rază de speranţă pentru următoarele săptămâni este implicarea planetei Marte în această casă a douăsprezecea, care le alimentează ca un izvor, este de adevărat mai firav, dar un izvor subteran benefic, tot ceea ce ţine de optimism, încredere, tenacitate şi rezistenţă.


VĂRSĂTOR

Pentru Vărsători se ridică o serie de probleme care ţin de limitarea sau delimitarea lor într-un context profesional său public. Li se cere un abandon cum ar fi o demisie, o renunţare, o retragere dintr-un concurs, o rezervă pe care să o activeze cu privire la o serie de decizii: să nu se pronunţe, să nu voteze într-o şedinţă, să nu dea curs unor păreri personale, să nu-şi exprime o opinie, să nu redacteze un document, să lipsească de la o întrunire, tot felul de limitări ale capacităţii sau ale exercitării funcţiei lor în ideea de a proteja pe cineva sau de a salva o situaţie compromisă, pierdută ori disperată.

Nu este tocmai pe gustul lor şi pe cheful lor ceea ce se întâmplă dar cu siguranţă vor opta pentru această formă, să-i spunem diplomatică ori înţeleaptă, ori protectivă, de a se extrage din ochiul ciclonului. La un moment dat evaluează şi ei situaţia şi îşi dau seama că fie nu merită nimeni şi nimic să rişte, fie situaţia este mult peste puterile lor de decizie aşa încât degeaba s-ar opune, nu ar face decât să transforme în praf şi pulbere o situaţie care la un moment dat mai poate fi salvată.

Pot să primească şi sfaturi cu privire la menţinerea lor într-un statut, o serie de persoane pot să vină şi să-i consilieze pe cei născuţi în vărsător, rugându-i chiar să nu-şi compromită funcţia, să nu-şi rişte postul, în ideea că mai bine cu tine mai departe decât să fi şi tu sacrificat, să pleci şi tu şi cine ştie cine vine în locul tău şi se duce de râpă întregul demers, firma, construcţia, instituţia sau proiectul. De aceea, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unor persoane, ei reuşesc să ia decizia cea mai înţeleaptă.

Prietenii, un sprijin real

Pentru că vorbim de prieteni şi vorbim de consiliere, începând cu 28 octombrie Marte intră chiar în casă a 11-a, a prietenilor, şi le aduce oameni de nădejde, salvatori, prieteni buni adevăraţi, consilieri, oameni care gândesc corect şi bine, oameni care au idei revoluţionare sau inovatoare şi care stau în prejma acestor nativi din vărsător şi le induc gândul cel bun, le consolidează opinia cea mai înţeleaptă, le alimentează sau le argumentează, ori le înlesnesc cele mai inspirate soluţii pentru vremuri complicate, pentru vremuri grele.

S-ar putea ca o serie de persoane să nu aibă chiar atâta răspundere şi să nu aibă chiar atâta povară pe umerii lor şi atunci săptămâna decurge banal, fără stres, fără gânduri de felul acesta. Ar putea avea, în acest context, al unei vieţi lineare, o serie de probleme de 23,24 şi 25 octombrie cu casa gospodăriei, cu părinţii şi mai ales cu tot ceea ce ţine de administrare, consolidare şi păstrare. Să facă o reparaţie pentru iarnă, să facă provizii, să ia o serie de măsuri menite să liniştească un segment de viaţă şi activitate.

Apoi pe 26 şi 27 sunt nişte zile bune pentru relaţii sentimentale, pentru secvenţa pedagogică, relaţia părinţi-copii. Atenţie la perioada 28, 29 octombrie, când luna le tranzitează casa sănătăţii de fiecare zi. Pot apărea scurte, discrete probleme digestive sau o serie de probleme endocrine. Atenţie la toţi cei care au deja regimul zahărului pe muchie de cuţit sau care au deja instalat un diabet, sunt zile de repaus, de grijă şi de veghe asupra conduitei alimentare şi a medicaţiei.


PEŞTI

Dacă este vorba de zodia Peştilor, atunci daţi-mi voie să vă spun că săptămâna viitoare mie nu-mi place foarte mult. Felul în care se aşează planetele poate să pară unora armonic în ideea în care şi Luna voastră bate pe 28, 29 octombrie o zodie de apă, Racul, şi va alcătui cu planetele din Scorpion şi cele din Peşti mai multe trigoane regale.

Acum, oricât de trigoane ar fi trigoanele şi de regale, regalitatea, totuşi mie-mi displac multe lucruri. Este vorba de nişte asocieri complicate, este vorba de nişte trăiri limită, este vorba de acutizarea unor sentimente care până acum au mai putut fi controlate şi ţinute în frâu. S-ar putea ca în aceste zile multe lucruri s-ar putea să nu mai fie la fel de uşor de ţinut în prea plinul inimii. O zi complicată poate să fie 29 octombrie când planeta Venus face combinaţie cu planeta Soare şi le dă peste cap o serie de idei şi planuri şi îi împinge spre renunţări, cedări şi abandon de proiect.

Capcana gândurilor

Greşit! Nu cedaţi nimic, nu renunţaţi la nimic! Sunt doar gânduri proaste. Apoi este momentul când Scorpion face trigon, vezi Doamne trigon, cu Luna Neagră la 13 grade Peşti, chiar pe semnul lor natal. Ceea ce înseamnă iniţiative stupide care înseamnă greşeli de evaluare şi iarăşi ajungem la acelaşi punct tendinţa nefastă de a revizui, de a reconfigurare şi transformă o serie de planuri. Dacă au luat o decizie, dacă există o hotărâre, dacă există o ambiţie, toate acestea sunt supuse unei diavoleşti tentaţii de a strica, abandona, altera şi modifica.

Chiar dacă unele proiecte mai suportă o îmbunătăţire, vă asigur, credeţi-mă, nu săptămâna viitoare este perioada indicată pentru a face aceste intervenţii. Momentul acestor operaţiuni delicate este altul. Apoi nici contextul, mentalul dumneavoastră este încărcat de prea multe resentimente, este încărcat de stres, de amărăciune, de suferinţă şi foarte multe lucruri sunt scoase la iveală aşa cum furtuna aduce la suprafaţă gunoaiele de pe fundul lacului. Este un moment în care prea multe lucruri mizerabile care vă privesc sau nu vă privesc vă înconjoară cu siguranţă.

Soluţia – izolarea

Cel mai bun lucru este extragerea din acest context, cel mai bun lucru este purificarea. Vor fi momente mai bune în care veţi fi mai în formă, acum există o combinaţie care nu face decât să alimenteze erorile de percepţie, greşelile de gândire sau proastă inspiraţie într-o serie de decizii. Nu daţi telefoane, nu încercaţi să vă certaţi cu cineva, nu încercaţi să explicaţi nimic, nimănui, nu cereţi explicaţii, nu faceţi demersuri cu o conotaţie care ţine de prietenie, de dragoste, de sentimente, de normalitate pentru că veţi fi lezaţi. Pe de altă parte, nici dumneavoastră nu veţi fi în formă şi undeva veţi deranja, veţi fi consideraţi lipsiţi de oportunitate, de delicateţe sau de instinct. Chiar o să vă spună "nu ai sesizat că nu este momentul potrivit".

Aşadar, retrageţi-vă în preocupările banale care dacă nu aduc mare satisfacţie, aduc curăţenie în casă. În plus, Marte intră în casă a zecea şi vă pune deja cu totul şi cu totul alte probleme de afirmare, de luptă, de implicare, de decizie, în nişte probleme care ţin de carieră. Oricum, începe să fie un moment mai constructive chiar dacă în această săptămână nu este încă, Marte vă anunţă că un clopoţel, vă cheamă la ordine, că este timpul să vă ocupaţi de dumneavoastră şi nu de alţii, este timpul să vă ocupaţi de problemele majore.

(Complet pe evz.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O profesoară îi ia locul Cristinei Breșug în Consiliul Județean Botoșani!

astăzi, 14:06
9

Liliana-Mariana Viciriuc intră în plenul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani în locul Cristinei Breșug.Femeia social-democrată este profesoară la Liceul Tehnologic „Nico...

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
75

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...

Copiii dintr-o parohie din Botoșani au primit încălțăminte de la studenții din Iași! (Foto)

astăzi, 13:21
91

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, județul Botoșani, au primit vizita studenților de la Colegiul &b...