Povestea unei eleve a Liceului de Arte a obtinut Premiul I la un concurs national!

Povestea unei eleve a Liceului de Arte a obtinut Premiul I la un concurs national!
O elevă a Liceului de Arte din Botoşani a obţinut Premiul I la Concursul naţional "Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public", competiţie în care s-au înscris 546 de elevi şi profesori, din 31 de judeţe ale ţării. Ioana Poleac a câştigat cu o poveste inspirată din experienţa proprie: după o dramă în familie, s-a implicat în acţiuni de sprijinire a copiilor bolnavi de leucemie.

Concursul naţional "Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public" îşi propune promovarea valorilor democratice în rândul liceenilor, dezvoltarea spiritului civic şi valorizarea experienţelor pozitive de viaţă ale acestora.

Ediţia a VI-a a concursului s-a încheiat sâmbătă, 16 octombrie 2010, când la Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda au fost prezentate lucrările premiate şi au fost decernate premiile.

În acest an, la concurs au participat 234 de lucrări realizate, de 546 de elevi şi profesori, din 31 de judeţe ale ţării. Liceenii au fost încurajaţi să participe la proiect, realizând lucrări care să reflecte experienţe din viaţa personală sau a celor din jur. Lucrările trimise au luat forma unor texte, pagini web, montaje foto sau video, colaje, grafică, etc. Acestea au demonstrat o foarte bună înţelegere teoretică a valorilor democratice dar şi exersarea acestora de către autori prin activităţi de implicare în sprijinul "celuilalt" aflat, într-un fel sau altul, într-un punct excentric, nevralgic, în raport cu majoritatea

Premiul I, în valoare de 600 de euro, a fost acordat elevei Ioana Poleac de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani. Lucrarea prezintă povestea autoarei care, în urma unei drame familiale, provocată prin decesul verişorului ei, Robert, bolnav de leucemie, s-a implicat în activităţile direcţionate în sprijinul copiilor bolnavi de leucemie. 

Premiul II (400 de euro) a fost atribuit elevilor Ioana Cozma, Patricia Mureşan şi Sebastian Dehelean, din Arad. Subiectul filmului realizat de aceştia îl reprezintă copiii din centrele de plasament din Arad şi activităţile desfăşurate de elevii liceului împreună cu aceşti copii.

Elevii din Blaj au obţinut premiul III, în valoare de 200 de euro. Ei au realizat un studiu despre cerşetorie, devenită "un amplu fenomen social în Blaj, ca şi în întreaga ţară". Elevii au încercat, în urma cercetării lor, să propună soluţii la îndemâna tinerilor care pot contribui la diminuarea acestui fenomen.

Proiectul, iniţiat de Centrul Raţiu pentru Democraţie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Colegiul "Emil Negruţiu" Turda şi TVR Cluj, a fost finanţat în acest an de Ratiu Family Charitable Foundation, Londra, cu suma de 8200 de lei, şi de Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu suma de 1800 de lei.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani: Liberalii au participat la concertul „Mândru că sunt moldovean”! (foto)

astăzi, 13:57
2

Redăm mai jos integral comunicatul de presă emis de Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani:„Sub sloganul «Mândru că sunt moldovean», miercuri, 8 mai,...

Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

astăzi, 12:59
24

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități cultural...

Vrei să devii polițist? Iată ce trebuie să faci!

astăzi, 12:21
106

La data de 24 aprilie s-a dat startul înscrierilor pentru școlile de agenți de poliție, ”Vasile Lascăr”, Câmpina, și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca. Pâ...