URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 19-25 martie 2011

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 19-25 martie 2011
Berbec

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului începe să se pună problema unei uriaşe încărcături astrale. Li se dă mult, foarte mult ca energie, li se induce o anume nevoie de a acţiona, de a se implica sau de a reacţiona faţă de o serie de stimuli exteriori. Totuşi, povara astrală este mare.

Săptămâna aceasta este departe de a epuiza această sarcină uriaşă, după cum este departe de a limita consecinţele acestor riscuri care vin, asociate cu noile tranzite. Au de partea lor patru planete şi cu Luna neagră cinci posturi astrale care îi dinamizează. Pot să spun chiar că îi dinamitează. Soarele va fi un element pozitiv în viaţa lor începând cu seara zilei de 21 martie, le dă foarte multă energie, susţinere, le dă o capacitate de a se aduna, de a se mobiliza şi de a acţiona repede şi bine. Deocamdată.

În săptămânile următoare, când Soarele va face opoziţie cu Saturn, aceste gesturi, dacă sunt insuficient pregătite sau se bazează pe o cunoaştere superficială, s-ar putea să aducă o serie de neplăceri şi blocaje. Este bine care fiecare gest să fie cumpănit, fiecare cuvânt să fie cântărit. Doar ce a intrat Uranus în Berbec şi obsservaţi câte modificări se petrec în jurul nostru, în plan extern, politic şi militar, în plan meteorologic şi dacă ne gândim la tot ceea ce s-a petrecut şi în Japonia, ţară de semn Berbec, vedem că Uranus este un declanşator de energii uriaşe. De acest lucru trebuie să ţină cont de acum încolo cei născuţi în Berbec.

Uranus nu este un aliat chiar atât de bun cum este Soarele. Este un aliat parţial. De la un punct încolo el poate să devină un element periculos sau poate să vină, dimpotrivă, cu o încărcătură asociată cu riscuri şi cu sacrificii, uneori inutile, încât din aliat să devină de-a dreptul un duşman astral. Există în componenta uraniană destul de multă versatilitate sau dualitate. De la un punct încolo tot ceea ce este mult strică şi Uranus probează din plin această vorbă simplă, dar profund înţeleaptă.

Intervine de pe 23 martie şi Luna neagră pe sectorul acestor nativi şi începe de-acum încolo, până în decembrie, să-i vulnerabilizeze pe corpul fizic. Se vor pune numeroase probleme de integritate fizică, apoi de sănătate pur şi simplu. Integritatea fizică presupune un risc crescut de accidente care vor fi mai multe, mai dramatice sau mai ciudate. Mai ales cei tineri care fac sporturi sau cei care obişnuiesc să conducă maşina într-un chip spectaculos ar trebui să reţină că acest context astral cheamă accidentele, în primul rând cele de maşină.

Apoi este bine să reţină că această Lună neagră, cum spuneam, cheamă accidentele, prin urmare o serie de distracţii care sunt legate de mânuirea unor aparate ar trebui să fie evitate sau, pur şi simplu, abandonate, cum ar fi conducerea şalupelor, a motocicletelor, coborârile cu parapanta, sporturile violente şi o serie de antrenamente în forţă pentru păstrarea unei forme fizice sau pentru o recuperare. Doar sportivii care sunt asistaţi de către antrenori şi medic pot să facă în acelaşi ritm exerciţiile şi antrenamentele pe care le-au făcut până acum. Această este o chestiune generală, de fapt este şi cea mai importantă, reprezintă debutul unei perioade pe care putem disocia. De acum încolo, până în iunie, prin impact jupiterian, o lună pentru impactul solar, şapte ani şi ceva prin impactul uranian şi zece luni referindu-ne la Luna neagră. De asemenea, nativii din Berbec trebuie să reţină că începe o perioadă grea. Noi am tot vorbi despre ea, am conturat-o, am făcut o serie de referiri la această opoziţie între Jupiter şi Saturn.


Taur

Pentru cei născuţi în zodia Taurul Casa a XII-a reprezintă un fel de pivniţă încărcată cu butoaie de pulbere. Este locul vulnerabil, mai puţin ştiut, greu de identificat şi aproape imposibil de conturat. Puţini sunt nativii din zodia Taurului care pot acum, cu foarte multă precizie, să identifice cu ce pericole se confruntă, ce îi ameninţă sau ceea ce vine spre ei într-un chip imposibil de oprit. Este o casă importantă a destinului este locul unde voia Domnului este suverană, acolo se petrec cele mai mari răsturnări. Intră de pe 23 martie şi Luna neagră, dând spor duşmanilor, complicaţiilor, intrigilor, cabalelor, cancanurilor, insinuărilor, instigărilor, subminărilor şi tuturor formelor de compromitere pe cont propriu realizată de către o persoană, un duşman singular, sau în alianţă cu cineva, direct cu propria lui mână sau prin interpuşi, într-un fel mai discret sau într-un fel mai vizibil.

Asta ţine şi de locul în care activează un nativ din zodia Taurului, de vârstă, de context sau de destin personal. Acolo sunt multe, aş spune sunt prea multe provocări, sunt prea multe semne ca să le putem noi descifra acum în aceste câteva minute dedicate unei analize care are ca scop principal conturarea săptămânii viitoare. Totuşi, ceea ce aduce săptămâna viitoare nu se şi epuizează în şapte zile. Dimpotrivă, ceea ce aduce perioada cuprinsă între 19 şi 25 martie este de natură să impregneze acest an şi viitorii ani pentru aceşti nativi într-un chip special. Ar trebui să reţină câteva elemente. Încep să se complice lucrurile pe Casa sănătăţii.

Mai întâi este vorba de o chestiune de ansamblu care o putem numi ca mentalitate, gândire, reacţie. Uneori aceste reacţii pot să fie pozitive, dar nu acum, nu în această săptămână şi nu în cele viitoare. Poate că la vară, poate că la toamnă. Deocamdată reacţiile sunt complicate, amestecate, subiective, bazate pe impulsuri necontrolate, pe mânie sau pe o furie care este alimentată de foarte multe elemente anterioare. Acelea vin şi construiesc argumentul exterior, dar acel argument exterior nu mai este valabil acum. Era valabil altădată. S-a pierdut momentul unei reacţii şi acum se poate vorbi doar de false argumente, de o încurcătură, se porneşte la acţiune, la atac, la o determinare publică pe baza unor nemulţumiri anterioare, chiar dacă ele nu mai sunt de ultimă oră sau de o necesitate stringentă acum. Rezolvarea lor începe să fie mai mult un soi de pierdere de timp. De aici o neînţelegere a realităţii, a priorităţilor şi chiar a necesităţii de a acţiona sau nu.

Apoi, tot din punctul de vedere al sănătăţii, în afara acestor tulburări de gândire, de percepţie, de analiză şi de sinteză se poate vorbi şi de un şir întreg de modificări ale reacţiilor fiziologice. Oamenii sunt mult mai nervoşi, mult mai obosiţi, mult mai neatenţi, greşesc pe fond de oboseală şi nervozitate, nu mai pot să ţină minte, deşi nu este vorba neapărat de o anume boală identificabilă printr-un diagnostic şi tratabilă cu hapuri. Este vorba mai mult de o stare generală de stres manifestată într-o primă etapă la nivelul funcţiilor cerebrale.

Una este să te doară capul pentru că eşti obosit şi nervos şi alta este să ai o disfuncţie majoră pe care nu o poţi controla şi nu o poţi identifica. Ve-ţi spune că este un paradox şi că aşa ceva este cam greu de realizat în viaţa de fiecare zi. Se poate realiza cu o analiză atentă a semnelor discrete pe care le dă organismul, se poate realiza cu o serie de analize făcute, uite aşa, fără niciun fel de motiv. Stările organice se dau peste cap încep, discret, tăcut, forme de manifestare surde, cum se cheamă în medicină. Vor descoperi la un moment dat cine ştie ce lucruri în organismul lor şi bine ar fi să facă toate aceste demersuri pentru că este vorba de descoeprirea unei boli într-o fază incipientă, ceea ce permite o vindecare rapidă şi o intervenţie salutară.

Dacă nu-şi pierd acum locul de muncă este posibil, dacă nu-şi schimbă atitudinea şi nu sunt receptivi la mesajele pe care le primesc, să-l piardă acest loc de muncă mai târziu, peste câteva săptămâni sau peste câteva luni. Pentru alte persoane se pune problema unei pensionări într-un chip neluat în calcul până acum, fie intervine o boală, fie intervine o strategie, fie intervine o neputinţă, fie au activat mult peste vârsta pensionării şi acum nu mai există posibilitatea să mai fie menţinuţi în acelaşi chip, în aceeaşi structură. Limitările relaţiilor de muncă, a puterii de muncă, a forţei de muncă, a veniturilor din muncă sunt dintre cele mai diferite şi aproape nu le putem epuiza, dar rămâne la latitudinea fiecăruia să se analizeze şi să tragă concluzia necesară pentru a-şi păzi atât venitul, cât şi stabilitatea.

Apoi, pentru că Saturn este retrograd şi pentru că lucrurile se vor complica mai ales spre sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, îi sfătuim pe aceşti nativi să îşi drămuiască nu numai efortul, ci şi energia. Este bine să nu o consume pe fleacuri, este bine să se abţină să vorbească prea mult sau să se afişeze. Prim-planul acum pentru Taur nu este cel mai bun. Deranjează, enervează, irită şi pune pe gânduri. Ba mai mult, pentru că această Casă a duşmanilor este din plin locuită de planete îi obligă pe duşmani să se regrupeze, să se alieze, ceea ce este total neindicat pe acest tip de tranzite.


Gemeni

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor săptămâna viitoare aduce o serie de probleme legate de relaţiile sociale care au componentă de simpatie, de solidaritate sau de admiraţie, prietenii. Într-un alt segment, se poate spune că foarte lovită este Casa sentimentelor, a poveştilor de dragoste. Încep să se contureze pentru unii, evident, nu pentru toată lumea, tot felul de conflicte, despărţiri bruşte, scandaluri care se ivesc din te miri ce, tot felul de figuri, cum zice românul, pe care le face partenerul. Adică comportamente inexplicabile care rănesc sau răscolesc tot felul de nemulţumiri anterioare şi de amintiri neplăcute, obligându-i pe nativi să ia la rândul lor o anume decizie.

Despărţirile sunt la tot pasul posibile, împăcările sunt din ce în ce mai dificile, iar dialogul între iubiţi sau între prieteni poate să fie unul crispat. Se pot spune pe acest fond astral lucruri care mai bine ar fi trecute sub tăcere. Unii dintre cei născuţi în semnul Gemenilor nu se mai pot abţine şi-şi dau drumul, îşi dau frâu liber sentimentelor în chipul cel mai elocvent şi cel mai precis, spun tot, nu ascund nimic, nu iartă nimic şi în felul acesta debordant ei sunt şi vulnerabili în faţa câteunei persoane pentru că acela va înţelege exact ce gândeşte, ce crede, ce vrea. După ce s-a produs această descărcare, şi energetică, şi verbală, şi afectivă, nu mai este loc de nimic, nici de împăcare, nici de iertare, nici de recuperare a unor secvenţe bune din relaţie.

Nu mai este loc decât de o despărţire definitivă, asociată cu ostilitate, cu rivalitate şi cu foarte multă ranchiună de partea unuia sau din partea altuia dintre parteneri. E complicată, e tristă, e dezamăgitoare, este enervantă, e deşirantă sufleteşte această perioadă pentru nativi, mai ales dacă sunt tineri şi nu au experienţă şi se aruncă în vâltorile afective fără niciun fel de chibzuială. Mai grave, dar cu o tentă mai reculeasă şi mai interiorizată sunt aceste trăiri pentru cei care au 48 sau 55-56-57 de ani. Pentru aceştia despărţirile capătă aspectul unei drame, unei deziluzii uriaşe asociată cu depresie şi de foarte multe ori cu stări de dezorientare interioară.

Părăsiţi sau părăsind ei pe câte cineva, nu se mai regăsesc nici în echilibrul interior, nici în viaţa de fiecare zi. Nu le mai trebuie nimic, nici să mănânce, nici să muncească, nici să câştige bani, pentru că dispărând acea persoană din orizontul lor afectiv dispare de fapt întreaga motivaţie a vieţii de fiecare zi, pe cea superioară a existenţei lor pe termen lung încep să nu mai vadă sau o văd atât de ştirbită, aproape furată prin dispariţia acelei persoane, încât nu se mai regăsesc pe ei.

Atenţie! Nu dramatizaţi, nu complicaţi şi limitaţi-vă reacţiile la strictul necesar. Nu abuzaţi de cuvinte, nu vă lăsaţi duşi de valul sentimentelor, nu le amplificaţi prin alcool, prin medicamente şi, mai ales, nu vă complicaţi destăinuindu-vă în stânga şi în dreapta. Nu cereţi ajutor pentru că nu veţi primi decât sfaturi proaste, nu veţi primi decât îndemnuri care nu vă trimit pe drumul cel bun. Fiecare judecî după mintea lui, dar acela este produsul unei experienţe de viaţă străină de experienţa dumneavoastră. Numai dumneavoastră cei născuţi în zodia Gemenilor puteţi ştii exact ce simţiţi, de ce vi s-a petrecut acel lucru şi aveţi suficientă capacitate de decizie ori de percepţie pentru a vedea cam pe unde se aşează drumul dumneavoastră şi cei din jur care vă supără. Atenţie, dezamăgirile abia încep.

Până în decembrie veţi tot avea parte de tot felul de situaţii care vă vor pune la încercare. Nu este obligatoriu să fiţi supăraţi săptămâna viitoare. Spun doar că odată cu perioada care începe cu ziua de 19 martie sau cu 21 ori 23 martie se declanşează un şir lung de posibilităţi în care viaţa şi sufletul dumneavoastră să fie din în ce mai chinuit. S-ar putea ca pe fondul acestor răzvrătiri interioare să aveţi parte de nemulţumiri şi să luaţi decizii radicale, dar absursde, şi care să vă creeze şapte ani de ghinion la capitolul prieteni şi sentimente. Încă o dată vă spun, nu vă grăbiţi şi nu luaţi decizii pe ideea "Nu mă mai mărit niciodată. Am hotărât să rămân singur. Femeile sunt nişte persoane periculoase. Să nu mai văd picior de femeie în casa mea" sau "Toţi bărbaţii sunt ticăloşi, aşa încât nu mai vreau să mă îndrăgostesc de nimeni".

Acestea sunt absurdităţi, sunt concluzii luate la mânie, concluzii care nu au nicio legătură cu un mod de viaţă normal sau cu o gândire cât de cât adecvată, unei inserţii corecte în societate. Oamenii nu pot trăi singuri, asta nu înseamnă că trebuie să facă o serie de concesii. Gândiţi-vă mai întâi la faptul că trăiţi sub o uriaşă presiune astrală şi că este foarte uşor să greşiţi. De aceea trebuie să vă gândiţi nu o dată, nu de trei ori, ci întruna, trebuie să vă gândiţi în permanenţă ori de câte ori vă apropiaţi de cineva, vă ataşaţi de cineva sau vă despărţiţi de cineva. De acum încolo o să tot aveţi parte de astfel de provocări şi răsturnări.

Cât priveşte săptămâna care vine, puteţi să desfăşuraţi o serie de activităţi profitabile la locul de muncă pe 22 şi 23 martie, totuşi pe 19 martie ar fi bine să luaţi în calcul ideea unor situaţii complicate, unor acuzaţii sau unor riscuri care se construiesc în jurul dumneavoastră, ca imagin, ca statut social, dacă sunteţi persoană publică lucrurile pot să fie şi mai riscante, cu atacuri verbale sau cu tot felul de înscenări. Complicată poate să fie şi relaţia cu familia în aceeaşi zi de 19 martie. În rest săptămâna vă poate aduce pe 24 şi 25 posibilitatea unor relaţii cu persoane care vin din afara ţării, să călătoriţi dumneavoastră, să fiţi contactat, să aveţi relaţii parteneriale, dialoguri cu cei care au un alt mod de viaţă, mai deschis, să-i spunem european sau internaţional, ori dumneavoastră să intraţi în contact cu o serie de instituţii şi reprezentanţi care vă pot ajuta.

Este o perioadă bună şi tp a vă apăra, a vă explica ori a participa la o serie de gesturi cu valoare juridică menite să aducă ordine în viaţa dumneavoastră. Atenţie însă, în ziua de 25 martie lucrurile chiar dacă sunt pe acest segment juridic cât de cât favorabile, se petrec cu dificultăţi, cu contestări, cu luptă, cu animozităţi, cu adversităţi. Aşadar, înarmaţi-vă cu foarte multă diplomaţie, cu tact şi cu răbdare.


Rac

Pentru cei născuţi în zodia Racului acumularea de planeta în Casa a X-a, care aduce înălţare în putere, valorificare superioară a meseriei, o anume deschidere socială, împlinire, rang sau revelarea unui statut poate să fie de bun augur. În primul rând, viaţa lor se schimbă, lucrurile ţin de domeniul excepţiei, Soarele este un aliat puternic şi le dă multora situaţii spectaculoase şi le dă multora şansa de a fi eroii unor situaţii ieşite din comun. Jupiter este un protector, este un benefic, este un atenuator de conflicte sau un păzitor al pragurilor, în aşa fel încât ei să treacă uşor dintr-o etapă în alta.

Mercur le permite să vorbească, să se exprime, să discute, să se facă cunoscuţi, auziţi sau înţeleşi. Nu la fel de bună este, evident, prezenţa Lunii negre, care de acum încolo va atrage invidie, gelozie, comentarii, riscuri şi pericole de toate felurile sau riscuri asumate, dacă este vorba de funcţii importante, de ranguri deosebite, de demnităţi sau de implicare într-o serie de activităţi socio-profesionale care nu sunt deloc simple. Oricum, viaţa lor începe să se schimbe odată cu intrarea lui Uranus şi mai ales a Soarelui.

În această combinaţie chiar această săptămână şi cea următoare reprezintă pentru ei sâmburele unor transformări dintre cele mai importante. Momentul de Lună plină priveşte Casa comunicării, a şcolarităţii sau Casa gândurilor înalte. Este o zi pe care am pute-o denumi de contradicţie interioară. Aceşti nativi încep să îşi alunge o serie de proiecte sau idei pentru că nu mai sunt conforme cu sentimentele lor de ultimă oră, au auzit ceva, au văzut ceva, i-a nemulţumit ceva, au fost martori la o situaţie care i-a condus la concluzii cu totulşi cu totul diferite de cele instaurate şi sedimentate până acum.

Dau totul peste bord, alungă tot, mătură tot, fac curăţenie şi o astfel de zi are şi o funcţie igienică aş spune. Este o zi care îi obligă să se regrupeze,s ă fie puternici, să fie hotărâţi. Mai specială este perioada cuprinsă între 22 şi 23 martie, când Luna străbate semnul Scorpionului. Va fi în trigon cu Marte, va fi în trigon cu Soarele lor, va fi o combinaţie sexy, va fi o perioadă bună, mai ales pentru persoanele tinere şi în special pentru femei, de a fi fermecătoare, de a cuceri, de a avea un magnetism senzual şi sexual ieşit din comun, vor chema ca un fel de sirenă, nu neapărat cu pericolul de rigoare, de partea lor sau alături de ei sexul opus.

Este o perioadă de mare atractivitate, este o perioadă când aventurile sunt posibile, este o perioadă când întâlnirile încărcate de magnetism de tipul cou de foudre sunt la ele acasă. Este o perioadă minunată când pot fi romantici, pot visa, pot spera şi se pot ambala în tot felul de poveşti sentimentale. O componentă importantă, dar nu o condiţie, o reprezintă o anume vrajă, un anume farmec pe care poate să-l aducă într-o întâlnire, într-o seară arta, muzica, filozofia sau experienţa religioasă. Sigur că, pentru asta ar trebui ca cei doi termeni, tânărul şi tânăra, domnul şi doamna, să fie de o anume condiţie intelectuală, să aibă o anumită bogăţie sufletească, astfel încât ei să rezoneze şi să se regăsească suflete-pereche sau să se regăsească cu gusturi şi reacţii comune asemănătoare, ceea ce să le permită o apropiere şi mai mare trupească sau o apropiere la nivelul idealurilor şi speranţelor, al conştiinţei de sine.

Un fel de a se simţi bine în preajma celuilalt, trebuie să se manifeste însă, indiferent că este vorba de o aventură sau că este vorba de un nou cuplu care se formează, pentru orice nativ în Rac în perioada 22-23 martie. În sfârşit, îi mai avertizăm pe unii dintre cei născuţi în acest semn zodiacal să nu se apuce în zilele de 24 şi 25 martie să facă ordine la serviciu, să aibă tot felul de iniţiative, să pună la punct pe unul sau pe altul, să critice mai ales şefii. Este bine să nu facă dreptate acolo unde există rost de câştig bănesc. Este bine să nu înceapă să aibă idei reformatoare şi prea multă personalitate, pentru că un astfel de comportament va atrage critici, antipatie şi nemulţumire, ba chiar proteste şi măsuri punitive.


Leu

Pentru cei născuţi în zodia Leului planetele din Berbec reprezintă un sprijin. Ele încep să arunce raze foarte bune, armonice spre Casa I a personalităţii lor. Totuşi, Berbecul, care locuieşte Casa a IX-a, este de natură să funcţioneze într-un chip evident şi eficient doar pentru cei care învaţă, progresează, se perfecţionează, doresc să circule în lume, să se mişte, să-şi lărgească orizontul, să stabilească noi relaţii interumane, să fie obiectul unor experienţe, ei înşişi să se ducă şi să se ofere pentru a se integra într-o serie de grupuri şi colectivităţi care desfăşoară o serie de proiecte sau ei însişi să declanşeze ori să determine o serie de gesturi care să le schimbe viaţa, să facă experienţe pe propria lor existenţă dorită de ei. Adică să-şi verifice puterile, competenţa, rezistenţa sau pregătirea profesională.

În acest context, zilele de 24 şi 25 martie, când Luna se află în Săgetător, alături de sensul vieţii, aduc un exces de element foc, de căldură, de impetuozitate. Unii s-ar putea să trăiască foarte bine în această perioadă de 48 de ore într-un domeniu al aventurii, al jocurilor, al descărcărilor organice, cum ar fi de exemplu înnecul amarului în vin, sau, invers, celebrarea unei bucurii tot cu vin, dar de fiecare dată cam prea mult vin. Momentul de Lună plină reprezintă pentru nativi abordarea diferită a unei chestiuni financiare, fie ca atitudine, fie ca proiect.

În continuare, planeta Venus în Casa a VII-a îşi face datoria, ea aduce posibilitate de ameliorare a unor conflicte, împăcări sau o serie de răsturnări de situaţie, uneori destul de inexplicabile, cu privire la o anume participare a unui Leu într-ungrup, un proiect, o colectivitate. Se poate anticipa în felul acesta fie că nativul din zodia Leului se răzgândeşte, fie că partenerii care i-au adresat o invitaţie reformulează oferta în aşa fel încât acesta se răzgândeşte şi acceptă termenii unui parteneriat.

Sunt bune, de asemenea, zilele săptămânii următoare pentru o serie de demersuri care presupun negociere, tranzacţie, înţelegere pe chestiuni conflictuale sau spectaculoase ori periculoase, după cum, la fel, este favorabilă întreaga perioadă pentru aceşti nativi ca să abordeze într-un alt fel o chestiune conjugală. Fie la nivelul discuţiei, fie la nivelul atitudinii, fie la nivelul deciziei, cei născuţi în zodia Leului vor avea o mentalitate pozitivă şi vor avea parte de mulţumire, de recunoştinţă, de calm, de înţelegere sau de recuperare a unor situaţii pierdute ori compromise în cea mai mare parte mai demult din vina lor. Acum însă li se dă posibilitatea să repare aceste punţi şubrezite.


Fecioară

Pentru cei născuţi în Fecioară ziua de 19 martie este importantă. Este ziua or, este Luna lor plină. Odată pe an sunt în formă, sunt vedete, în context în care Luna, doar o singură dată pe an, se poate afla în opoziţie cu Soarele în Peşti. Ziua de 19 martie le aduce un prea plin sufletesc, o stare de mulţumire interioară sau de succes la nivelul parteneriatului. Multe dintre ideile pe care şi le-au făcut vor constata că au fost false, multe din grijile pe care şi le-au făcut vor constata că au fost nejustificate sau parţial neîntemeiate. De aceea se pot opera o serie de schimbări de atitudine în folosul lor.

Se pot linişti, se pot calma, se pot învigora sau se pot replia pe parcursul acestor zile care urmează momentului de Lună plină, în aşa fel încât ei să reconstruiască parteneriate utile pentru ei. Nu se poate vorbi de cedări, de concesii sau de compromisuri, ci de alte situaţii, de noutăţi, de lucruri care se reaşează, se redistribuie ori se reconfigurează în acest dans între bine şi rău, între eu şi ceilalţi sau între unii nativi din Fecioară şi o serie de chestiuni din viaţa lui pe care nu le poate nici controla nici determina pentru că aparţin ca iniţiativă şi ecou altora. Zilele de 24 şi 25 martie nu mai sunt la fel de armonioase, cum este ziua de 19, pentru că de data aceasta Luna în Săgetător va face cuadraturi, în primul rând, cu Marte, apoi cu Chiron, cu Soarele lor şi le va complica viaţa, şi le va aduce tot felul de complicaţii care ţin de viaţa de familie.

Informaţii de la oamenii mai în vârstă care îi nemulţumesc, îi alarmează, mai ales chestiuni de principiu sau juridice. Ei trebuie să ofere asistenţă cuiva în vârstă, în principal unei femei care are nevoie să fie sfătuită, să fie ajutată, să fie îndrumată, să fie susţinută moral, să fie susţinută material, să fie sprijinită din punct de vedere social, lucru pe care aceşti nativi îl fac cu destul de multă aplicaţie, dar nu şi cu foarte multă bună dispoziţie. Este o sarcină în plus, este o corvoadă care le complică existenţa.

Perioada cuprinsă între 19 şi 25 martie este marcată de o acumulare de vibraţii, neobişnuită pentru mulţi dintre cei născuţi în acest semn dacă sunt tineri. Nu au mai avut parte de un Uranus pe casa a VIII-a până acum, de fapt chiar şi cei în vârstă se poate spune că nu au prea avut parte. Trebuie să fie cineva peste 84 de ani să fi avut pe vremea cnd era sugaci sau bebeluşi, sau făcea primii paşi un Uranus în Berbec. Dar aproape pentru toţi cei născuţi în Fecioară se poate spune că un Uranus pe Casa a VIII-a, poziţie destul de semnificativă, reprezintă o noutate, o provocare, dar şi un risc.

Atenţie de acum încolo la tot ceea ce presupune o chestiune nu neapărat de sănătate, cât mai ales de vulnerabilitate a organismului în faţa unor accidente şi situaţii neprevăzute. Se pun premizele unor accidente, unor riscuri şi unor pericole de care trebuie să fie conştienţi şi, evident, pe care trebuie să le evite printr-o strategie a modului de viaţă de fiecare zi sau a gesturilor mărunte, dar şi o strategie a existenţei pe termen lung. Trebuie să fie atenţi pe unde umblă, cum calcă, la propriu, să fie mai atenţi decât până acum. Sunt posibile toate tipurile de accidente. Este bine să fie atenţi şi cum conduc, în ce stadiu se află maşina pe care o şofează, pentru că aceste utilaje, chiar verificate, pot să reacţioneze într-un chip straniu în mâna unui nativ din Fecioară.


Balanţă

Pentru cei născuţi în Balanţă zilele de 20 şi 21 martie ar trebui să fie bune până la un punct. Bune în plan personal, complicate în plan partenerial sau contractual. Este vorba de o opoziţie dublă la care participă Lună, Saturn şi Jupiter. De aceea, o serie de dialoguri sau de relaţii parteneriale pot să aibă un ecou sufletesc important asupra acestor nativi. Vor încerca să se abţină, vor încerca să se liniştească, vor încerca să tempereze ori să aplaneze o serie de nemulţumiri sau de factori de stres care pot să dea peste cap un tip de parteneriat sau o relaţie contractuală. Totuşi, riscurile, pericolele, surprizele nepăcute pot să apară. Atenţie, începând cu ziua de 23 martie Luna neagră intră în Casa a VII-a. Le poate aduce tot felul de evenimente care ţin de viaţa în doi, soţ-soţie sau de tot ceea ce presupune desfăşurarea unui proces.

Împreună cu Uranus, pentru această săptămână, şi în ansamblu până la începutul lunii aprilie se poate spune că o combinaţie între Uranus şi Lună neagră poate să dinamiteze orice fel de căsnicie ori să dea o turnură absolut incredibilă unui proces de divorţ, unui partaj. Ori, dimpotrivă, să aducă, să cheme despărţirea într-un chip iremediabil.

Într-un cuplu care există o balanţă este posibil ca soţul sau soţia să părăsească domiciliul ori să vină cu nişte informaţii despre viaţa lui, opţiuni, situaţii nebănuite, în aşa fel încât nativul din Balanţă să rămână mut de uimire. De exemplu, partenerul să-i comunice fără niciun menajament şi fără niciun preaviz că s-a hotărât să plece din ţară sau că are o altă relaţie şi nu mai doreşte să păstreze doar de ochii lumii o căsătorie bazată pe falsitate şi absenţa sentimentelor. Ţineţi cont că ceea ce ustură şi doare este componenta verbală, cuvintele sunt cele care contează în această săptămână. Apoi vor conta şi faptele. Aceste evenimente pot să producă furtună în domiciliu, pot să pună problema nu numai a despărţirii, ci şi problema felului în care se despart, deloc amiabil, deloc înţelept, deloc precaut.

Dacă este vorba însă de asocieri, de firme, de bani, de parteneriat unde este vorba de muncă, atunci lucrurile au cu totul alt aspect. Intervine ideea de experienţă, un statut profesional, o competenţă şi atunci, mai ales cei mai în vârstă, au dreptatea de partea lor, au justificarea şi sunt ei cei care provoacă o situaţie complicată. De exemplu, cer un control, sunt ei cei care solicită verificarea unor acte, provoacă nişte gesturi ca să se restabilească ordinea de drept ori să se meargă până în profunzime pe linia unor conflicte, unor bănuieli sau unor situaţii tăinuite, în aşa fel încât adevărul care iese la lumină, care nu mai poate să mai fie menţinut în felul acesta artificial, să creeze premizele unei destrămări a relaţiilor economice, comerciale sau juridice. În felul acesta să se pună problema ieşirii din firmă a unuia dintre nativi, respectiv Balanţa, acesta să nu mai dorească să aibă o funcţie de răspundere, să nu se mai implice ori să nu mai dorească să fie nici măcar acţionar.

Întreaga postură alimentează de acum încolo duşmăniile, rivalităţile, conflictele şi aşezarea pe principii ireconciliabile a aproape tuturor tipurilor de dialoguri interumane. Contextul este profund nefast pentru cei care au un proces săptămâna viitoare ori o desfăşurare a unor evenimente cu componentă juridică: anchete, depoziţii, interogatorii, mărturii, reconstituiri sau memorii şi tot felul de gesturi care fac recurs la o instanţă morală, juridică sau administrativă. Complicaţia este destul de mare, cu cât creşte gradul de răspundere socio-profesională sau cu cât creşte implicarea consecinţelor materiale.

În ziua de 19 martie când se produce momentul de Lună plină este posibil ca nativii din Balanţă să găsească în ei resursele unei înţelepciuni sau unui echilibru deosebit ori argumentele unui interes, altul decât cel vizat până în prezent, legat de un loc de muncă sau de un fel de a-şi valorifica o competenţă profesională. Găsesc argumente să continue sau găsesc formule de dezvoltare şi de bună plasare a propriei persoane. Există, de asemenea, o preocupare intensă pentru organizarea muncii, pentru organizarea timpulu, pentru o redistribuire a efortului profesional, pentru o implicare într-o serie de activităţi pe termen mediu, nu neapărat foarte lung. Nu este lipsit de importanţă faptul că în preajma datei de 19 martie sau ca o consecinţă a acestui moment în următoarele zile o serie de nativi din zodia Balanţei să aibă şi o mulţumire sufletească legată de serviciu sau de locul din care îşi trag cea mai mare parte din banii pentru existenţa de fiecare zi.


Scorpion

Pentru cei năcuţi în zodia Scorpionului zilele de 22 şi 23 martie ar trebui să fie senzaţionale. Luna în armonie cu Marte în Casa a V-a ar trebui să le dea o adevărată exaltare sufletească, spirituală sau o anume desfătare artistică pe care nu au mai trăit-o demult. Să meargă la spectacole, să se bucure de tot ceea ce este semnul artei, film, muzică, teatru, lecturi, artă plastică, dans, arhitectură, arte decorative, călătorii cu rost, turistic-spiritual sau de educaţie, experienţe personale cu valoare de îmbogăţire sufletească, mentală sau intelectuală. Este un moment de mare atracţie, de mare senzualitate. Scorpionii sunt dotaţi cu o forţă uriaşă magnetică de a atrage privirile, simpatia şi interesul de partea lor. Vor fi câteva zile în care vor fi eroii unor întâmplări deosebite, se vor mira la un moment dat de ce toată lumea îi iubeşte, îi preţuieşte, îi felicită, îi admiră, îi flatează, îi linguşesc, dar există şi premizele unor poveşti de dragoste, unor apropieri, unor întâlniri, unor comuniuni sufleteşti, unor destăinuiri.

În aceste două zile, 22 şi 23 martie, femeile sunt în mod special apărate de acest context astral, susţinute sau mult mai bine puse în valoare. E bine să cultive, să caute ca în aceste două zile să se împace cu persoanele cu care s-au certat, să aibă dialoguri sau să facă acele gesturi menite să şteargă o impresie proastă ori să alunge tristeţea, distanţa şi despărţirea. Apropierile, împăcările sau regăsirile pe diferite coordonate sufleteşti sunt posibile pentru toate persoanele, legate printr-o relaţie strict sexuală, printr-una sentimentală, fără să fie o relaţie de cuplu, sau chiar acolo unde este vorba de o relaţie matrimonială. Refacerea de sine este mai întâi o refacere sufletească, apoi este o învigorare uriaşă trupească, este o forţă uriaşă, o energie care se naşte în trupul lor şi care le permite să facă un efort deosebit, să muncească, să se agite pentru treburile cotidiene şi în egală măsură să găsească timp pentru persoana lor şi pentru cei dragi. Se dedică, se dăruiesc, se implică şi într-un alt tip de relaţie, cum ar fi cea dintre părinţi şi copii.

Mamele, în mod special, trăiesc la cote maxime sentimentele materne şi identifică o serie de sarcinicare le incumbă această postură, astfel încât dialogul cu copiii este desfăşurat în termeni sau în condiţii diferiţi decât până acum. Găsesc tonul necesar, cuvintele potrivite, momentul indicat sau argumentele fundamentale pentru a se apropia de fondul sufletesc al unui copil, care cu cât înaintează în vârstă devine tot mai distant sau mai dificil de abordat. Celebra adolescenţă refractară şi negativistă, care pune atâtea probleme părinţilor, poate să fie înfrântă în această perioadă, 22-23 martie. Pe 24 şi 25 martie nativii din semnul Scorpionului pot să aibă o serie de preocupări legate de srăinătate, să transfere bani, să trimită bani ca să rezerve bilete de avion, cameră de hotel, o perioadă de vacanţă, să dea bani cuiva pentru o serie de cumpărături, să li se facă un comision, un serviciu sau un favor undeva departe de ţară ori vehiculând valută.

Un proiect legat de străinătate cu o componentă financairă dar nu majoră, uşor de suportat, uşor de plătit şi uşor de rezolvat le poate aduce şi un strop de speranţă. Se leagă sufleteşte de un drum, o călătorie pe care o vor face şi construiesc în felul acesta, nu neapărat castele în Spania, cât nişte momente de respiro pe care le vor şi trăi. Este foarte greu de spus ce se poate întâmpla săptămâna viitoare în relaţie cu Casa muncii pentru aceşti nativi. Este atât de mare provocarea şi este atât de mare zestrea astrală încât sunt posibile toate tipurile de evenimente, în principal plăcute, dar nuanţa este una surprinzătoare, tot felul de transformări.

Pot să fie oferte, pot să fie întoarceri ale unor oameni spre un tip de colaborare cu un Scorpion pe care aceştia nu-l mai credeau posibil. Oameni care îşi cer iertare, oameni care regretă că s-au despărţit de un Scorpion, oameni care cer să fie reprimiţi în postură de angajaţi, de colaboratori, de parteneri de afaceri. Lucrurile sunt spectaculoase pentru că aceştia vin nu doar cu o dorinţă firească de a înnoda un fir de relaţie interumană sau de activitate, dar vin şi cu un aport. Poate să fie un aport bănesc, poate să fie o idee extraordinară, o soluţie, o relaţie socială utilă, care pusă în valoare în felul acesta intervine într-un chip salutar în viaţa şi activitatea Scorpionilor.

Unii dintre ei s-ar putea să exagereze şi să-şi asume prea mult, să se implice în prea multe probleme, să minimalizeze riscurile sau pericolele care se asociază cu afacere, cu activitate profesională sau cu o preocupare economică aici, sigur că, ar fi bine să fie puţin prudenţi, dar cu siguranţă că orgoliul, vanitatea, mândria, interesul, dorinţa de afirmare, dorinţa de progres îi face să minimalizeze aceste riscuri, să şi le asume chiar dacă le cunosc, pe ideea că sunt puternici şi le vor dovedi pe toate, vor reuşi să abată în felul acesta răul de la ei şi să atragă succesul, ceea ce până în iunie chiar este posibil, în măsura în care există şi componenta muncă. Dacă există doar componenta speculaţie simplă sau dorinţă de câştig fără muncă lucrurile sunt mai vulnerabile şi atunci riscul începe să funcţioneze din ce în ce mai intens.


Săgetător

Pentru cei născuţi în zodia Săgetătorui, ziua de 19 martie ar trebui să fie una bună, interesantă, furtunoasă, favorabilă până la un punct, complicată de aici mai departe, provocatoare, aducătoare de statut social nou sau de o fixare într-o poziţie într-un chip memorabil. Pentru toţi cei născuţi în semnul Săgetătorului Luna se aşează în Fecioară, adică în Casa a X-a, loc de rang, demnitate. Circulă numele, se vorbeşte despre ei, imaginea lor este comentată, cântărită, apreciată.

Este un moment de referinţă pentru toţi cei care au o funcţie importantă, pentru toţi cei care au imagine, care au rang sau care au notorietate. Pentru cei care trăiesc izolat, modest sau pentru cei care sunt deja la pensie acest moment astrologic s-ar putea să treacă neobservat şi să nu aducă nimic special. Pentru cei care sunt însă tineri, încă tineri, şi sunt în preajma vârstei de 48 de anis-ar putea ca întreaga săptămână să reprezinte un şir întreg de provocări şi de transformări de la care întreaga lor existenţă să se schimbe, să reprezinte de fapt nu doar ziua de 19 martie un punct de referinţă, ci să reprezinte un criteriu de evaluare şi de continuitate sau un reper care să îi oblige să se reconfigureze ei înşişi faţă de propriul destin, faţă de propria persoană, de sănătate şi de familie. Este un moment în care nu se poate spune că trăiesc uşor.

Trăiesc complicat, cu grad mare de risc, cu stres, cu nesomn de veghe asupra unor segmente de viaţă personală sau publică ce îi determină şi îi condiţionează. Spun că întreaga săptămână este importantă pentru că pe 24 şi 25 martie Luna intră în Săgetător, în chiar semnul lor, pe 25 seara chiar face conjuncţie cu sensul vieţii şi atunci se poate spune că ziua de 25 martie poate să fie încheierea unei etape sau un corolar, sau un bun prilej de a trage o concluzie şi de a face un bilanţ al evenimentelor care s-au scurs în acest răstimp. Este o săptămână importantă, este un marcaj de pe 19 până pe 25 care priveşte persoana lor, numele, renumele, funcţia, statutul, demnitatea, rangul, puterea, calitatea umană, valoarea profesională, demnitatea socială, implicarea familială, riscurile asumate şi succesul sau dimensiunea spre care se îndreaptă, care poate să nu fie doar un succes, poate să fie o performanţă sau poate să fie o construcţie în evoluţie, deci mai este de lucru, mai este de rezolvat o a doua, o a treia, o a patra etapă.

Săptămâna este de aceea importantă şi acest reper, 19 martie, se aşează ca un fel de punct vital, ca elementul cel mai importantă al crucii mobile construite pe axa Peşti-Fecioară-Gemeni-Săgetător. În rest, săptămâna decurge obişnuit sau banal, în funcţie de existenţa, vârsta şi rostul fiecăruia în lume. Totuşi, numeroasele planete care intervin acum pe segmentul Berbec s-ar putea să le dea unora rost de poveşti de dragoste, o anume nelinişte sufletească, o tulburare, nu spirituală, o tulburare mai mult sexuală pentru că s-ar putea să fie cuprinşi de fiorii dragostei sau de o pasiune, sau de un interes pentru o persoană de sex opus. Dar cred că cel mai important lucru este cel care se construieşte în zilele de 20 şi 21 martie.

Atenţie! Pe această axă unii dintre nativii din Săgetător pot să trăiască momente importante care să-i pună în situaţii mai puţin plăcute. Pot să îi pună în situaţii de a lua măsuri radicale, de a avea intervenţii drastice în chestiuni care ţin de relaţiile socio-umane, să se despartă de un grup de interes, să se delimiteze de una sau mai ulte persoane care s-au purtat într-un anume fel, lezant în ansamblu, pentru nativi din semnul Săgetătorului. Ceva se întâmplă, e o revelaţie, o dezvăluire, o lămurire sau un punct limită, o situaţie care nu mai pote fi tolerată şi care îi obligă pe aceştia să ia măsurile necesare.

Este o redistribuire de interes, de atenţie, de încredere, de simpatie, de prietenie. Pot retrage pe un astfel de context astral parteneriatul, pe un astfel de context astral ei pot să trăiască o adevărată convulsie interioară, să treacă prin momente de stres, să fie supăraţi şi, mai ales, să fie extrem de nemulţumiţi că sunt obligaţi să ia aceste decizii. Este ca şi cum ar fi împotriva voinţei lor, împotriva conduitei lor şi chiar împotriva unei anume implicări sufleteşti. Îi doare inima, dar vor trebui să facă aceste gesturi de forţă, fie pentru a păstra un proiect, fie pentru a menţine echilibrul, normalitatea şi justificarea unui efort pe care-l fac într-un domeniu.


Capricorn

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului importante sunt zilele de 20 şi 21 martie. Sunt zile când Luna străbate Casa a X-a şi împreună cu Saturn le aduce ataşamente faţă de o idee importantă, o idee directoare sau o idee chiar covârşitoare, care le remodelează întreaga existenţă, le schimbă atitudinea, le schimbă perspectiva, le modifică scara de valori, le risipeşte dubiile, le cristalizează opţiunile. Se ataşează de o meserie, o funcţie, un proiect, o opţiune de viaţă. Este o clipă grea pentru ei, dar este o clipă importantă. Pe 22 şi 23 martie ei pot să sufere de pe urma unor relaţii complicaţii cu oameni incorecţi, dubioşi, vicleni, trădători, interesaţi, linguşitori sau chiar hoţi. Pot fi păcăliţi, va exista o tentativă de abatere a atenţiei pentru a se profita de ei.

Pe 24 şi 25 martie unii dintre nativii din Capricorn se pot gândi să plece din ţară, să facă o călătorie, să-şi verifice sănătatea, să-şi ia o scurtă vacanţă să se elibereze de stres, de gânduri şi de preocupări, să evadeze din contingent. Alteori se pot referi la străinătate în ideea unei corespondenţe, unei cumpărături, unui contact uman sau unor mici beneficii care ţin de o chestiune strict personală. Foarte, foarte, foarte importantă începe să devină Casa a IV-a. Dacă este să stabilim o ierarhie, dintre toate cele 12 semne zodiacale doar Capricornii încep să aibă acum o asemenea grevare a existenţei lor de problemele familiale. Niciun alt semn zodiacal nu trăieşte atât de mult prin ceea ce îi vine ca o provocare, ca o povară sau ca o pedeapsă de la relaţiile de familie. Aici vin veşti neplăcute, situaţii grave, accidente ale altora care îi obligă pe ei să îşi modifice viaţa, orarul, statutul şi echilibrul de fiecare zi.

Cum spune românul, le dă viaţa peste cap. Situaţii complicate, situaţii din care aproape nu mai au cum să iasă decât să stea să aştepte, să îndure, să rabde, pentru că este peste putinţa lor să intervină în ceea ce se petrece în viaţa altora. Uranus aduce răsturnări de situaţie. Atenţie că, până pe 29 martie evenimentele neplăcute se pot repeta sau se pot amplifica, ori se pot perpetua în aşa fel încât să se pună problema fie a unui deces, fie a unei îmbolnăviri foarte grave, fie a unui risc uriaş major care poate să ţină de un statut juridic, de exemplu un membru de familie să fie arestat, să fie acuzat, să fie anchetat. Sper că nu toţi Capricornii vor trece prin astfel de încercări, dar contextul este favorabil.

Faptul că în această perioadă Casa a IV-a este tranzitată de Soare şi de Jupiter nu reprezintă nişte elemente astrologice suficiente pentru a abate astfel de întâmplări nefericite, pentru a le ţine departe de familia nativilor din Capricorn. Ba, dimpotrivă, aş spune că le alimentează, parcă le dă hrană, le dă benzină, astfel încât se poate vorbi de discuţii fără sfârşit, de gânduri, de controverse, de abordări conflictuale, de nemulţumirisau de scindări ale unor atitudini de familie. Ei să fie de-o parte, familia de partea ailaltă şi să nu rezolve nici unii, nici ceilalţi chestiunea de fond. De acum încolo, însă, lucrurile se amplifică şi până spre 4-5 aprilie situaţia pe această Casă a IV-a, în loc să se atenueze şi să se uşureze, se complică din în ce. Anticipez puţin ceea ce va reprezenta, de fapt elementul fundamental al săptămânilor viitoare, şi anume perioada cuprinsă între 1 şi 4 aprilie când vom avea şapte poziţii astrale în semnul Berbecului, şase planete cu Lună neagră. Deocamdată este începutul. Aceşti nativi este bine să se înarmeze cu răbdare, tărie de caracter, calm, metodă şi o anume disponibilitate spre sacrificiu de sine.


Vărsător

Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului continup impactul bun pe care îl are planeta Venus în tranzit prin semnul lor natal. De aici o anume stare bună fizică, psihică, un mental destins, relaxat, uneori chiar e vorba de optimism, încredere şi speranţă. Zilele de 20 şi 21 martie pot să fie pentru aceşti nativi prilej de deschidere spre învăţătură, spre informaţie sau spre asimilarea unor cunoştinţe care până nu demult erau imposibil de perceput sau de acceptat.

Modificări de atitudine, de crez, de conduită sau modificări de abordare a unor chestiuni personale, Casa a III-a, cea a învăţăturii sau a comunicării şi fiecare va trăi de acum încolo această vibraţie după cum este educat sau după cum este plasat în societate. Planetele din Berbec le aduc acestor nativi numeroase impulsuri riscante. Pericolul vine dela afirmaţiile imprudente, de la exprimările neglijente, de la indiscreţie sau de la o sinceritate prost înţeleasă. Să se mărturisească oricând, oricui, să spună lucruri care se pot întoarce împotriva lor, să se bage în discuţii care nu-i privesc, să facă afirmaţii nefondate, insuficient bazate pe cunoaştere sau pe argumente ori pe mărturii. 

Formula ar trebui să funcţioneze nu doar ca o maximă filozofică, ci ca un avertisment. Pentru cei tineri sau pentru adolescenţi această aglomerare de impulsuri astrale ţine de învăţătură, şcolaritate, de aici riscul de a pierde examene, de a le aborda cu anume neseriozitate, cu superficialitate sau de a se prezenta cu un curaj nejustificat în faţa examinatorilor. Nu contează forma de învăţământ, nu contează tipul de examinare, contează tipul de abordare. Aici s-ar putae ca Vărsătorii să meargă pe ideea "Lasă că mă descurc, eu sunt deştept, le ştiu eu pe toate, îi zăpăcesc, îi păcălesc", adică pleacă de la ideea unui artificiu. Acesta este elementul nociv şi premiza dezagreabilă pentru tot felul de conflicte, dispute, certuri, reclamaţii care se pot naşte în jurul unei situaţii în care şcolaritatea, notarea, verificarea sau acordarea unui calificativ reprezintă miza.

Alteori se poate spune că există şi riscuri asumate cu destul de multă luciditate şi cu destul de multă maturitate, dar atunci ne îndepărtăm de vârsta adolescenţei. Şi atunci înseamnă că ne îndreptăm spre persoanele în preajma vârstei de 40-41-42 poate chiar 43 de ani care fac faţă stresului, care depăşesc momente de pericol, dar nemaifiind vorba de perioada învăţăturii, a formării şi a acumulării de cunoştinţe trebuie să înţelegem dintr-o perspectivă simbolică, metaforică această noţiune de examen, adică în accepţiunea de trecere, de încercare, de prag peste care trebuie să treacă într-un anume fel.

Cu cât sporeşte notorietatea, rangul sau acoperirea socială şi profesională, cu atât această Casă a relaţiilor interumane, a dialogurilor este şi mai importantă, şi mai grevantă, şimai riscantă, şimai periculoasă. Uneori se vor implica în chestiuni care îi privesc parţial sau tangenţial ca să facă dreptate. Nu cred că este cea mai inspirată şi utilă iniţiativă. Dintre toate casele cerului pentru Vărsători, această Casă a III-a rămâne în permanenţă elementul care crează un zgomot de fond. De aici pleacă tot felul de certuri, nemulţumiri, acuzaţii, divergenţe, răstălmăciri şi relaţii degenerate. Relaţiile pot să plece de la o premiză firească, dar să se ajungă la conflict. Se pleacă de la conflict şi se ajunge la nişte mari duşmănii şi tot aşa.

În aceeaşi ordine de idei putem să asociem ca un argument în plus astrologic şi componenta pe care o realizaeză relaţia Lună în Scorpion cu Venus în Vărsător, o componentă malefică, o componentă diabolică. Ea vorbeşte despre o anume viclenie sau despre o anume tentativă de provocare şi de compromitere sau despre un anume risc public ce trebuie evitat cu orice chip. Pe 24 şi 25 martie, însă, lucrurile tind să se repare, săse amelioreze, să se îmbunătăţească într-o anume direcţie. Poate şi prin intervenţia salutară a cuiva care vine să tempereze spiritele şi să aducă ideea de dreptate, normalitate, justeţe sau măsură în foarte multe dintre activităţile publice pe care le desfăşoară un Vărsător. Ziua de 19 martie, când se produce momentul de Lună plină, le poate aduce unora dintre nativiidin Vărsător un joc drastic între dorinţa de a cheltui şi nevoia înţeleaptă de a păstra o rezervă bănească.


Peşti

Pentru cei născuţi în semnul Peştilor ziua de 19 martie este importantă, chiar foarte importantă, pentru că momentul de Lună Plină îi priveşte direct şi personal. Luna se va afla în Fecioară, în opziţie cu Soarele lor şi în opoziţie cu Marte în tranzit. Această zi poate să capete o rezonanţă deosebită în viaţa lor, în sufletul lor şi pentru viitorul lor. În preajma acestei date se pun probleme esenţiale legate de parteneriat, colaborare, contracte, înţelegeri sau tot felul de asocieri, apropieri şi intervenţii în secvenţe de viaţă care nu se pot desfăşura pe cont propriu, unde trebuie să intervină cineva, una sau mai multe persoane.

În cazul unora dintre nativi intră în joc căsnicia, fie în ideea menţinerii ei, fie în ideea realizării unor interese personale de ordin material, o avere, un patrimoniu sau o serie de proprietăţi care trebuie să fie administrate ori conservate pe termen mediu. La fel de parcimonios şi atent pot să procedeze unii Peşti şi atunci când este vorba de implicarea lor într-o firmă, într-o afacere sau într-o cooperare. Ziua de 19 martie, cea a Lunii pline, aduce nişte limpeziri, nişte hotărâri sau nişte ambalări fundamentale cu motivaţie afectivă. Zilele de 24 şi 25 martie trebuie să fie reţinute ca o perioadă în care sunt posibile tot felul de evenimente.

Unele s-ar putea să îi flateze, s-ar putea să-i bucure. Altele s-ar putea să le dea o strângere de inimă, să le provoace o nemulţumire ori să le aducă o îngrijorare pe deplin motivată dacă este vorba de imaginea lor, de nume sau de postură publică. Cu deosebire ziua de 25 martie poate să fie antipatică sau conflictuală ori să-i oblige pe Peşti să ia o atitudine radicală, certăreaţă, să fie în permanenţă în ofensivă, să fie gata de ripostă. Casa banilor devine precumpănitoare în economia vieţii de fiecare zi.

Acolo este greul, acolo este provocarea, dar din fericire lucrurile capătă o direcţie bună. Între limitarea saturniană şi expansiunea jupiteriană Peştii vor alege realismul şi măsura în deciziile financiare, îndrăzneala şi pragmatismul îi vor trimite înspre un segment al moderaţiei în negocieri, în aspiraţii, în dorinţe sau în iniţiative. Nu se câştigă mai mult decât în alte dăţi decât cu rare excepţii în cazurile unor nativi care au un fond deosebit pe harta lor personală.

În schimb, se administrează mai bine banii. 19 martie nu este o zi de dat un răspuns definitiv la nicio problemă, la nicio invitaţie, la nicio provocare după cum nu este o zi indicată să se facă mişcări, tranzacţii de sume importante de bani. Dar, având în vedere că Marte în Peşti este în sectorul lor îi face mai îndrăzneţi şi mai extravaganţi. Ziua de 19 aduce de-a dreptul o inhibiţie, o spaimă cu privire la aceste dorinţe de a trăi altfel, mai mult, mai bine sau într-o altă direcţie care necesită investiţii, implicit risipire de bani. Această raţionalizare a exceselor este necesară şi binevenită.

Revenirea la cumpătare şi la măsură este un lucru înţelept, necesar, mai ales acum într-un moment atât de greu de descifrat pentru unii nativi care nu ştiu încotro să o ia şi, mai ales, nu ştiu ce să facă cu banii, chiar dacă au bani mulţi, chiar dacă au bani puţini. Există o frământare interioară care îi pune pe jăratec şi îi transformă în nişte fiinţe neliniştite. Momentul pe care îl traversează acum, la capitolul finanţe, este bun pentru că îi mobilizează să-şi regăsească resursele, energia, optimismul şi vigoarea pentru a muncii sau pentru a duce la bun sfârşit nişte proiecte. Cei ce-şi fac planuri, cei ce construiesc o serie de proiecte îndrăzneţe vor fi obligaţi între 19 şi 22 să-şi reformuleze aceste intenţii, să-şi ajusteze aceste dorinţe şi să-şi adapteze planurile la putinţele lor financiare, să devină raţionali şi înţelepţi, ba chiar să amâne ori să renunţe de tot la o serie de demersuri care nu-şi găsesc rostul în acest moment.

Perioada care urmează după primele zile ale lunii aprilie este de natură ca într-un carusel întreg de evenimente să construiască presiune după presiune şi interdicţie după interdicţie, astfel încât nimic din ceea ce acum pare destul de simplu de realizat sau pare o soluţie favorabilă ori singura soluţie pentru a ieşi dintr-o criză financiară se va dovedi în aprilie, cu cât ne apropiem de momentul când Soarele va intra în Taur, a fi una lipsită de realism, nepractică şi neconstructivă, nefavorabilă, aşa încât se poate spune că această barieră de cunoaştere şi de acţiune care se amplifică de acum încolo este bine venită. Îi opreşte pe cei care nu înţeleg avertismentul astrologului sau nu sesizează mersul evenimentelor să greşească.
 

 


Material complet pe evz.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
524

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...