URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 11-17 septembrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 11-17 septembrie
BERBEC

Unii dintre nativi pot trăi evenimente fericite, dar de o anume intensitate răscolitoare. Alţii pot să treacă prin situaţii neplăcute, prin supărări, poate chiar drame, prin neplăceri, acuzaţii şi printr-un chin interior care se vede foarte bine pe cerul lor astral. Sunt de luat în seamă şi o serie de aspecte care ţin de integritate corporală sau de o anume inteligenţă a comportamentului atunci când este vorba de propriul lor organism.

Riscuri legate de sănătate
Astfel, încep să se accentueze pentru aceşti nativi riscurile legate de operaţie, de o intervenţie chirurgicală, de o infecţie sau de o reacţie anapoda, disproporţionată, aberantă, nejustificată şi evident nescontată a organismului în faţa unei substanţe chimice care ţin de natura anesteziei, a otrăvurilor sau a toxinelor. Unele organisme slăbite pot să reacţioneze violent la o simplă injecţie.
Sunt de estimat cu multă grijă atât de către pacient cât şi de către medic cantităţile de anestezic sau felul în care se administrează o serie de substanţe cu grad mare de toxicitate ori cu potenţial de a stârni alergii şi şocuri anafilactice. Dacă este vorba de persoane în vârstă, cu sistemul imunitar prăbuşit, atunci se pot instala o serie de infecţii care existau latent în organism, dar fără să creeze o stare de boală şi să dea o dimensiune devastatoare a întregului tablou clinic.
Acum lucrurile pot să capete brusc aspectul de criză, de agravare nescontată, neluată în calcul până acum, sau nebănuită, neanticipată de către medic, ceea ce se cheamă o excepţie medicală, ceva care este trecut la subsolurile tuturor tratatelor de medicină ca fiind o reacţie dintre cele mai rare. Aşadar, sunt de evitat intervenţiile chirurgicale şi mari şi mici, intervenţiile stomatologice şi toate analizele care ţin de puncţie, de înţepare, tăiere, biopsie, injecţie şi implicit, anestezia.

Atenţie şi iar atenţie!
Apoi, aceşti nativi ar trebui să fie foarte precauţi cu viaţa lor în general. Să vadă pe unde merg, să fie foarte atenţie pe unde traversează, să evite jocurile sau pariurile care nu au nici un fel de logică într-o relaţie cu apa. Săriturile la trambulină fără o pregătire sportivă adecvată, înotul până la epuizare sau jocul cu valurile şi tot felul de riscuri care ţin mai mult de, iertaţi-mi expresia, inconştienta.
Toate aceste accidente se pot produce într-o proporţie mai mare dacă este vorba de fiinţe tinere care se grozăvesc, nu-şi cunosc organismul, nu-şi estimează potenţialul său au impresia că pot face faţă într-o competiţie dură ca să impresioneze pe cei din jur. De aceea, părinţii trebuie să vegheze la felul în care îşi petrec timpul liber şi se distrează odraslele lor, dacă fac parte din zodia Berbecului, pentru că întregul context astral cheamă accidentele pe corpul fizic.
Apoi, sunt destul de multe probleme legate de sănătate şi fără contextul accidentelor care ţine de altă zodie, şi altă casă, decât axa caselor 6-12. Avem în continuare preocupări legate de sănătate, discuţii, consultări, lecturi, informaţii şi foarte multă îndoială. Unii dintre cei născuţi în Berbec au acum tot felul de dubii cu privire la oportunitatea unui tratament, a ingerării unui medicament, a efectuării unui control sau chiar a trecerii la măsuri mai drastice, să se supună unei intervenţii chirurgicale.

Se obişnuiesc cu nemulţumirile sentimentale
Cu Saturn în casă a şaptea deja Berbecii au început să se obişnuiască şi încep să facă un exerciţiu de voinţă prin a îndura tot felul de situaţii care ţin de stresul partenerial. Fie însingurări şi înstrăinări, fie ostilitate şi dorinţa de îndepărtare, părăsiri, partaje, chestiuni de principiu şi tot felul de aspecte care nu sunt neapărat juridice, dar sunt mai mult morale, sau ţin de o stringenţă, viaţa lor îi aduce în pragul de a lua decizii pe care nu le doresc.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului, principala problemă a săptămânii viitoare, dar atenţie şi a următoarelor săptămâni este legată de un contract, de o relaţie partenerială sau de un conflict care se naşte în jurul unei activităţi care se bazează pe o înţelegere, un acord, o semnătură şi nişte chestiuni de principiu asupra cărora atât nativul din Taur cât şi partea cealaltă au căzut cândva, cumva de-acord. Acum, dezacordul este cel care îi reuneşte şi îi pune în situaţii ireconciliabile.
Poziţii adverse, putem vorbi chiar şi de duşmănie, de iritare, de gelozie, de invidie, de tot felul de situaţii limită. Nu toate sunt onorante, nu toate sunt uşor de suportat, dar toate sunt foarte motivate. Există în contextul astral pe care îl studiem pentru nativii din Taur şi foarte multe elemente de lezare a imaginii sau de lovire a unor idealuri prin stricarea a ceea ce se cheamă în popor a inimii. Nu mai au inimă, nu mai au tragere de inimă pentru un anume lucru, nu mai au chef, nu mai au implicare, nu mai au entuziasmul de altădată, nu mai au speranţa sau convingerea că fac bine.

Tensiuni de cuplu
O depreciere a relaţiilor parteneriale se produce de-acum încolo pe un multiplu fundament. Depinde la ce criteriu de referinţă facem apel în acest moment. Pe de o parte cei născuţi în semnul Taurului pot să aibă o relaţie mai tensionată acasă cu soţul sau soţia. Pot să apară crize de gelozie, să se exacerbeze simţul proprietăţii, nevasta mea, bărbatul meu, să nu se atingă nimeni că fac moarte de om. Tot felul lucruri care sunt formulate cam deranjant sau care stârnesc ostilitate, toate acestea sunt avertismente lansate aşa etern sunt de fapt un semn al unui clopot interior, ceea ce îi transformă pe cei născuţi în Taur în nişte fiinţe care sunt deja provocate de soartă dar care la rândul lor acţionează provocator.

Atenţie, aşadar, şi ei exagerează, greşesc sau amplifică o serie de situaţie care ar putea fi tratate cu mai multă înţelepciune, cu indiferenţă, cu măsura sau la limită cu diplomaţia. Apoi este vorba şi de o serie de situaţii care nu mai pot fi trecute cu vederea. Aşa cum spuneam la început lucrurile sunt stringente, trebuie să facă şi ei un gest, trebuie să răspundă şi ei cumva la o serie de stimulări care nu sunt deloc agreabile.

Lispa echilibrului
Rămân în continuare destul de multe probleme legate de neputinţă, interdicţie sau limitare la locul de muncă şi o mare speranţă în prieteni sau într-o serie de ajutoare de care ţin de o anume superioritate a caracterului său a prestaţiei sociale a unora. În felul acesta, se leagă de vocaţia unor fiinţe care pot să-i ajute ca fiind nişte înţelepţi, nişte oameni cu putere sau ca nişte fiinţe generoase ori bogate în experientă. Se ataşează de aceştia trup şi suflet, îşi pun nădejdea şi am spune că până la un punct este firesc să fie aşa, dar de la un punct încolo ne mai găsind în ei înşişi resursele de echilibru sau forţa de acţiune, încep să se lege de aceste fiinţe ca înecatul de pai.
De aceea, ar fi bine ca întreaga perioadă care urmează şi care se instalează foarte drastic odată cu ziua de 15 septembrie să fie foarte bine analizată, trăită şi înţeleasă.

Chef de ceartă
Lezate sunt sentimentele de toate felurile, cei mai tineri şi cei mai bătrâni sunt trişti sau supăraţi, sunt singuri sau au avut o perioadă de înstrăinare, de îndepărtare, de o serie de parteneri sufleteşti. Nu mai au timp să gloseze pe marginea unor ipostaze romantice, umane sau duioase. Sunt acum numai foc şi pară, sunt tăioşi, sunt ireversibili într-o serie de decizii şi nu este momentul să vă contraziceţi cu ei. S-ar putea ca peste un timp să regrete fie această atitudine categorică, fie incapacitatea lor de a se replia.
Ziua de 17 septembrie aduce o ipostază specială, este un moment în care Luna în Capricorn face un trigon cu Soarele şi împreună cu Soarele unor nativi din Taur se poate vorbi de un trigon regal care le aduce ceva mai multă înţelepciune, o împăcare, o liniştire, ca şi cum ar veni o ploaie binefăcătoare peste o câmpie pârjolită de soare. Se răcoresc în felul acesta, se liniştesc, devin rezonabili şi brusc văd o serie de erori sau de riscuri într-un chip foarte limpede, evident fără să mai fie nevoie de enervări.


GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia gemenilor încep să se contureze nişte orizonturi nişte orizonturi oarecum întunecate. Unele dintre evenimentele care se vor produce în viaţa lor ţin de regimul muncii. Foarte multe intrigi, subminări, atacuri, acuzaţii, înscenări, nereguli sau puneri în vină. Asta nu înseamnă că neapărat sunt vinovaţi ci doar că se exagerează o situaţie, sau chiar se inventează. Atenţie la duşmani care au spor, atenţie la tot ceea ce poate să presupună acutizarea unor sentimente negative: relaţii proaste cu colegii, şefii sau subalternii care pot să deraieze sau care pot să devieze de la cursul cât de cât firesc sau explicabil al unor animozităţi lesne de înţeles din punct de vedere uman.

Complicaţii
Pe fundul acestei ţesături astrale se poate ajunge la nişte situaţii mai greu de înţeles, mai greu de acceptat care sunt alimentate de cele două planete din zodia scorpionului. Atenţie la toţi cei care au primit avertismente sancţiuni sau ultimatumuri, toţi cei care s-au aflat până acum sub lupă. Este bine să fie atenţi de acum încolo, în continuare. Atenţia trebuie să fie sporită, înzecită şi multilaterală pentru că locul lor de muncă este vânat sau ei înşişi sunt ameninţaţi pentru că s-au creat nişte situaţii complicate în jurul lor şi cineva vrea să-i îndepărteze ori să îi mute într-un alt sector de viaţă şi activitate, cum s-ar zice să scape de ei. De aceea nativi din gemeni trebuie să reţină că la capitolul muncă, contract, activitate şi relaţii umane lucrurile stau prost. O altă ipostază astrală ne vorbeşte şi despre lezarea casei sănătăţii care ne indică nouă o serie de afecţiuni, este drept minore, de suferinţe, restrânse în timp sau ca arie organică. Probabil că sunt posibile răceli, mici pusee de amigdalită sau tot felul de infecţii trecătoare. Pentru femeile născute în zodia gemenilor contextul astral s-ar putea să mai aducă tulburări endocrine sau disfuncţii ale aparatului genital. Atenţie totuşi pentru persoanele care sunt însărcinate.

Schimbări
Rămâne în continuare o realitate pentru aceeaşi nativi şi secvenţa familială. Lucrurile ţin de domeniul discuţiilor, negocierilor, sfătuirii, tranzacţiilor sau uneori al certurilor şi disputelor pe chestiuni de metodă sau pe chestiuni de bani. Atunci s-ar putea ca cei născuţi în semnul gemenilor să fie oarecum puşi la colţ, să fie intimidaţi, constrânşi, să facă faţă unor cheltuieli disproporţionate care nu le incumbă întotdeauna prin simpla calitate de fiu, nepot sau rudă apropiată.
Este vorba mai mult de un abuz care se exercită de către cei în vârstă care reuşesc ei să manipuleze situaţia şi să manipuleze şi sentimentele unui nativ de aşa natură încât acesta până la urmă să scoată banii din buzunar ca să le rezolve acelora o problemă, ceea ce chiar dacă ei au sesizat nu vor avea cum să contracareze. Săptămâna aduce tot felul de proiecte legate de schimbarea unui statut socio-profesional.
Mulţi se hotărăsc brusc să facă sau să nu mai facă un lucru. Renunţă sau acceptă cu foarte mult entuziasm tot felul de ipostaze şi propuneri, îşi doresc un alt fel de viitor. Nu odată aceste opţiuni pot să fie căptuşite cu o serie de riscuri, unele asumate inutil, altele nevăzute în acest moment, un soi de vicii ascunse. Ele vor apărea în întreaga lor pregnanţă şi valoare ori periculozitate după 20 septembrie.


RAC

Pentru cei născuţi în zodia racului zilele de 16 şi 17 septembrie sunt oarecum dificile. Ele vin cu stres, cu nemulţumire, cu imposibilitate de acţiune, cu răzgândire sau cu blocare într-un proiect.
Luna va fi în capricorn, în opoziţie cu soarele lor, se va afla în casă a şaptea şi va face conjuncţii rând pe rând cu Pluton şi cu sensul vieţii ceea ce înseamnă că trebuie să ia decizii importante legate de un partener de viaţă, de un contract sau de orice fel de colaborare. Mai pot să fie o serie de ipostaze legată de o conjunctură cvasioficială, legală, juridică ce presupune o chestiune de principiu, de metodă. Uneori se vor simţi atacaţi, lezaţi, brutalizaţi sau chiar abuzaţi. Alteori vor avea senzaţia că sunt slabi, neputincioşi, că viaţa este mult prea puternică şi le oferă încercări pentru care ei nu sunt pregătiţi, pentru care nu au toate instrumentele de cunoaştere necesare sau pentru care nu sunt maturizaţi.
Esenţiale rămân pentru aceşti nativi problemele legate de comunicare-primirea informaţiei, asimilarea ei, înţelegerea ei şi valorificare. Sunt o serie de aspecte importante legate şi de învăţământ, de şcolaritate. Se înţelege că îi priveşte acest context astral pe cei tineri, adolescenţi sau pe cei încă aflaţi într-un proces de formare, de adaptare sau de evoluţie. Dar, pentru cei maturi sau pentru cei care se îndreaptă spre vârsta a treia şi nu se mai pune problema neapărat să o ia de la capăt, să înveţe ceva, să meargă la şcoală, se pune problema de şcoală a vieţii, să înveţe ceva din viaţa lor, din încercările lor, din încercările colective sau din tiparele umane ale celor din jur.

Prudenţă
Îşi pot da seama în acest fel, prin comparaţie, în ce măsură s-au purtat bine sau nu, în ce măsură au fost la înălţimea aşteptărilor, au răspuns corect sau au călcat în străchini. Pentru foarte mulţi dintre nativii din semnul racului revenirea lui Jupi ter în peşti este un semn bun. Le dă foarte multă supleţe, le dă fineţea spiritului, capacitate de a înţelege lucruri care erau dificil de perceput, darmite de analizat şi de acceptat în forul interior până nu demult. După 12 ani Jupiter vine şi încheie un circuit care ţine de nivelul conştiinţei de sine. Îşi schimbă impresia faţă de ei, de viaţa lor sau de întregul context în care activează-familie, loc de muncă, ţară sau context politic.
Uneori toate aceste evenimente în cascadă pot să îi obosească, să-i epuizeze, să aibă impresia că sunt hărţuiţi pentru că se cere şi se aşteaptă prea mult de la ei. Alteori dacă au un antrenament şi un exerciţiu mental deosebit pot să atingă performanţe nebănuite. Să se extragă dintr-un context conflictual cu multă abilitate, să rezolve chestiuni personale cu grad sporit de risc, într-un fel admirabil.
Dar riscul există, necazul există, pericolele îi pândesc la tot pasul. Este un moment în care ar trebui să mai ţină cont de faptul că oricât ar fi ei de supli, de deştepţi sau de dotaţi ar fi bine să se reţină să facă declaraţii publice, să facă declaraţii în faţa unor oameni care în orice moment se pot constitui în parte adversă, în martor şi nu de partea lor. Este bine să se limiteze săptămâna aceasta şi cea care va urma la tot felul de mărturisiri, confesiuni, declaraţii. Chiar şi cele de maximă bună intenţie, de maximă onorabilitate tot vor fi răstălmăcite şi întoarse pe dos ori transferate într-un registru derizoriu şi atunci degeaba efortul, degeaba valoarea.

Săptămâna progresului personal
Săptămâna este bună pentru toţi cei care doresc să opereze în viaţa lor schimbări care ţin de un progres personal. Totul este în beneficiul lor. Şi ce învaţă, şi experienţa acumulată şi sfaturile primite. Dar, mai există un domeniu, poate nu toată lumea o să fie încântată auzind cele ce urmează şi anume faptul că multe dintre evenimentele pe care le-au trăit au rămas insuficient înţelese sau insuficient analizate pentru că fie au fost superficiali fi nu au avut timp fie nu au fost suficient de bine pregătiţi pentru a înţelege până la capăt o experienţă umană de mare complexitate. Pentru asta ar trebui să citească nişte lucruri speciale şi să acopere nişte goluri, ajungem iar la învăţătură, care ţin de nu neapărat o carenţă şcolară cât de o anume unilateralitate profesională.
Dacă omul este inginer, evident nu are cum să fie şi un specialist în psihologie, în pedagogie sau chiar în psihiatrie. Dar nişte lecturi adecvate, nu neapărat de vulgarizare sau popularizare ci chiar mai elaborate, mai complicate pot să-i vină în ajutor. Poate că nu va înţelege tot, evident nici nu va ajunge un specialist dar se va apropia sensibil de o serie de secvenţe de viaţă pe care le-a trăit, găsind în aceste cărţi, în aceste teorii şi interpretări o serie de explicaţii absolut necesare. Odată ajuns în pragul unei foarte bune înţelegeri de sine se poate lămuri şi cu privire la o serie de opţiuni care ţin de prezent şi de viitorul apropiat.
De aceea este bine ca aceste două săptămâni să fie folosite pentru o izolare de forfotă a vieţii, o reticenţă în faţa schimbului prea intens de cuvinte şi idei cu cei din preajmă şi mai multă interioritate, o cultivare a tăcerii, a rezonanţei interioare cu o serie de cărţi, autori, noţiuni şi teorii care să îi facă cât mai întăriţi şi cât mai invulnerabili în faţa evenimentelor care vor veni.


LEU


Pentru cei născuţi în zodia Leului continuă problemele financiare. Trebuie să facă plăti şi cheltuieli, la un moment dat s-ar putea ca o serie de preocupări să ţină de exces, exagerare sau excedent. Să depăşească prin zen sau să depăşească prin interes un mod normal de viaţă, de aici şi cheltuieli nu neapărat disproporţionate cât poate nu neapărat actuale sau revelatoare pentru ceea ce este sistemul lor financiar.
Sunt cheltuieli care presupun şi o anume compensare, sunt supăraţi şi atunci îşi cumpără o haină frumoasă, sunt nefericiţi şi atunci repară un perete, sunt trişti şi atunci cumpără cd-uri ca să asculte muzică, sunt singuri şi vor neapărat să aibă parte de o experientă specială şi pleacă într-o călătorie. De aceea, putem spune că dacă există un grad de supărare şi de determinare interioară asociat cu revolta sau cu dorul de ducă atunci e bine să dea curs acestor cheltuieli pentru că ele vor fi de natură să le satisfacă o vanitate, o dorinţă, o neîmplinire, o umilinţă, o jignire sau un gol sufletesc. Pentru aceeaşi nativi sunt foarte importante problemele casnice şi domestice în prezent.

La fel de orgolioşi
Zilele de 16 şi 17 septembrie se asociază pentru aceşti nativi cu preocupări intense legate de locul de muncă, felul în care îşi câştigă banii sau o impresie ori o situaţie care se încarcă emoţional şi afectiv în mod deosebit. Fie este vorba despre postura lor şi atunci iarăşi orgoliul este în prim plan, alteori se implică volitiv şi emoţional într-o chestiune şi într-o sarcină de serviciu pe care altădată o rezolvau cu distantă şi foarte multă circumspecţie. Acum subiectivismul îşi pune amprentă şi unii şefi sau colegi chiar vor interveni şi îl vor tempera pe respectivul Leu, zicându-i să o ia mai încet şi să nu participe atât de mult la drama cuiva, la o problemă sau la o nedreptate.
Cu siguranţă, că la sfârşitul săptămânii viitoare se vor pune şi nişte probleme de sănătate legate mai ales de sistemul osos, de articulaţi, de regimul mineralelor în organism sau de toate problemele care ţin de tendoane, ligamente şi inserţii musculare. Sunt afectaţi cei care au făcut efort muscular, care au făcut excese la un antrenament sportiv, care au practicat sporturi dure sau fără o pregătire necesară, puţin amatoristic, toţi cei care au exagerat într-un domeniu, ostenindu-şi trupul, suprasolicitând musculatura şi traumatizând sistemul osos.


FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în semnul fecioarei se perpetuează relaţiile personale într-un chip oarecum agreabil. O serie de reveniri la sentimente mai bune, dorinţa de a se împăca, de a atenua un conflict sau de a găsi argumente care să ţină cont şi de dreptatea, părerea sau logică celuilalt. De asemeni se pot petrece o serie de conjuncturi favorabile întrucâtva care pregătesc terenul unei colaborări, unui parteneriat, unei împăcări sau al câştigării unui proces. Dar, până la câştigare mai sunt destule zile şi destule momente de trecut.
Deocamdată este un amestec, un amalgam, un hibrid greu de decelat pentru aceşti nativi. La un moment dat or să înceapă să se enerveze nepricepând dacă situaţia e de bine sau de rău. Vor încerca să vadă ce spun astrele şi vor afla că tot nu despre asta este vorba iar părerea lor este confirmată de astrolog. E o dualitate, putem să spunem că este şi o ambiguitate, o neînţelegere sau o alunecare, când de partea entuziasmului când de partea scepticismului se vor indispune, când se vor însenina şi vor avea senzaţia, de cel puţin două ori pe zi, că o instituţie ţine cu ei sau invers, o instituţie nu face decât să dea la cap. Ambele impresii sunt uşor exagerate.

Războinici şi negociatori
Cu siguranţă că este vorba de o anume dinamică a unor evenimente care oscilează, nu întotdeauna în avantajul lor. Redevenit direct, Mercur este un partener pentru ei inteligent şi foarte bun susţinător în negocieri, dialoguri sau certuri şi dacă au chef să se certe atunci pot să facă acest lucru după 15 septembrie. Pe casa conversaţiilor şi dialogurilor vor avea nu numai micul noroc, cam straniu el norocul, cam şubred şi suspect dar, în fine, un noroc. În schimb va apărea planeta Marte, care le dă combativitate, le dă capacitatea de a da replici puţine dar la obiect, ascuţite, tăioase. Vor fi nemiloşi în observaţiile lor, nu neapărat critici dar obiectivitatea lor va ustura pe multă lume. Vor ştii să dea replica cuvenită, nu or să rămână datori, vor încerca să se explice dar mai ales să se apere, nu împroşcând şi vehiculând glume proaste, informaţii inexacte sau baliverne ori colportând ştiri de natură să vizeze codul penal şi calomnia.
Este vorba de un principiu clar pe care se aşează din perspectiva căruia ei lansează o serie de opinii, avertismente, afirmaţii, observaţii sau cereri. Ridică pretenţii, nu neapărat exagerate cât mai puţin oportune, de aceea li se va spune ai dreptate dar mai aşteaptă sau ai răbdare până când se petrece o anume situaţie favorabilă care să rezonez cu plăcerea sau cu nemulţumirea lor. O dorinţă de exemplu legată de un transfer de loc de muncă sau o nemulţumire legată de salarizare.
Toate aceste negocieri vor fi cu mult mai plauzibile şi mai lesnicioase după 21 septembrie. Sunt afectaţi într-o oarecare măsură pe 16 şi 17 septembrie când cei implicaţi într-o relaţie afectivă vor dori foarte mult să se vadă cu perechea lor. Îşi vor pune speranţe, vor construi o seară romantică, vor gândi un dialog interesant plin de sensibilitate dar lucrurile vor fi oarecum limitate la o conversaţie politicoasă, la un schimb de idei banale. Vor avea un sentiment de frustrare.
Vor fi şi nemulţumiţi de ei, îşi vor reproşa că trebuiau să se poarte altfel, că trebuiau să aibă altă iniţiativă, să fie mai spontani, să fie mai degajaţi sau să fie mai curajoşi. O anume inhibiţie sau o anume decenţă îi face pe cei mai mulţi dintre nativii din fecioară să nu fie personajele spectaculoase sau drăgăstoase pe care şi le-ar dori partenerii. De aicea un sentiment de frustrare, de tăcere stânjenitoare, de lucruri care ar trebui spuse şi care stau undeva în suspans într-o tăcere plină de subînţeles care lasă loc la foarte multe speculaţii, la nemulţumiri, la îndoială sau chiar la reticenţă şi răceală.


BALANŢĂ

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei revenirea planetei Mercur la mersul normal, direct este de bun augur. Le dă limpezime mentală, îi face să iasă din oscilaţii, din balans, din nedumerire sau din nesiguranţă. Încep să gândească bine, să vadă corect lucrurile, să ia hotărâri inspirate sau să fie foarte ordonaţi.
Atenţie pe detalii şi multe preocupări legate de sănătate, medicaţie, alimentaţie, igienă, dietă, conduită înţeleaptă, medicală, culinară sau la nivel chiar sportiv. Unii vor începe să facă sport ca să se întreţină, alţii care fac sport de performanţă sau de plăcere vor începe să devină mult mai raţionali şi mai performanţi, dispare încrâncenarea, dispar ezitările şi dispar o serie de atitudini care nu erau deloc favorabile fie spiritului competitiv fie unui parteneriat firesc între echipă.

Financiar vă merge...

Pentru aceşti nativi problemele financiare sunt anapoda rău de tot. Pot să fie furaţi la piaţă, păcăliţi, înşelaţi pe sume mărunte, să nu li se dea rest, să li se dea un rest incorect, să nu fie atenţi ce bancnotă dau, una mult mai mare disproporţionată faţă de valoarea cumpărăturii şi apoi să nu se recunoască faptul că au onorat respectiva plată. De aici tot felul de certuri, de acuzaţii care îi vor pune pe gânduri pentru că nu odată ci de mai multe ori începând cu 15 septembrie vor avea senzaţia că nu sunt foarte atenţi, ceea ce nu este adevărat. Ei sunt atenţi dar nu bănuiesc de câte ori cineva îşi propune să îi păcălească şi într-adevăr s-ar putea să fie păcăliţi în repetate rânduri. Un sfat prudent ar fi să nu plecaţi cu sume mari de bani cash la dumneavoastră.
Dacă e să vi se fure portmoneul măcar să se fure o sumă mică. Risipiţi bani în mai multe zone, în contextul îmbrăcăminţii sau al bagajelor pe care le aveţi. Faceţi cheltuieli restrânse, verificaţi foarte atent chitanţele, sumele, cifrele, restul, tot ceea ce ţine de o precizie care ulterior va fi în avantajul dumneavoastră. Fiţi vigilenţi în privinţa tuturor cumpărăturilor, întrebaţi de trei ori chiar cu riscul de enerva vânzătorul cât costă sau în ce context se poate achiziţiona un bun pentru a nu vă trezi acuzat de cine ştie ce lucruri pe care le-aţi făcut prost, nu le-aţi înţeles bine sau care nu mai pot fi remediate cu nici un chip.
De exemplu returnarea unui obiect cu defecţiuni sau incapacitatea dumneavoastră de a plăti un obiect pe care l-aţi considerat din entuziasm în prima etapă mult mai ieftin. Apoi după ce factură a fost făcută şi o serie de demersuri comerciale au fost finalizate nu mai sunteţi în stare să achitaţi întreaga sumă sau constataţi că este nejustificat de mare şi vă răzgândiţi. De aceea cumpărăturile stau sub semnul unor nemulţumiri, unor eşecuri sau unor pierderi care pot să fie evitate sau limitate dacă sunteţi extrem, extrem de prudenţi.

Casnici şi dezamăgiţi
Zilele de 16 şi 17 septembrie se asociază cu probleme de familie, cu implicarea acestor nativi în chestiunile părinţilor, în chestiuni domestice, locative, imobiliare, patrimoniale sau de viaţă domestică obişnuită cotidiană. Sunt enervaţi şi nu au chef nici să facă curat, să spele vase sau să facă ordine, sunt destul de nemulţumiţi că trebuie să desfăşoare o serie de activităţi pentru care nu au nici un fel de dispoziţie sau predispoziţie pentru că astrele îi predispun pentru alte activităţi şi alte preocupări. Sunt destul de nemulţumiţi de evoluţia lor într-un plan sentimental.
Cineva îi dezamăgeşte, îi răneşte, îi umileşte şi le contorsionează sufletul. Alteori sunt dezamăgiri modeste dar continue sau se poate vorbi de un blocaj într-o dimensiune afectivă care este dezamăgitoare de la început până la sfârşit cu o uriaşă neputinţă de a ieşi din acest context. Unii încearcă să îşi refacă viaţa şi să găsească un partener fie de o seară, de săptămână sau de o plictiseală. Dar nici acest lucru nu prea ţine. Este momentul în care din punct de vedere afectiv iau lecţii peste lecţii dureroase şi multe dintre ele nici nu sunt foarte bine înţelese.

Neînţeleşi?
Se grăbesc să tragă concluzii false şi să generalizeze spunând că lumea nu-i iubeşte, nu-i înţelege, că lumea e rea sau că lumea este atât de egoistă încât nu mai are timp şi ochi pentru respectiva persoană. Sigur, este o concluzie absurdă şi nedreaptă dar poate că acest lanţ de eşecuri şi nemulţumiri are la bază şi o atitudine a lor care a fost la un moment dat cândva, cumva nedreaptă, neinspirată sau prost condusă.
Poate că uneori în opţiunile lor s-au strecurat elemente care nu ţin de generozitate, de corectitudine sau de normalitate. Poate au fost fricoşi, poate au fost egoişti, poate au fost indiferenţi, poate au dat dovadă de lipsă de caracter sau poate că au dat dovadă de slăbiciuni uriaşe care i-au transformat în nişte fiinţe vulnerabile care s-au retras în comoditatea unor relaţii banale care nu-i stresează, nu-i solicită dar iată acum nu le oferă nici satisfacţiile sperate. De aceea nemulţumirea este complicată şi are straturi, straturi din punct de vedere psihologic, de explicaţii şi motivaţii pe care ar trebui la un moment dat să aibă curajul să le abordeze pieptiş.


SCORPION

Pentru cei născuţi în zodia Scorpionului, ziua de 15 septembrie poate să echivaleze co o adevărată aniversare. Un eveniment important, esenţial, care poate să atragă după sine schimbări relevante. Marte intră în semnul lor zodiacal, este şi în domiciliu nocturn, este o uriaşă susţinere care le vine dinspre astre.
Au determinare, au metodă, au poate chiar şi stil, au eficienţă şi cu greu pot să fie doborâţi, înfrânţi, într-un dialog sau poate chiar într-o partidă sportivă. Este un context care îi favorizează pe cei care desfăşoară o serie de activităţi ce presupun un adversar sau un rival, cum ar fi de exemplu boxul sau o serie de discipline sportive unde partenerul este tratat ca un fel de duşman.
Nu este vorba de o susţinere în contextul unui joc de echipă, cum ar fi fotbalul sau handbalul, ci acolo unde este o competiţie personală, de o evoluţie individuală care ţine cont de evoluţia individuală a altora. Şi atunci se creează raportul unipersonale extrem de frumos şi de profitabil, susţinute de către planeta Venus şi Marte.

De bun augur
Au noroc, au şanse, se simt bine, sunt în forţă, sunt nişte fiinţe cu greu stăpânibile pentru că au în ei o energie debordantă. Umblă, aleargă, se mişca, circulă, râd, vorbesc, acţionează, decid, pretind, impun şi dezvoltă o latură pe care o putem numi într-un anume fel discreţionare dar face parte din structura acestor semne fixe, Taur, Leu, Scorpion şi Vărsător, dintre toate cel mai autoritar este Leul dar cel mai despotic într-un anume fel sau categoric rămâne Scorpionul.
Prin urmare, este un moment care de-a dreptul anticipează secvenţa în care Soarele străbate semnul lor zodiacal. Este o pregătire pentru ceea ce va fi, momentul când Soarele le va străbate zodia, este poate chiar mai bine decât va fi peste nişte săptămâni acum, ţinând cont de o conjuncţie atât de puternică între două planete personale în casa lor, în casa întâi, a identităţii fizice, a corpului fizic, a eului.

Sentimental, complicaţi
Mai complicate sunt relaţiile afective care se colorează acum cu pasiune, cu patimă, cu entuziasm. Bărbaţii vor fi fermecători, atrăgători, cuceritori, vor face victime, femeile sunt un pic mai lezate de acest context astral pentru că, învinse de acelaşi foc la inimioară, au parte de situaţii complicate, riscante, pe muchie de cuţit pe care şi le asumă vitejeşte, dar mai vine ar fi să nu şi le asume. Unele dintre gesturi s-ar putea să nu fie primite, sau să nu fie înţelese, ori să fie răstălmăcite, ori din lipsă de experienţă să cadă în ridicol. O anume distanţare faţă de propunerile amoroase, faţă de aventură, mai ales faţă de riscul inutil asumat ar fi o conduită înţeleaptă în această săptămână şi în cele ce urmează.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în zodia săgetătorului perioada care începe în ziua de 15 septembrie se anunţă complicată. Sunt o serie de elemente care se schimbă brusc şi se accentuează odată cu intrarea planetei Marte în scorpion în casa sănătăţii. Probleme de sănătate grosso modo care provin din slăbirea organismului din punct de vedere imunitar, slăbiciuni trupeşti care vin din suferinţe vechi, acutizări al unor boli, crize ale unor afecţiuni cronice care se colorează cu complicaţii nebănuite.

Sănătate precară
Una dintre aceste complicaţii ţine de domeniul infecţiilor. Ală complicaţie ţine de domeniul dezechilibrului hormonal. A treia complicaţie ţine de regimul apei în organism. Sunt afectate pentru aceşti nativi următoarele aparate: aparatul urinar, aparatul genital, sistemul hormonal pe care l-am amintit şi regimul laringofarigian care reprezintă un loc de maximă vulnerabilitate. Atenţie! În aceste momente nu se fac operaţii de amigdalită, nu se fac intervenţii stomatologice, nu se fac puncţii şi extracţii de tot felul de ţesuturi în vederea unei analize implicite a biopsiilor.
Faptul că un organism este slăbit nu e nici o noutate. De multe ori de-a lungul unui an şi de nenumărate ori de-a lungul vieţii a-ţi trecut prin astfel de etape pentru că nu le conexaseţi cu o informaţie astrologică şi le-aţi trecut cu bine şi iată sunteţi în stare să mergeţi mai departe. Ideea este de conduită, de atenţionare, de veghe asupra celor mai discrete şi subtile informaţii pe care vi le dă organismul.
Nu este vorba de dureri uriaşe, de crize care să vă oblige să chemaţi salvarea ci de semne discrete atât de tainice şi de interioare şi de fulgurante încât pot să fie trecute cu vederea. Mulţi care fac pe vitejii pot să spună că ţine de un context în care e vorba de meteo dependenţă, de oboseală, de stres, de o şedinţă complicată şamd şi să dea vina pe factorii externi, dar vă asigur că de data asta responsabil de modificări subtile în organism este chiar organismul dumneavoastră însuşi.

Cine e de vină?
Nu e de vină nici şeful, nici nevasta, nici administratorul, nici şoferul de taxi, nici vânzătoarea de te miri unde. Dumneavoastră sunteţi cei care aduceţi organismul într-o situaţie oarecum şubredă. De altfel în ultimele luni am tot atenţionat asupra riscului de a ajunge în acest punct şi spuneam că va veni un moment în care veţi avea nevoie de întreaga energie a organismului, să nu fiţi şubrezi, să nu fiţi slăbiţi, să nu fiţi vulnerabili şi sugerăm că ar fi mai bine să nu vă obosiţi în sporturi periculoase, să nu munciţi peste măsură, să menţineţi o igienă a vieţii, să aveţi disciplină în ceea ce se cheamă programul de fiecare zi de viaţă.
Toţi cei care au urmat aceste sfaturi, nu neapărat pentru că veneau de la mine, ci pentru că erau pur şi simplu necesare şi înţelepte şi la îndemâna oricui, sunt acum la îndemâna oricui, aproape imperceptibil peste acest context astral. De aceea se poate spune că săptămâna care vine e mai mult una de veghe asupra organismului dar nu neapărat de boală sau de suferinţă.

Lucrurile se îndreaptă
Prezenţa Soarelui şi a planetei Mercur în mişcare directă începând cu 11 septembrie în casă a zecea, reprezintă pentru aceşti nativ un moment de vocaţie profesională sau publică. Pot vorbi bine, se pot exprima, pot explica sau pot construi structuri ideologice, politice, culturale ori administrative, juridice sau economice, de ce fel doresc ei, în aşa fel încât să devină lideri, să fie consideraţi nişte conducători, nişte persoane emancipate care nu fac decât să strângă opinii rezonabile în jurul unui proiect care poate să nu fie spectaculos său grandios, poate să fie chiar modest dar care este necesar, util sau favorabil sau chiar fezabil.
Lucrurile încep să iasă pentru cei născuţi în semnul scorpionului. Zilele de 16 şi 17 septembrie pentru unii se pot asocia cu nişte incapacităţi de plată, cu golirea buzunarului, cu sume foarte mici disponibile pentru cheltuieli, chiar pentru cele curente cum ar fi pâinea şi ţigările. În rest se poate vorbi de o preocupare majoră care uneori le ocupă tot timpul sau o mare parte de timp legată de casă, gospodărie, familie şi mai ales intrarea în normalitate din punct de vedere juridic.
Trebuie să facă acte, trebuie să semneze, trebuie să meargă pe la tot felul de instituţii, foruri şi persoane care reprezintă legea pentru a crea cadrele necesare: acte, ştampile, hotărâri, aprobări, expertize, dosare, semnături, audienţe, memorii, cereri, contestări, un lanţ întreg de gesturi cu caracter oficial menite să curme un abuz, o neregulă, o încurcătură, o escrocherie, o păcăleală sau o vină a lor.


CAPRICORN

Zilele de 16 şi 17 septembrie sunt importante pentru nativii din Capricorn pentru Luna le va tranzita semnul natal. Vor avea probleme de conştiinţă, chestiuni de morală, de principiu, de justeţe, de adecvare, de inserţie socială, de rezonabilitate, de anume inserţie corectă într-un eveniment sau de extragere dintr-un conflict. Vor fi chestiuni importante pentru că Luna va tranzita sensul vieţii. Vor trebui să ia decizii care nu sunt făcute publice, dar care sunt hotărâri luate înăuntrul firii lor, sunt chestiuni care au fost îndelung elaborate, cântărite, rafinate, transformate şi până la urmă cristalizate.

Tulburări şi căutări
Ajung în aceste zile, la jumătate lunii septembrie, la nişte concluzii de viaţă în primul rând, apoi de viaţă partenerială, vor trebui să decidă pentru ei dar şi pentru partener, să nu uităm că aceşti nativi au Nodul Sud al Lunii, adică suferinţa în viaţă sau pedeapsa karmică sau locul greu unde trag, pe această casă a şaptea, a parteneriatului. Din punctul de vedere al comunicării stau relativ bine, relativ prost. Pe de o parte au o serie de impulsuri care îi împing să se izoleze, să se înstrăineze, să se însingureze.
Doresc pacea unei biserici, tihna unei cărţi, izolarea unei biblioteci sau liniştea şi ordinea unui laborator ori pur şi simplu singurătatea aleilor într-un parc. Doresc să se reculeagă, să se liniştească şi să aibă parte de valori stabile, perene, care nu pot fi contestate, nu pot fi răstălmăcite.
Alteori, sunt obligaţi să facă faţă unor situaţii sociale de natură cam jovială, cam optimistă, cam săltăreaţă şi cam superficială. Lucru care îi nemulţumeşte, nu de asta au chef, dar trebuie să se îmbrace, trebuie să se parfumeze şi să surâdă. O vor face cam forţat, cam fără chef şi vor avea senzaţia că trădează nişte principii de viaţă sau că abandonează pe cineva în suferinţă, ori că pur şi simplu sunt prezenţi într-un loc în care nu este mare nevoie de ei, dar absentează într-un loc în care este absolut nevoie.

Enervări şi oscilaţii
Faptul că nu sunt prezenţi acolo unde e un loc de suferinţă, de nevoie, de încercare şi că practic îşi cam pierd timpul pe fleacuri este de natură să-i scoată din sărite, dar obligaţiile sociale şi onorabilitatea îi obligă să facă faţă unor astfel de cerinţe.
Riscantă devine casa a 11-a. Aici există una amalgam dubios de avantaje sau de tentaţii ori de tentative de cumpărare, de fraudare a conştiinţei de către o serie de oameni care nu au cum să capaciteze un nativ din Capricorn. Există şi varianta cealaltă, certuri şi acuzaţii. Trădări, păcăliri, subminări sau alieri cu duşmanul.
Lucrurile sunt ambivalente şi niciuna dintre variante, nici cea care ţine de flaterie, de lăudăroşenie sau de măgulire, nici cea care ţine de atacul direct nu sunt evident în avantajul nativului. Ambele situaţii îl destabilizează, îl fac să sufere profund şi îl pun pe gânduri cu privire nu la natura umană şi caracterul acelora ci asupra proprie percepţii pe care încep să o condamne. Se ceartă în forul lor interior că nu sunt vigilenţi, că nu se pricep la oameni, că nu au deschis ochii când trebuia, că nu au înţeles iată viaţa de-a lungul timpului, înţeleg ei privind în urmă că a fost bună cu ei, a fost dreaptă să corectă, le-a dat la timp semnalele necesare dar ei nu au ţinut cont sau au avut impresia că sunt mai puternici decât respectivele fiinţe care acum, iată, se transformă în nişte duşmani mărunţi dar mulţi.

Orgoliu între prieteni
Lucru care îi face să se distanţeze de o serie de cercuri de prieteni. Este suficient ca cineva să-i enerveze sau să-i indispună că taie imediat relaţiile cu întregul grup, nu se mai obosesc să-l pună pe acela la punct sau să-l marginalizeze ori să-l demaşte ci pur şi simplu considera contextul şi întreaga coterie vinovată de ceea ce s-a întâmplat. Ba mai mult, nici nu doresc din orgoliu să ajungă în situaţia în care să-i pună pe aceea să opteze zicând ori cu mine ori cu acela, pentru că au şi o anume percepţie a pericolului, dar şi ridicolului, şi nu ajung în situaţii stupide. De aceea, decât să înceapă să împartă prietenii în două şi să se lase manipulaţi ori dedublaţi sau trădaţi mai bine părăsesc un loc în care nu se mai simt bine. Şi aşa au destul de multe probleme, şi aşa au destul de multe elemente care vin să le complice viaţa. Probabil că nu o dată, ci de mai multe ori, de-acum încolo pentru mai multe săptămâni relaţiile de prietenie vor fi stânjenitoare.

VĂRSĂTOR

Pentru nativii din Vărsător intrarea planetei Marte în casă a zecea poate să însemne un element de progres. Dar până la progres este vorba de conflicte, de combativitate, de acuzaţii, de apărare, de atac, de strategie, de paşi făcuţi înainte într-o direcţie care poate să sune sau să semene cu victorie dar şi paşi ca la dans, un soi de piruete periculoase ceea ce înseamnă tactică şi diplomaţie.

Remarcabili social
Vărsătorii se îmbracă în haina spectaculoasă a performanţei sociale şi a unei inteligenţe publice remarcabile. Ştiu să vorbească, ştiu ce trebuie să facă, au intuiţia gestului, a momentului sau a situaţiei pe care o percep corect, profund şi în detaliu. De aceea tot ce fac este adecvat, este în avantajul lor. Încep să capete curaj şi încep să se implice în chestiuni periculoase, cu grad mare de risc sau oarecum peste puterile lor dacă sunt tineri, sunt fără experienţă sau fără exerciţiul puterii.
Şi, pentru că am rostit cuvântul putere, trebuie să spunem că vărsătorilor începe să le placă, dacă nu au apucat să o facă până acum, să guste din putere. Începe să le placă ideea de a fi lideri, de a decide, de a hotărî, de a nu fi executanţi, de a fi independenţi, de a fi inovatori, de a zgâlţâi nişte structuri, de a implementa noul, de a desprăfui o serie de relaţii de muncă sau relaţii sociale, de tot felul de elemente care ţin de obişnuinţă, tradiţie sau inerţie, retină ori comoditate.

Puternici psihic
Nimic nu li se pare acum prea greu. Se desprind foarte uşor de noţiunea de confort, mai ales cel personal, doresc să trăiască greu, periculos, insistent, activ şi vizibil. Sunt în prim plan şi este foarte greu să îndepărtezi un vărsător. Şi dacă îi dai brânci, metaforic vorbind, el nu va cădea, nu se va lăsa impresionat, ba chiar va trece mai departe într-un fel atât de special încât îl va destabiliza pe agresor. Acela nu va înţelege ce se întâmplă-cum nu a avut atacul lui nici un efect, chiar nici un impact, este el atât de slab. Şi iată cum se schimbă brusc raportul de forţe.
Este interesantă această ipostază astrală pentru nativii din vărsător care pot să cucerească cu greu locuri spectaculoase care pot să ajungă după o luptă îndelungată dar răbdătoare şi atentă în situaţii sociale sau profesionale de excepţie. Pot să primească însărcinări cu derogare de vârstă dar nu cu derogare de studii. Se poate face o concesie cu privire la tinereţe dar nu la capacitate şi la instrucţie. Pentru că este vorba de o asumare majoră de responsabilităţi vărsătorii sunt conştienţi că trebuie să evolueze, să înveţe, să se maturizeze să aprofundeze, să devină de necontestat şi la acest capitol.

Asul din mânecă
Este momentul când vărsătorii încep să transforme informaţiile pe care le au până acum într-un lucru care poate să sune a ţel, care poate să semene a instrument sau care poate să arate celor din jur a metodă nouă. Totul este nou, este schimbat, există şi o anume exaltare, sunt şi foarte fericiţi de tot ceea ce li se întâmplă, li se pare că totul este o uriaşă şansă, că viaţa iată le-a deschis o uşă şi ei încep să circule pe această uşă într-un fel demn, foarte sigur, impresionant şi impozant.
Se poate vorbi de o anume demnitate, de un rang, de o prestanţă pe care vărsătorii încep să şi-o asume în toate ipostazele publice şi personale. Sigur că acasă sună a emfază iar o serie de rude vor avea necontenit un surâs în colţul buzelor privind spectacolul unui vărsător care este victorios nu numai în lume ci şi acasă. Pe cei câţiva metri pătraţi ai sufrageriei el este rege.

Fără noutăţi în portofel
Problemele financiare sunt cele obişnuite, de mai multe săptămâni, nu se produc noutăţi, singurul lucru care poate să fie resimţit ca o ameliorare este provocat de Mercur începând cu 11 septembrie, ceea ce le va da o gândire mai corectă, mai adecvată sau îi va face mai înţelepţi cu privire la o chestiune financiară. Şi de unde până nu demult erau nişte poeţi detaşaţi de materialitate şi bani să vedeţi ce abilitate va desfăşura vărsătorul în a mânui banii, în a-i împărţi, a a-i administra, în a tăia fonduri, în a atrage fonduri, în a înveşti nişte bani, în a câştiga. Există o inteligenţă practică care se manifestă acum în aceste săptămâni, într-un chip excelent în viaţa şi activitatea acestor nativi.


PEŞTI


Pentru nativii din semnul Peştilor, ziua de 11 septembrie s-ar putea să fie începutul unui moment bun. Vor gândi mai limpede, mai practic şi poate mai egoist. Îşi vor administra timpul, banii, interesele şi sentimentele într-un chip adecvat necesităţilor actuale.
Nu vor mai fi detaşaţi de realitate, influenţabili, romantici sau haotici. Au o idee clară şi o duc la bun sfârşit. Au o dorinţă şi se ţin de o logică a faptelor până când o rezolvă, o transpun în realitate sau o duc la un bun sfârşit excepţional pentru ei.

Spre bine
Începând cu 11 septembrie e o realitate mai puţin confuză, mai limpede, mai tranşant exprimată său mult mai eficientă. Fac o serie de gesturi şi demersuri care le uşurează o relaţie personală. Vorbesc limpede şi explicit, gândesc simplu şi logic iar bunul simţ îşi pune amprenta pe toate relaţiile care ţin de un al doilea celălalt, eu şi eu, eu şi ea. Există şi o latură bună, mai bună decât cea pe care am conturat-o acum, provocată de prezenţa celor două planete personale, Marte şi Venus, în zodia Scorpionului.
Pentru unii astrologi combinaţia este greoaie, stresantă sau apăsătoare, aducătoare de gânduri negre, de însingurare şi întristare, de amărăciune sau de cufundare în tenebrele sufletului.
Totuşi dacă ţinem de întregul contex astral şi de combinaţiile pe care le realizează aceste două planete cu Jupiter şi Uranus, se poate spune că peştii sunt beneficiarii acestui tranzit astral într-un plan al intelectului, al mentalului, al spiritului şi al construcţiei superioare de sine. Peştii devin mai conştienţi de valoarea lor, devin foarte responsabili cu destinul lor sau cu o serie de angajamente pe care le-au luat. Vor să fie la înălţime, îşi propun mize mari, scopuri mari, ţinte spectaculoase, limpeziri care nu s-au produs ani de zile, lămuriri care nu s-au produs uneori pe anume segmente de viaţă niciodată. Acum se petrec tot felul de elemente care ţin de noutate, de surpriză.

Zilele cele bune
În zilele de 12 şi 13 septembrie luna în tranzit prin Scorpion, alături de planeta Venus şi Marte, crează o situaţie astrală cu totul inedită. Practic vor fi planete în scorpion care vor face, cu cele trei configuraţii astrale din peşti, numeroase relaţii bune. Toate sunt subtile.
Chiar dacă Jupiter şi Uranus sunt încă retrograde se pun premizele unor schimbări fundamentale. Multe dintre scopurile tulburi, multe dintre construcţiile lor care erau evazive sau care nu aveau nici un fundament, încep să devină o logică şi orgoliu, dorinţa de a se depăşi sau dorinţa de a păşi în alte segmente de viaţă şi activitate de care s-au ţinut departe, de care poate le-a fost frică sau pentru care nu au avut maturitate ori pregătirea necesară. Cum nici măcar nu se poate spune că fac un antrenament sau că fac o anume estimare a potenţialului lor, intuitiv, ştiu precis ce vor, ce trebuie, ce e bine, cum e bine, când, cu cine şi de ce. Toate deciziile pe care le vor lua în această perioadă sunt decizii sub un impact emoţional puternic.

Paşi înceţi dar siguri către stabilitate
Se mai petrec nişte lucruri pe care noi nu le putem anticipa cu toată precizia. Poate întâlniri cu anume persoane, poate despărţiri de anume persoane, cuvinte bune sau dimpotrivă cuvinte aspre, sentimente bune sau sentimente negative, ceva sau toate la un loc pot să creeze în acest răstimp un context de o mare complexitate, de o mare bogăţie de semnificaţii, de o mare profunzime care răscoleşte şi reactivează tot felul de idei care vin din tinereţe sau din maturitate făcându-i pe peştii de toate vârstele să renască, să tresară şi să ţâşnească.
Deocamdată, până pe 21-22 septembrie, Soarele şi cu Mercur în casa parteneriatului reprezintă aliaţi de nădejde chiar în contextul unei meditaţii responsabile asupra unui tip de parteneriat pe care intenţionează să îl stabilească.
Probabil că vin şi informaţiile adiacente necesare să risipească o iluzie ori să contureze şi să dea greutate specifică unui proiect care, până nu demult era frumos ca un abur şi inconstant sau instabil ca un fum de ţigară. De aceea perioadă este bună. Perioadă este bună însă nu într-un chip vizibil.

Cu sine şi pentru sine
Insist asupra acestui lucru. Nu se petrec acele evenimente spectaculoase, determinante, care să îl facă pe un nativ din zodia peştilor să noteze în agendă sau în jurnalul personal da astăzi s-a întâmplat un lucru deosebit. Probabil că lucrurile trec mai blând, mai catifelat, mai nuanţat sau mai alunecos, mai transparent, ei înşişi devin o placă de rezonanţă pentru aceste transformări energetice care se petrec cu o mare intensitate.
Vor fi şi săptămânile următoare care vor dezvolta acest început. Reţineţi însă 12-13 şi o parte din 14 septembrie sunt zile care reprezintă pentru peşti motive de satisfacţie, de încredere, de speranţă dar şi tot atâtea motive de izolare de forfotă vieţii, de tot felul de preocupări gospodăreşti minore care să le abată atenţia şi să îi ţină prizonierii contingentului.
Sunt zile în care este bine să evadeze, fie concret dintr-un spaţiu familial şi din responsabilităţile sociale într-un spaţiu al transcendentului. E bine să se ocupe de ei şi dincolo de ei, de tot ceea ce ţine de sufletul lor. Este bine să înţeleagă, măcar în aceste zile, că sunt persoane importante, foarte importante, trebuie să se respecte şi să capete o stimă de sine.

(Complet pe evz.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
12

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
265

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
232

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...