UPDATE Elena Udrea, retinuta pentru 24 de ore la DNA: "Nu poti pune catuse adevarului"

UPDATE Elena Udrea, retinuta pentru 24 de ore la DNA: "Nu poti pune catuse adevarului"

   click.ro

Elena Udrea a fost retinuta, marti seara, de procurorii anticoruptie. Timp de mai bine de 10 ore, fostul ministru a studiat dosarul Microsoft, dupa care a dat explicatii in fata procurorilor in aceasta speta. La sediul DNA a fost audiat, marti seara, si omul de afaceri Gheorghe Stelian, care ar fi unul dintre denuntatorii in dosarul Microsoft.

Urmeaza ca Elena Udrea sa fie prezentata unei instante - Inalta Curte de Casatie si Justitie in acest caz, pentru ca Udrea e fost ministru - cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia judecatorilor nu va fi insa definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de trei zile.

UPDATE: Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

Conform Mediafax, Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA, încătuşată şi înconjurată de opt jandarmi, ea spunându-le jurnaliştilor la ieşire "Ce, vă aşteptaţi la altceva?" şi declarând "Poţi pune cătuşe Elenei Udrea. Nu poţi pune cătuşe adevărului".

Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Avocatul Elenei Udrea Alexandru Chiciu a precizat, pentru MEDIAFAX, că, in fapt, clienta sa a dat la DNA o declaraţie în care a răspuns cu privire la acuzaţiile ce i s-au adus de procurori. Declaraţiile Elenei Udrea nu au privit alte aspecte decât acuzaţiile anchetatorilor, a mai precizat Chiciu.

Udrea a fost reţinută de procurorii DNA pentru mai multe fapte de trafic de influenţă - în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, în legătură cu derularea contractului e-România şi în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro, precum şi pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat emis marţi seară de DNA.

UPDATE: Catusele Elenei Udrea, subiect de ancheta la DNA!

DNA anunta, marti seara, ca a demarat o ancheta, dupa ce Elena Udrea a ajuns in Arestul Capitalei fata catuse la maini.

Potrivit Realitatea Tv, Oficiali ai Directiei Nationale Anticoruptie au precizat ca au fost demarate verificari administrative privind respectarea procedurilor de predare in cazul Elenei Udrea, retinuta in dosarul Microsoft.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

astăzi, 21:58

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...