Unul dintre viceprimarii municipiului Botoșani se simte în nesiguranță când circulă cu mașina instituției!

Unul dintre viceprimarii municipiului Botoșani se simte în nesiguranță când circulă cu mașina instituției!
Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Botoșani stă cu teamă de fiecare când când circulă cu mașina de serviciu care i-a fost pusă la dispoziție.

În cadrul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local de anul acesta, viceprimarul Marius Buliga a cerut aleșilor locali să aloce pentru mașina cu care acesta circulă o cotă maximă de carburant, de 220 de litri, cât permite legea.

Edilul s-a plâns că autoturismul are un consum mare și este și vechi, fiind vorba de o Skoda.

“Este o mașină veche de 12 ani, nu prezintă siguranță, în primul rând. Are un singur airbag și acela pentru șofer. Are un consum vai de el și aș vrea să prindeți o limită maximă de 220 de litri. În luna ianuarie noi eliberăm certificatele de producător. Ne obligă legea să verificăm în teren suprafața deținută de persoana care cere eliberarea certificatului de producător. Sunt și probleme de cadastru și de patrimoniu. Eu nici nu am curaj să cer o mașină nouă. Am cerut o limită maximă de carburant", a spus viceprimarul Marius Buliga.  

Consilierul local Cătălin Alexa a propus ca la toate mașinile Primăriei să se aloce lunar cota maximă de carburant, iar cei care conduc mașinile să știe cum să gestioneze corect consumul.

“Cred că ar trebui ca toate mașinile să aibă limita maximă de 220 de litri și gospodăriți-vă fraților, că de asta sunteți puși acolo", a afirmat Alexa.

Pe de altă parte, primarul Ovidiu Portariuc a sugerat ca această creștere a cotei de carburant să fie treptată, pentru a nu se face risipă de bani publici.

“E nevoie o suplimentare, dar nu aș merge pe majorarea cotei dintr-odată la maximul pe care îl permite legea pentru că poate deschide calea către risipă de bani publici. Să creștem treptat și dacă gestiunea se face corect ulterior vom mări în funcție de necesități", a spus primarul în intervenția sa.

Consilierii locali au decis ca pentru mașina viceprimarului Marius Buliga și a secretarului municipiului cota să fie de 220 de litri pe lună, iar pentru celelalte mașini de 175 de litri.

 

Spune-ne opinia ta