Situații financiare cerute de la primăriile din județ pentru repartizarea bugetului

Situații financiare cerute de la primăriile din județ pentru repartizarea bugetului
Consiliul Județean a ceut tuturor primăriilor din județ să transmită situația arieratelor, împrumurilor, dar și a sumelor necesare pentru implementarea proiectelor, precum și necesarul pentru investiții la drumuri, în vederea stabilirii sumelor ce vor fi repartizate în anul 2016 administrațiilor publice locale.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a precizat că după ce se vor primi toate aceste situații, va avea loc și consultarea cu primarii, cel mai probabil imediat după Crăciun.

Sorescu a mai menționat că în 2016 se revine la formula prin care cei 20% din cotele defalcate se repartizează de către Consiliul Județean, diferența fiind repartizată de Finanțe.

“Este un calendar bugetar pe care trebuie să îl urmărim cu strictețe. Luni am trimis la primării adrese și am cerut să ne comunice arieratele, care sunt pe primul loc, împrumuturile, după care urmează proiectele. Au termen cinci zile. Legea bugetului de stat a fost publicată sâmbătă, după care trebuie să avem consultarea cu primarii, inclusiv pentru partea de drumuri, și noi deja lucrăm, facem calculele. Ca noutate, toate hotărârile se comunică primăriilor, prefectului, inclusiv la Ministerul Dezvoltării, lucrurile sunt foarte transparente", a declarat Gheorghe Sorescu, președintele interimar al Consiliului Județean.

 

Spune-ne opinia ta