Unul dintre judecatorii lui Voiculescu, saltat de DNA - este acuzat de luare de mita

Judecatorul ar fi trebuit sa fie astazi prezent in sala pentru a judeca dosarul in care Dan Voiculescu este acuzat de fapte de coruptie in cazul privatizarii frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

Potrivit Realitatea TV, judecatorul Stan Mustata a fost ridicat, marti dimineata, de DNA din biroul sau de la Curtea de Apel Bucuresti si dus la audieri, fiind acuzat de luare de mita.

El ar fi trebuit sa fie astazi prezent in sala pentru a judeca dosarul in care Dan Voiculescu este acuzat de fapte de coruptie in cazul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare, potrivit Realitatea TV.

Stan Mustata face parte din completul de doi judecatori care urma sa se pronunte marti pe anumite exceptii ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu. El a facut in urma cu doua saptamani o cerere de abtinere in acest caz, invocand presiunile mass-media, dar cererea sa a fost respinsa.

Numele lui Stan Mustata apare in dosarul judecatoarei Veronica Carstoiu, acuzata ca l-a ajutat sa scape de inchisoare pe Dinel Staicu, pentru o mita de 1 milion de euro. Conform probelor din dosar, o parte din mita ar fi ajuns la judecatorul Stan Mustata.

Magistratul a fost ridicat de procurorii DNA cu putin timp inainte de inceperea sedintei. In aceste conditii, cel mai probabil procesul ICA se va amana, a declarat avocatul Gheorghita Mateut la postul Realitatea TV.

In cazul in care procurorii vor cere arestarea preventiva a judecatorului, va fi nevoie de avizul sectiei de judecatori a CSM, care se reuneste marti, la ora 10.00.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...