"Micii pompieri" îşi desemnează câştigătorii

Preşcolarii botoşăneni care s-au calificat la etapa judeţeană a concursului "Micii pompieri" se vor întrece pe 30 aprilie, pentru titlul de cel mai bun "mic pompier".

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, competiţia se va desfăşura la Grădiniţa nr. 19 din municipiul Botoşani, începând cu ora 10.00.

La start se vor alinia 25 echipaje care s-au clasat pe primele trei locuri la faza zonală.
         
Concursul constă în susţinerea a două probe, teoretică şi practică.
         
La proba teoretică, preşcolarii trebuie să rezolve un chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.
         
Proba practică constă în realizarea unui desen cu tematică privind prevenirea incendiilor şi prezentarea lucrărilor în faţa juriului.
         
Concursul "Micii pompieri", deschis participării preşcolarilor din grupa mare şi pregătitoare, are ca scop dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.
         
Competiţia face parte din activităţile de educare a copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se bazează pe principiul că este mai ieftin să previi un incendiu decât să intervii pentru stingerea lui.
 
 
 
 Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...