Unde ai dori să servești masa sau să-ți faci evenimentul? (p)

Unde ai dori să servești masa sau să-ți faci evenimentul? (p)

(P)

În urma controalelor făcute de ANPC - Autoritatea pentru protecția consumatorului, în ultimile zile în Botoșani au ieșit la iveală mai multe nereguli în ceea ce privește activitatea restaurantelor care găzduiesc evenimente mai mici sau mai mari, unele dintre ele frizând, chiar, normalitatea sau bunul simț.

Proprietarii de restaurante în care s-au descoperit încălcări flagrante ale regulilor sanitare și de curățenie au uitat că "motorul" unui restaurant este însăși bucătăria, nu spectacolul de lumini sau prețurile mici și că fără o bucătărie normal -spunem- utilată și întreținută nu se poate face mâncare de calitate și cu gust.

Imaginile surprinse de inspectorii ANPC vorbesc de la sine despre dezastrul sau lipsa totală de interes a proprietarilor sau coordonatorilor acestor restaurante și recomandăm oricui este interesat să organzeze un eveniment de orice fel - mai întâi să între și în bucătărie să vadă cu proprii ochi în ce condiții vor servi preparatele.










Pe de altă parte, există și localuri cu bucătării de fină formare, care ne demonstrează că se poate dacă se dorește. Un om, un client merge la restaurant pentru a servi masă iar aceasta trebuie să se ridice la un anumit standard, în funcție de categoria acelui restaurant.

Unul din acestea este Complex Hotel & Restaurant Rediu, care nu doar prepară și servește preparate din propria-i bucătărie ci ține și cursuri de formare pentru viitorii chefi-bucătari, sub tutela unora din cele mai importante figuri din domeniu și în condiții, spunem noi - normale.

















 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
429

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
56

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
75

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...