Film realizat în Botoșani, marca ANPC: Un gândac se plimba liniștit pe ușa unui frigider, inspectorii au rămas stupefiați când l-au deschis (VIDEO)

Film realizat în Botoșani, marca ANPC: Un gândac se plimba liniștit pe ușa unui frigider, inspectorii au rămas stupefiați când l-au deschis (VIDEO)

Directorul general al Direcției Generale de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană (DGCSPAE), din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a publicat pe Facebook un videoclip realizat într-unul dintre cele 21 de restaurante controlate, joi și vineri, din Botoșani.

Din imagini, se poate constata mizeria în care sunt puse spre păstrate alimentele, dar și probleme legate de dăunători, un gândac plimbându-se pe marginea ușei unui frigider. La verificarea interiorului frigiderului, alte insecte se puteau observa mișunând printre caserole. Totodată, din postarea șefului ANPC, se înțelege stupefierea cu care au plecat inspectorii din Botoșani.

Amintim că inspectorii pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi contravenţionale de 50.000 de lei şi au oprit de la comercializare 450,9 kilograme de produse alimentare neconforme, în urma controalelor efectuate. Menționăm că aceste controale fuseseră anunțate cu trei zile înainte.

De asemenea, vineri, a fost suspendată temporar activitatea a trei operatori economici "de renume" din Botoşani până la remedierea abaterilor constatate, fiind vorba de restaurantele "Casa Lux" şi "Mioriţa" și de Hotel „Rapsodia”, până la remedierea problemelor sesizate de ANPC. „Miorița” ar părea că a rezolvat cel mai repede situația, întrucât restaurantul a fost deschis încă de sâmbătă dimineață.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
11

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
128

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
119

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...