Un sat românesc, cea mai bogată localitate rurală din Ucraina! FOTO, VIDEO

In sat nu exista nicio casa cu un singur etaj, iar satenii isi fac castelele dupa principiul: macar cu o caramida, dar mai inalt decat al vecinilor!

Un sat românesc, cea mai bogată localitate rurală din Ucraina! FOTO, VIDEO

   Foto: lifter.com.ua

Apsa de Jos, un sat romanesc din regiunea Zakarpatie este cea mai bogata localitate rurala din Ucraina. Locuitorii isi construiesc adevarate castele, in loc de case, iar arhitectura acestora impresioneaza atat de mult ca aduce aminte mai degraba de un orasel european, decat a unui simplu sat, scrie presa ucraineana, potrivit Radio Chisinau.

"Cand cineva ca vorbeste despre un sat va imaginati casute mici, din lemn, acareturi pentru vite si gradini mari? Exista insa un sat care contrazice totalmente acest stereotip", relateaza lifter.com.ua.

In Apsa de Jos nu exista nicio casa cu un singur etaj, iar satenii isi fac castelele dupa principiul macar cu o caramida, dar mai inalt decat al vecinilor. Cea mai mica casa are cate 10-15 camere, pentru ca una cu mai putine va fi luata in deradere de vecini, scrie publicatia ucraineana.

Astfel de case au inceput sa fie construite de romanii din Ucraina inca din anii `80, cand acestia au inceput sa plece la munca in strainatate. Actualii proprietari continua sa lucreze peste hotare, fie in Uniunea Europeana, fie in Rusia, iar banii castigati ii investesc in constructiile lor luxoase. Romanii se pricep la constructii si le place aceasta meserie, remarca sursa citata.    










 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...