Un caz de tâlhărie și un suspect cu prejudiciu de imagine

Un caz de tâlhărie și un suspect cu prejudiciu de imagine
Săptămâna trecută, un bărbat de 37 de ani a fost atacat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, fiind bătut crunt de doi tineri, care i-au furat telefonul și portofelul, în care avea... 2,5 lei.

Botoșăneanul a ajuns la spital cu mai multe traumatisme. El se deplasa pe Pietonalul Unirii, când a fost acostat de doi tineri care i-au cerut bani. Bărbatul le-a spus că nu are, moment în care a fost luat la bătaie de cei doi, fiind lovit cu pumnii şi picioarele în zona capului. După ce l-au trântit la pământ, cei care l-au agresat i-au luat telefonul mobil şi portofelul în care erau 2,5 lei.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie, exista doi suspecti in acest caz, fiind vorba despre Vlad C. şi Valentin G., ambii de 23 de ani, din Botosani.

"La data de 25 octombrie, instanta de judecata a dispus continuarea cercetarilor in cauza privind talharia savarsita de suspectii Vlad C., de 23 de ani, si Valentin G., de 23 de ani, cu cel de-al doilea suspect in stare de arest preventiv, Vlad C. fiind cercetat in continuare in stare de libertate. Acestia sunt suspectati de faptul ca in noaptea de 23 spre 24 octombrie, in jurul orei 23.45, in timp ce se deplasau pe strada Unirii, prin violenta l-au deposedat pe Mihai G. de un telefon mobil si un portofel, bunuri care au fost gasite asupra suspectilor", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

Prejudiciu de imagine!

Facem precizarea că, în data de 24 octombrie, Redacția Știri.Botoșani (și presa din Botoșani) a publicat un material pe marginea acestui subiect, imediat după ce suspecții de comiterea tâlhăriei au fost prinși având asupra lor obiectele furate, Poliția identificându-i pe cei doi suspecți. Întrucât au fost prezentați drept agresori și li s-a publicat numele complet, familia unuia dintre suspecți a considerat că i s-au adus prejudicii de imagine!

Redacția a operat modificările solicitate de tatăl unuia dintre suspecți, care însă nu consideră că acest fapt este reparatoriu pentru imaginea sa și a fiului său, care în prezent este cercetat în stare de libertate pentru infracțiunea de tâlhărie.

"Tinand cont ca pana la momentul la care a fost scos articolul original acesta a fost accesat de 930 de persoane, consider ca simpla sa postare cu modificarile necesare nu este in masura de a repara prejudiciile de imagine pe care mi le-ati adus atat mie, cat si fiului meu (care nu poate fi declarat agresor sau talhar, fara vreun argument). Solicit in acest sens, ca in cel mai scurt timp posibil sa publicati un articol in care sa va asumati greseala. In cazul in care veti da curs acestei solicitari, va rog ca postarea sa o faceti in prima parte a zilei (nu seara)", se arata in mailul trimis pe adresa redactiei.

Publicăm dreptul la replică solicitat de familia suspectului, cu mențiunea că vom urmări acest caz și vom face publice rezultatele anchetei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
1162

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
144

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
208

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...