Un avion plecat din Romania a fost interceptat de avioane de lupta din Belgia si Marea Britanie

Un avion plecat din Romania a fost interceptat de avioane de lupta din Belgia si Marea Britanie

Un avion cargo, care plecase de pe aeroportul Otopeni, a fost interceptat, marti dimineata, pe culoarul de zbor de deasupra Marii Nordului, de avioane de lupta belgiene si britanice.

Potrivit Airlive.net, citat de Ziare.com, este vorba despre o aeronava de tip Saab 340, cu care turnul de control din Belgia a pierdut contactul.

In astfel de cazuri, cand nu se poate intra in legatura cu echipajul, automat, se intervine cu avioane de lupta pentru ca nimeni nu poate sti ce se intampla cu acel aparat de zbor.

Aeronava decolase azi-noapte de pe Otopeni si a fost escortata de F-16 ridicate de la sol din Belgia si de avioane britanice Typhoons si Voyager, pana la Birmingham, unde a aterizat in siguranta, la 9:30, ora Romaniei.

Aeronava cu pricina a intrat in folosinta in 1987, este operata de compania aeriana ungara de transport marfa Fleet Air International si, in ultimele zile, a avut opriri in orasele Brno din Cehia si Cluj-Napoca din Romania, transmite The Independent.

Un purtator de cuvant al Fortelor Aeriene britanice (RAF) a declarat pentru sursa citata: "RAF poate confirma ca aeronave Typhoon de la baza Coningsby, din Lincolnshire, au fost trimise in aceasta dimineata, prin sistemul de reactie rapida, cu misiunea de a intercepta un avion civil cu care se pierduse contactul".

Mai multe avioane care urmau sa aterizeze la Birmingham au fost redirectionate pentru ca aeronava venita din Romania sa poata ateriza.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...