Fragment de fuselaj, ce aparţine unui avion Boeing 777, găsit pe Insula Reunion

Fragment de fuselaj, ce aparţine unui avion Boeing 777, găsit pe Insula Reunion
Fragmentul găsit în vestul Oceanului Indian miercuri pare să facă parte dintr-un avion de tip Boeing 777, acelaşi model de aeronavă care asigura zborul Malaysia Airlines 370 (MH370) şi care a fost dată dispărută în 2014, potrivit unei surse apropiate investigaţiei, relatează CNN.

Adjunctul ministrului malaysian al Transporturilor a declarat, joi, că autorităţile din această ţară sunt "aproape sigure" că fragemntul de avion găsit pe Insula Reunion provine de la un avion de tip Boeing 777, adăugând că există posibilitatea ca acesta să provină de la MH370, relatează Reuters online.

"Cifrele găsite pe fragmentul de aripă aparţin unui avion Boeing 777", a declarat un oficial din cadrul anchetei.


Un fragment al fuselajului unui avion a fost găsit pe o plajă a Insulei La Reunion, aparţinând Franţei şi situată în Oceanul Indian, în apropiere de Madagascar, autorităţile verificând dacă nu cumva este o parte a aeronavei companiei Malaysia Airlines dispărută în martie 2014.

Fragmentul de avion, care are lungimea de doi metri şi pare a fi o parte a unei aripi, a fost găsit pe o plajă din zona Saint-André, pe Insula Réunion. "Este plină de melci submarini, un indiciu că a stat mult timp sub apă", au declarat martori citaţi de ziarul Le Point.

Fragmentul de fuselaj ar putea fi al unui avion prăbuşit în mai 2006 în largul insulei, al zborului MH370 (Malaysia Airlines) dispărut în martie 2014 sau al unui Airbus A310 al compeniei Yemenia căzut în largul Arhipelagului Comore în iunie 2009. Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur (Malaysia) spre Beijing (China). La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
441

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
159

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
451

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...