Au luat note mari la titularizare, dar vor preda ca suplinitori!

Mai multe cadre didactice din județul Botoșani care au obținute note mari la examenul de titularizare vor preda ca și suplinitori.

Și asta întrucât pe anumite discipline nu există suficiente posturi titularizabile, în comparație cu numărul de candidați.

“Există discipline unde avem nevoie de profesori, dar avem discipline la care chiar dacă profesorii au obținut la examenul de titularizare note mari, neexistând posturi, nu se pot titulariza. Vor suplini. Nu au avut post titularizabil, dar există post poate cu o viabilitate de un an, pe un concediu de creștere a copilului, pe un concediu fără plată"., a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

Următoarea ședință publică de ocupare a posturilor în învățământ va fi pentru detașare, iar mai apoi vor fi repartizați pe posturi candidații care au obținut note între 5 și 7 la concursul de titularizare.

După aceste două ședințe, dacă vor mai rămâne posturi libere la nivelul județului, se va organiza concurs pentru suplinitori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani a validat lista de candidați pentru Parlamentul României! (foto)

astăzi, 18:54

„Ca de fiecare dată, PSD Botoșani propune pentru Parlament candidați respectabili, profesioniști și performanți în domeniilor lor de activitate. Și de această dată avem o bună re...

Invitatul de la Știri: Pilotul Constantin Iacob, despre prevenția la volan, drift-uri și mașini puternice! (video)

astăzi, 18:00

În cadrul acestei ediții a emisiunii Invitatul de la Știri vorbim despre drift-uri, mașini puternice și prevenția la volan. Constantin Iacob, pilot, a fost prezent în studioul Ști...

Botoșăneni informați de polițiști despre cum să prevină furturile din buzunare!

astăzi, 17:50

Cetățenii au fost informați cu privire la modul în care pot evita să devină victimele unor astfel de infracțiuni. Astfel, polițiștii au acționat în zonele aglomerate din oraș,...