Tupeu: I-au ameninţat şi injurat pe politistii care i-au prins cu marfuri de contrabanda!

Tupeu: I-au ameninţat şi injurat pe politistii care i-au prins cu marfuri de contrabanda!

   arhiva

Prinşi cu mărfuri de contrabandă, doi botoşăneni i-au ameninţat pe poliţişti, adresându-le şi injurii şi cuvinte jignitoare. Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi, marfa fiind confiscată, dar vor fi cercetaţi şi pentru sfidarea organelor judiciare.

În noaptea de 28 spre 29 februarie 2012, în jurul orei 2.30, poliţiştii din cadrul Secției Rurale 1 Botoșani au oprit în trafic, pe DN 29 B, în localitatea Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, la volanul căruia se afla C. Petru, de 23 ani, din municipiul Botoșani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au găsit în interior mărfuri de proveniență Republica Ucraina (ţigări şi alcool), în valoare de 600 lei, pentru care conducătorul auto sau pasagerul aflat în autoturism (M. Alexandru Marian, din municipiul Botoşani) nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

Față de C. Petru a fost dispusă măsura sancționării cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar mărfurile găsite în autoturism au fost confiscate.

De asemenea, întrucât pe parcursul efectuării verificărilor, atât conducătorul auto, cât și M. Alexandru Marian au avut un comportament sfidător la adresa polițiştilor, adresându-le ameninţări, injurii și cuvinte jignitoare, față de cei doi au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sfidarea organelor judiciare, urmând a fi propusă soluție procedurală.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
90

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
141

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...