Trei zile cu spectacol de culoare și gust, la Casa Dulce

Trei zile cu spectacol de culoare și gust, la Casa Dulce
In perioada 3 – 5 aprilie, Casa Dulce continuă tradiția denumita "Prezentarea anuală de produse pentru nunţi şi alte evenimente speciale din viaţa ta", care ajuns la cea de-a 6-a ediţie, prezentare adresată publicului larg. De la primele produse etalate dar şi cele mai impunatoare, torturile, ne dăm imediat seama ca evenimentul intentionează a capta atenţia in special a mirilor anului 2015, astfel spectacolul vizual fiind la inălţime.

Casa Dulce şi anul acesta se întrece pe sine, promovând diversitatea şi bunul gust, aducând împreună cele mai noi tendinţe din cofetărie- patiserie, prin prezenţa lui Chef Silviu Furdui, originar din Botoşani, şi de un talent fructificat de restaurantele de renume din Bucureşti, dar şi prin măiestria aranjamentelor florale şi a decorurilor pentru evenimentele speciale pe care partenerii de anul acesta, Floraria Eden, le-a realizat.

    Expoziţia deserturilor de lux, care au surprins și tendinţele anului 2015, în exemplu fiind ornamenele cu foiţă de aur de 24 karate, a torturilor deosebite întregite cu flori naturale, a candy-bar-ului cu fructe atent sculptate sunt, ca în fiecare an, un adevarat maraton contratimp pentru organizator tocmai pentru a pune în valoare calitatea și măiestria intregii echipe de cofetari, iar la prezentare ia parte toata lumea, se citeste pe faţa fiecăruia gradul ridicat de implicare și pasiune.

Iata si aprecierile lui Florian Moruzi, omul responsabil cu pasiunea in Casa Dulce asupra eforturilor depuse:  

Chef Silviu Furdui, un maestru bucătar botoşănean, care a făcut eforturi imense între serviciul de la Bucureşti şi acţiunea de la Botoşani: să călătoreşti noaptea de la Bucureşti pentru a intra în schimb alături de colegii de la Casa Dulce şi apoi să munceşti o zi întreagă este un efort în faţa căruia mă aplec şi cu voia domniei sale mă declar prietenul său pe viaţă. Cu ajutorul său am realizat deserturile de lux, ofertă unică în Botoşani, şi am combinat gusturi senzaţionale şi o combinaţie unică de ingrediente, mascarpone, ciocolată, frişcă, unt, caramel, piureuri de fructe şi-au găsit noi arome de anason stelat, scorţişoară, cognac, lavandă. Mă înclin în faţa lui, ca profesionist, şi mă încearcă un sentiment mândru de repatriere a cunoştinţelor unui botoşănean care a cunoscut faima la Bucureşti şi noi cei de la Casa Pâinii-Casa Dulce am reuşit să-l aducem acasă pentru a găti din nou botoşănenilor. Creme brulee, lavandă, Saint Honore, mousuri, vor rămâne în portofoliul nostru de produse sub semnătura lui chef Silviu Furdui, a completat Florian Moruzi.

Se cunoaste ca de la an la an Casa Dulce devine din ce in ce mai iscusita in a fi primii, dupa cum si reprezentantul Casa Dulce o recunoaste:

Este cea mai frumoasă expoziţie dintre toate prezente în decursul celor şase ani. Rămâne doar ca publicul larg, consumatorii, să aprecieze munca şi arta cofetară atât a echipei de la Casa Dulce, cât şi a colaboratorilor pe care i-am ales în aceşti ani. M-aş referi într-o primă apreciere la chef Silviu Furdui şi Florăria Eden, pe care i-am ales raţional şi m-au cucerit sufleteşte. Am lăsat în mod special către final aprecierile pentru echipa de la Dulce. Sunt un fan al automatizării şi al producţiei industriale mari, iar provocarea mea majoră este cum să obţin în mod industrial gustul artizanal, gustul de acasă. La Casa Dulce în schimb e un altceva care mă văd nevoit să apreciez la nivel de artă. Această echipă minunată de cofetari rezonează foarte mult cu această prezentare şi se dedică trup şi suflet unui standard de înaltă artă cofetară.


    Creme Brulee cu lavandă, Saint Honore, Pavlova, Mousse-uri la pahar, biscuiţi Sable, Tarte Tatin, sunt doar cateva dintre surprizele dulci pregătite sub indrumarea lui Chef Silviu Furdui.

    In fiecare an, conform tradiţiei, prezentarea are loc în preajma sărbătorilor pascale, iar cozonacii, pasca şi produsele tradiţionale de Paşti se regăsesc la loc de cinste.

    La prezentare au răspuns pozitiv incă din prima zi senatorul Doina Federovici şi Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, dar si invitati din sectorul privat, media, prieteni si colaboratori ai Casa Dulce.

Galerie FOTO:





























( Material publicitar).