Trei bărbați din județul Botoșani s-au ales cu amenzi uriașe, după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă!

Indivizii au rămas și fără produsele accizabile pe care le-au pus spre vânzare în apropierea Pieței Centrale din Dorohoi. 

Trei bărbați din județul Botoșani s-au ales cu amenzi uriașe, după ce au fost prinși cu țigări de contrabandă!

Trei persoane au fost amendate de jandarmi, ieri dimineață, cu câte 20.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind regimul produselor accizabile.

Pe lângă sancțiunile primite, vânzătorii de țigari de contrabandă au rămas și fără cele 150 de pachete de țigarete, găsite de jandarmi asupra acestora în zona Pieței Centrale din municipiul Dorohoi.

Conform prevederilor Codului Fiscal, deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10000 de țigarete, fără a fi marcate, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 100000 de lei, precum și cu confiscarea pachetelor de țigări.

De asemenea, săvârșirea de mai multe ori, în decursul unui an calendaristic, a acestei fapte constituie infracțiune, dacă prin cumulare se depășește limita cantitativă de 10000 de țigarete, pedeapsa prevăzută de Codul Fiscal pentru această faptă fiind închisoarea de la 2 ani la 7 ani.

Nu doar cei care dețin sau comercializează o cantitate mai mică de 10000 de țigarete fără a fi marcate, marcate necorespunzător ori cu marcaj fals pot fi sancționați, ci și persoanele care dețin sau comercializează produse accizabile supuse marcării sub limita a 400 de țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, 1 kg de tutun de fumat, 40 de litri de alcool etilic, 200 de litri de băuturi spirtoase, 300 de litri de produse intermediare sau 300 de litri de băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul din Ibănești, după tragedia care a îndoliat comunitatea: „O durere imensă și de necrezut!”

astăzi, 08:04
121

Tragedia care a îndoliat comunitatea din Ibănești, în zi de Rusalii, a produs o durere imensă. Patru bărbați și-au pierdut viața: Valeriu Hulubei, Mitică Racu, Valeriu Bulubenchi ...

Se întâmplă prin oraș: Din viața de noapte a cerșetorilor! (Foto)

astăzi, 07:36
241

Tânăra care a asistat la întreaga scenă l-a avertizat pe proprietar, oferind și indicii cu privire la cel care a comis fapta (vezi foto jos): ”Ai parbrizul spart…, nenea l-...

FC Botoşani a câştigat cu 5-0 primul amical din cadrul stagiului de pregătire din Austria (Video)

astăzi, 07:17
88

FC Botoşani s-a impus în faţa echipei Sportbund Chiemgau Traunstein, din liga a şasea germană, cu scorul de 5-0, în cadrul stagiului de pregătire din Austria.Pentru „roş-al...