Vremea devine caniculară! Ce temperaturi vor avea românii de suportat în următoarea perioadă

După câteva zile de furtuni și de temperaturi mai ușor de suportat, vara revine în forță, iar temperaturile cresc din nou, ajungând la pragul caniculei.

Vremea devine caniculară! Ce temperaturi vor avea românii de suportat în următoarea perioadă

Astăzi vremea s-a încălzit în toată țara, maximele ajungând chiar și la 34 de grade Celsius.

În Banat, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Crișana tendința temperaturilor a fost una de creștere și s-a ajuns până la valori maxime de 28-34 de grade Celsius.

În Muntenia, Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Oltenia, media temperaturilor minime s-a situat între 11…18 grade în nopțile de 15 și 16 iunie.

Cum va fi vremea până la mijlocul lunii iulie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Dacă la munte va fi frig, pentru restul țării meteorologii anunță temperaturi ridicate, scrie Gândul.

Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 01.07.2024 – 08.07.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 08.07.2024 – 15.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mai mare parte a teritoriului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
12

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
35

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
147

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...