766 de misiuni ale pompierilor din Coțușca în primul an de activitate!

Pompierii de la Punctul de Lucru Coțușca au fost la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse în comunele Coțușca, Drăgușeni, Mitoc, Rădăuți-Prut și Viișoara, dar și în cele 13 sate aparținătoare.

766 de misiuni ale pompierilor din Coțușca în primul an de activitate!

   Foto: IGSU

În primul an de activitate, aceștia au gestionat 766 misiuni, care au vizat stingerea a 14 incendii, acordarea primului ajutor calificat și transportul la spital a unui număr de 625 de persoane care aveau probleme medicale, descarcerarea unor persoane din autoturisme implicate în accidente rutiere, salvarea unor animale din medii ostile vieții, dar și în 124 de alte intervenții (asistență/degajări persoane, acțiuni de recunoaștere în teren și educare preventivă a populației, exerciții cu forțe și mijloace în teren).

Cele 14 incendii s-au produs în localitățile Coțușca, Mitoc, Drăgușeni și Rădăuți Prut. Cauzele probabile au fost stabilite ca fiind: focul deschis în spații deschise, coșurile de fum defect sau necurățate, instalațiile electrice defecte, fumatul în locuri nepermise, dar și acțiunea intenționată. Din nefericire, în urma unui incendiu și-a pierdut viaţa o persoană. 

Mai bine de jumătate au fost stinse în colaborare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Valoarea bunurilor salvate în urma intervenţiei forţelor Punctului de Lucru Coțușca se ridică la aproximativ 176.000 lei, în timp ce pagubele provocate sunt de cca.17.000 de lei.

Vă reamintim faptul că, pe 16 iunie 2023, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în colaborare cu autoritățile centrale, județene și locale, a operaționalizat Punctul de Lucru Coțușca.

Punctul de Lucru, care se află în cadrul Stației de Pompieri Săveni, dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, care este echipată cu accesorii de descarcerare, dar și de o ambulanță SMURD. 21 de pompieri militari sunt pregătiți să intervină, în orice moment, în cazul înregistrării unor situații de urgență în comunele Coțușca, Drăgușeni, Mitoc, Rădăuți-Prut și Viișoara.

Odată cu operaționalizarea acestuia, timpul maxim în care echipajele de pompieri ajung la cetățenii din cele 18 localități s-a redus la jumătate.

La creșterea nivelului de siguranţă şi protecţie a comunităţilor contribuie și cele două autospeciale de stingere cu apă și spumă care aparțin Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Coțușca și Viișoara.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Omul de afaceri care a murit duminică la Ibănești era un om modest, care își trata cu respect angajații

astăzi, 15:05
285

Radu Tudose și-a găsit sfârșitul chiar în fabrica de lactate pe care o înființase în urmă cu câțiva ani în comuna Ibănești din Botoșani și care l-a clasat...

Micile artiste din Dorohoi, pe podium la Festivalul „Ursuleţul de aur” de la Baia Mare!

astăzi, 13:21
61

Elevii de la Cercul Muzică folk-muzică uşoară de la Clubul Copiilor Dorohoi au participat la a XL-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de muzică uşoară „Ursuleţul de aur&rdquo...

Care este starea celor 15 pacienți internați după explozia de la Dedeman Botoșani

astăzi, 12:58
331

Ministerul Sănătăţii prezintă situaţia pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon din Iaşi”, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ...