Transportatorii nu s-au inteles cu ministrul Sova si vor lasa joi aproape un milion de calatori pe drumuri

Transportatorii ameninta ca de joi vor intra in greva generala si vor lasa in drum circa 900.000 de calatori.

Transportatorii nu s-au inteles cu ministrul Sova si vor lasa joi aproape un milion de calatori pe drumuri

Dupa mai multe ore de discutii aprinse, transportatorii de persoane au anuntat ca nu au ajuns la nicio intelegere, marti, cu ministrul Lucian Sova, care ar vrea in continuare sa le faca rau, modificand Legea 980/2011. In aceste conditii, transportatorii ameninta ca de joi vor intra in greva generala si vor lasa in drum circa 900.000 de calatori.

Secretarul Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) Eugen Costan a declarat pentru Ziare.com ca transportatorii fac acum o sedinta in care discuta cum vor taxa refuzul ministrului Sova de a da curs solicitarilor lor.

Atat presedintele COTAR, Vasile Stefaneascu, cat si presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, au declarat ca joi vor opri transportul de persoane, daca intre timp Lucian Sova nu renunta la intentia de a modifica Legea 980/2011. Potrivit Agerpres, peste 900.000 de calatori ar putea fi afectati.

Aflat inca la sedinta cu transportatorii, Adrian Hagiu a declarat pentru Ziare.com ca, de fapt, pregatirile pentru protestul de joi au inceput deja. "S-a inceput intocmirea adreselor catre prefecturile din tara. Joi vom scoate cheile din contact. Alta forma de protest la care sa recurgem nu mai exista. Sigur, daca intre timp ministrul Sova ar retrage initiativa de modificare a Legii 980/2011, putem renunta la protest. Dar nu cred ca acest lucru se va intampla. Am discutat astazi cu un ministru al Transporturilor hotarat, dar cu argumente putine. Au fost momente de-a dreptul stanjenitoare, la discutii. Iar in aceste conditii, noi asteptam ca Guvernul sa intervina si sa ne sprijine. Nu domnul Sova, ca nu mai speram sa obtinem nimic de la dumnealui, ci Guvernul. Vom declansa protestul incepand de joi, pe termen nelimitat. Cu ajutorul nostru se desfasoara, zilnic, circa 3 milioane de calatorii. Ei bine, acestea nu vor mai avea loc incepand de joi. N-ar mai avea niciun rost, in conditiile date", a declarat Adrian Hagiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...