Transfăgărăşanul se deschide circulaţiei! CNAIR: "Atenţionăm că este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile"

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) se va deschide, sâmbătă, începând cu ora 8.00, pentru toate categoriile de autovehicule. Drumarii avertizează că este semnalată prezenţa urşilor în zonă şi cer turiştilor să nu se apropie de animale. În plus, drumarii spun că sunt puţine locuri de parcare la Bâlea Lac, parcările private din zonă nefiind deszăpezite.

Transfăgărăşanul se deschide circulaţiei! CNAIR: "Atenţionăm că este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile"

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, sâmbătă, de la ora 8.00, se redeschide circulaţia pe DN 7 C, Transfăgărăşan, pentru toate categoriile de autovehicule.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, atenţionăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile şi îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora", a transmis CNAIR.

Drumarii precizează, de asemenea, că cele două parcări private de mare capacitate de Bâlea Lac nu au fost încă deszăpezite de firmele care le administrează, aşa că locurile de parcare sunt extrem de limitate.

Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari.

Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu. Deși la momentul respectiv România avea deja mai multe treceri ale Carpaților Meridionali moștenite dinainte de perioada comunistă (Șoseaua Alpină Novaci-Săliște ori vechea Șosea Câmpina-Predeal) sau făcute în primii ani ai regimului (drumul Bumbești Jiu-Petroșani), invazia Cehoslovaciei din 1968 de către trupele sovietice și ușurința cu care puteau fi blocate sau atacate trecerile existente între Transilvania și Muntenia (care, cu o singură excepție, urmau cursul unor râuri) determină inițierea de urgență a proiectului "Transfăgărășanului" - un drum strategic care să lege garnizoanele Piteștiului și Sibiului.

Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică; la aceasta se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor.

Transfăgărăşanul este una dintre atracţiile cele mai mari ale României şi nu numai, atrăgând turişti din toate colţurile lumii. Cu ale sale serpentine năucitoare, DN7C formează un peisaj unic în care natura poate fi surprinsă în cele mai spectaculoase ipostaze.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...