Traficul prin Vama Radauti-Prut, aproape egal cu cel din Vama Stanca-Costesti!

Traficul prin Vama Radauti-Prut, aproape egal cu cel din Vama Stanca-Costesti!
Numarul persoanelor care au trecut prin Vama Radauti-Prut - Lipcani, in ultima luna, se apropie de numarul celor care trec Vama Stanca-Costesti, vama deschisa cu multi ani inainte.

Conform datelor oferite de prefectul judetului Botosani, date prezentate ieri si ministrului MAI, prin Vama Radauti-Prut- Lipcani, in perioada 15 februarie - 15 martie au trecut frontiera 12.736 persoane si 5.132 autovehicule, fata de Vama Stanca-Costesti, pe unde au trecut 13.144 persoane si 5.464 autovehicule.

"Asta inseamna ca la o vama care e deschisa de ani de zile si are program de functionare 24 de ore din 24, cum este Stanca-Costesti, au trecut cu 500 de masini si 500 de persoane in plus fata de Vama Radauti Prut, in conditiile in care traficul de persoane si masini in Vama Stanca-Costesti a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 15-18%", a declarat prefectul Cristian Roman.

De la 31 martie vor intra in circulatie permisele de mic trafic de frontiera, valabile pentru cei care locuiesc la o distanta de pana la 50 kilometri fata de punctul de frontiera. Respectivele permise sunt tiparite la Imprimeria Nationala si sunt distribuite prin Consulatele Romane in Republica Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
6

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
134

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...