Case pe terenurile Armatei!

Case pe terenurile Armatei!

Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani

Sperantele botosanenilor care au depus cereri pentru locuinte se indreapta spre cele doua suprafete de pamant care au apartinut Armatei. Terenurile sunt situate pe strada Sucevei si strada Petru Rares, autoritatile locale intentionand sa construiasca sedii pentru Vama, RAR, ARR, dar si un cartier de locuinte ANL.
 


Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a precizat ca, in cadrul discutiilor de miercuri, cu ocazia sedintei de Guvern de la Iasi, impreuna cu prefectul Cristian Roman a avut o discutie cu Gabriel Oprea, Ministrul Apararii, cu privire la Hotararea de Guvern ce trebuie sa apara cu transferul terenurilor de la Armata catre municipiul Botosani.

"Noi am finalizat ceea ce ne-a solicitat CSAT, acum un an jumatate, am facut acel poligon redus, facut in UM 1189, era ultimul prag pana la aparitia Hotararii de Guvern in care ne dau noua acele terenuri de la Armata. Am avut o discutie si cu doamna secretar de stat in MAI Irina Alexe, care stia ca in agenda de lucru a Guvernului este si hotararea de la Botosani cu transferul  acestor terenuri catre municipiul Botosani. Noi ne-am indeplinit conditia saptamana trecuta, si anume procesul verbal. Ma gandesc ca in urmatoarele sedinte de Guvern vom avea si noi acele terenuri, pentru ca stim prea bine cat sunt de necesare", a declarat joi Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Pe cele doua terenuri, cu o suprafata totala de aproape 90 de hectare, terenuri ce sunt situate pe strada Sucevei si strada Petru Rares, autoritatile locale intentioneaza sa construiasca sedii pentru Vama, RAR, ARR, intrucat toate platesc chirii, dar si un cartier de locuinte ANL.

"De aceste terenuri va beneficia si municiplitatea, pentru tot felul de proiecte, in momentul de fata pentru ANL nu mai avem disponibil niciun teren pentru un cartier de locuinte. Primind aceste terenuri de la Armata trebuie sa vedem cate locuinte facem pe terenurile respective", a adaugat primarul.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
123

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...