Instantele din Saveni si Darabani ar putea fi inchise!

Instantele din Saveni si Darabani ar putea fi inchise!

 CATALIN PREDOIU  

Ministerul Justitiei verifica instantele care ar putea fi inchise, in Botosani fiind vizate cele din Darabani si Saveni. O decizie finala va fi luata, insa, doar dupa o analiza foarte riguroasa, asigura ministrul Catalin Predoiu.

Ministrul Justitiei a declarat, cu prilejul vizitei la Botosani, ca deocamdata se identifica acele instante care au probleme de eficienta sub aspectul incarcarii cu dosare si care poate ar intra intr-o discutie de inchidere a lor, la Botosani fiind vorba doar despre instantele de la Darabani si Saveni.

"Nu vom proceda la nicio masura pana cand nu vom face mai multi pasi. In primul rand o discutie la Consiliul Superior al Magistraturii, apoi personal voi merge sa vizitez fiecare instanta care ar fi luata in calcul pentru inchidere, trebuie consultati si factorii locali, justitia nu este o intreprindere economica, nu poti sa iei in calcul doar considerentul economic, trebuie sa iei in calcul si factori de ordin social. Spre exemplu, daca inchizi o instanta si prin asta oamenii pierd oportunitatea de a se adresa justitiei in conditii rezonabile, sa nu trebuiasca sa calatoresca poate zeci sau sute de kilometri pana la cea mai apropiata instanta, aici se pune problema accesului la justitie", a precizat Catalin Predoiu, ministrul Justitiei.

Inaltul oficial a subliniat faptul ca numai dupa o examinare extrem de riguroasa va proceda la o propunere de decizie, iar deocamdata nu exista nicio lista cu instantele care ar putea fi in aceasta situatie, fiind vorba doar despre o analiza.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
5

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
22

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
272

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...