Se sting din nou luminile

Se sting din nou luminile

 Earth Hour 2010  

Pe 27 martie, de la 20:30, WWF România, alături de Stiri Botosani dar şi de alţi parteneri și susținători ai organizației, va da tonul stingerii luminilor din zeci de orașe.

România se alătură pentru a doua oară campaniei globale Earth Hour (Ora Pământului), până acum cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. Pe pagina www.earth-hour.ro, platforma de comunicare a campaniei, oricine se poate înscrie în calitate de susținător al iniţiativei ecologiste.  

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2,2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Impactul evenimentului a fost unul uriaş astfel că, numai un an mai târziu, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour.  

Anul acesta, WWF a ales sa transmită mesajul campaniei prin intermediul a doi ambasadori Earth Hour, care au îndeplinit acest rol și în 2009: Robin Barnett, Ambasadorul britanic la București și Zoli Toth, solistul trupei Sistem. Cu ajutorul lor, WWF va vorbi despre scopul campaniei și despre cum să devenim mai responsabili față de resursele pe care le consumăm zi de zi fără să ținem cont de faptul că acestea depășesc cu mult ceea ce planeta poate susține.

"Earth Hour este un moment de afirmarea a responsabilității fiecăruia dintre noi pentru felul în care alegem să trăim. Pentru impactul pe care stilul nostru de viață, de la marile aglomerări urbane la micile gesturi cotidiene, îl are asupra naturii și asupra vieții pe planetă. Stă în puterea noastră să dăm un semnal că am devenit mai constienți de asta și în România și că suntem pregătiți să ne implicăm. Schimbările climatice și degradarea mediului nu afectează doar speciile sălbatice de pe continente îndepărtate, ele afectează calitatea vieții noastre de fiecare zi", declară Luminița Tănasie, Director WWF România. 

  "Schimbările climatice sunt deja vizibile. Chiar zilele acestea am fost martorii unor variații bruște de temperatură, iar inundații masive și secete prelungite au afectat constant România în ultimii ani. Dar există soluții pentru protejarea mediului și fiecare dintre noi își poate aduce contribuția în acest sens. Circa 15 miliarde de tone de dioxid de carbon sunt eliberate anual în atmosferă ca urmare a unor activități asupra cărora avem control deplin, precum transportul personal sau încălzirea și luminarea locuinței. Așadar, putem lupta împotriva schimbărilor climatice dacă facem alegerile zilnice corecte. Apreciez în mod deosebit inițiativa Earth Hour tocmai pentru că ne arată cât de multe resurse ale Planetei putem salva într-o singură oră de consum energetic moderat", a declarat Robin Barnett.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
4

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
24

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
61

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...