TIPRIGAN: Le dorim parlamentarilor sa-si ia concediu fara plata, cate doua luni pe an!

TIPRIGAN: Le dorim parlamentarilor sa-si ia concediu fara plata, cate doua luni pe an!

MARIA TIPRIGAN

Lidera Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani nu este de acord cu amanarea inceperii anului scolar cu zece zile, indemandu-i pe parlamentari sa-si ia concediu fara plata, intrucat profesorii nu sunt de acord cu aceasta masura.

"Este o sfidare la adresa invatamantului romanesc si a oamenilor scolii! Si asa salariile erau ajustate. Noi ne aflam deja in proces pentru marirea salariilor, am repus pe rol cele 365 de procese, pentru marirea cu inca 33%, am castigat deja in instanta la Curtea Constitutionala. A ne lua concediu zece zile este o masura pentru care nu ne poate obliga, noi ne vom prezenta la scoala ca intotdeauna. Nici gand nu avem sa onoram aceasta oferta! Le dorim parlamentarilor sa-si ia concediu fara plata, cate doua luni pe an", a declarat Maria Tiprigan, presedinta Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani.

Reamintim ca, in ultimele zile, s-a luat in discutie amanarea inceperii anului scolar cu 10 zile, pentru reducerea cheltuielilor si pentru a se evita concediile fara plata in timpul anului.

Masura pare sa fie bine primita de unii sindicalisti.

"Ar fi cea mai bună variantă. Decât să luăm zece zile de concediu fără plată în timpul anului şcolar, mai bine să amânăm începerea cursurilor. Măcar copiii să aibă ceva de câştigat din asta, iar materia ar fi mai uşor de recuperat decât dacă am întrerupe orele la mijlocul semestrului. Aşteptăm să vedem ce ne va spune ministrul Educaţiei şi vom discuta această idee cu restul colegilor. Oricum, nu ne poate obliga nimeni să muncim fără bani", a declarat pentru Gândul Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
229

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...