Ţigări de mii de lei confiscate de poliţiştii de frontieră

Ţigări de mii de lei confiscate de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în ultimele 24 ore aproximativ 1400 pachete de ţigări, acunse în bagajele unor cetăţeni români sau moldoveni. Ţigările erau destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea acestora ajungând la aproximativ 5.300 lei.

În cursul zilei de 10.12.2009, echipajele formate din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi şi Sectorul PF Româneşti au oprit pentru control, mai multe autovehicule atât în localitatea Mihăileni, cât şi în localitatea Ştefăneşti.

În bagajele cetăţenilor opriţi în trafic, poliţiştii de frontieră au găsit aproximativ 1400 pachete de diferite mărci, cu timbru Ucraina şi R. Moldova, dar şi 20 sticle cu alcool de provenienţă R. Moldova. Cetăţenii opriţi nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele descoperite de poliţiştii de frontieră. Una dintre descoperirile semnificative a fost făcută la Mihăileni, unde un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au oprit pentru control un autoturism care se deplasa dinspre Siret spre Mihăileni.

În autovehicul se afla Cornelia A., cetăţean român în vârstă de 50 de ani, domiciliată în judeţul Botoşani. În bagajele acesteia au fost găsite 600 pachete de ţigări, marca Monte Carlo cu timbru Ucraina, ţigări pentru care femeia nu deţinea documente de provenienţă.

Ţigările erau ascunse în bagajele personale, precum şi în portbagajul autovehiculului, precum şi în interiorul acestuia. Femeia a declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret, de la diverşi cetăţeni în scopul comercializării în piaţa din Botoşani.

Toate cele 1400 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, valoarea totală a produselor fiind de 5300 lei. Au fost aplicate şi sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3000 lei .

Deşi numărul persoanelor care încearcă să obţină venituri din traficul ilegal cu produse accizabile este uşor în creştere, asigurăm populaţia că vom continua să întreprindem măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
54

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
37

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
123

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...