Autoritatile se pregatesc de iarna!

Vineri, 11 decembrie, a fost prima zi în care au început efectele contractului de deszăpezire pe acest an. Romeo Caciuc, directorul DJDP, a solicitat societăţii câştigătoare a licitaţiei pentru deszăpezire mobilizarea unui minim necesar de utilaje în cele patru baze din judeţ, astfel încât să se poată interveni pentru combaterea poleiului ce se poate forma.

"Am solicitat pentru fiecare bază două utilaje cu plug şi răspânditor şi un altul de încărcare, pentru a începe serviciile. Din prognoza meteo reiese că în următoarele zile vor avea loc ninsori slabe, ceea ce va putea duce la formarea poleiului", a explicat Romeo Caciuc.

Tot vineri a fost prima zi de funcţionare a dispeceratului anunţat de specialiştii drumurilor judeţene pentru iarna 2009-2010. Numărul de telefon este 0231510792, iar ofiţerul de serviciu dă şi primeşte informaţii 24 de ore din 24.

Prin adrese trimise de DJDP către primăriile şi posturile de poliţie din judeţ reprezentanţii acestor instituţii sunt rugaţi să informeze prompt dispeceratul dacă în diferite zone se impune intervenţia echipelor de deszăpezire.

În acelaşi timp, persoanele interesate, pot afla informaţii despre starea drumurilor judeţene pe care intenţionează să călătorească. Graţie temperaturilor exterioare suficient de ridicate şi lipsei fenomenelor meteo specifice sezonului rece, conducerea Direcţiei Judeţeană de Drumuri şi Poduri a solicitat întârzierea intrării în aplicare a contractului cu firma Transporturi Auto pentru o lună şi 10 zile.

"Aceasta a permis o economie mai mult decât binevenită, în valoare totală de 1,2 milioane de lei, ultimii 600.000 de lei fiind folosiţi chiar în aceste zile pentru plata salariilor angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Ţinând cont de situaţia critică a bugetului pentru sistemul de asistenţă socială, apreciem orice economie făcută la nivelul Consiliului Judeţean", a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Judeţul Botoşani are 639 de kilometri de drumuri judeţene, iar bazele DJDP pentru utilaje şi echipaje de intervenţie sunt în Dorohoi, Săveni, Truşeşti şi Botoşani.

BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
100

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
1838

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
136

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...