Ţeapa Bingo Metropolis. Mii de oameni înşelaţi!

Ţeapa Bingo Metropolis. Mii de oameni înşelaţi!
Show-ul difuzat de Antena 1 a fost anulat în urmă cu cinci săptămâni. De atunci, niciun participant nu şi-a primit banii înapoi, deşi au existat promisiuni. Peste 3.000 de distribuitori de bilete au intrat în preaviz după suspendarea jocului. Nici aceștia nu și-au primit banii.

Deşi au trecut cinci săptămâni de la anularea licenţei şi a transmiterii show-ului la televizor, SC Phoenix Games SRL, firma care organiza Super Bingo Metropolis transmis de Antena 1, nu a dat înapoi nici un ban jucătorilor care au cumpărat bilete la acest joc.

Jucătorii spun că distribuitorii de la care au cumpărat bilete nu ştiu ce să le răspundă când îi întreabă când îşi vor primii banii înapoi pe tichetele pe care nu au mai putut să le joace. La rândul lor, vânzătorii de bilete au explicat că superiorii lor nu le-au dat niciun răspuns.

"Oamenii ne sar în cap"

Un vânzător din Sibiu spune că situaţia tinde să degenereze. "Mi-e ruşine să mai ies din casă. Mă întâlnesc pe stradă cu lumea care a cumpărat bilete de la mine şi nu ştiu ce să le zic oamenilor. Îmi bat obrazul, dar eu nu văd ce vină am. Deja oamenii au început să ne sară în cap", afirmă distribuitorul din Sibiu.

Un altul, din Piteşti, a declarat că "aici sunt oameni care au jucat milioane bune de lei, au cumpărat tocuri întregi de bilete şi eu nu ştiu ce să le spun, dacă îşi vor mai primi banii înapoi sau nu". 

"La jumătatea lui februarie, noi, ca vânzători, am luat ultima leafă, cea aferentă lunii ianuarie. De atunci, nu am mai primit niciun ban. Pe 21 februarie, ne-au băgat pe toţi în preaviz, până pe 12 martie. Nici până acum nu am primit banii pentru preaviz, nici banii pentru biletele jucătorilor. Mă sună clienţii toată ziua şi îmi cer socoteală", a povestit un distribuitor din Craiova. El a adăugat că, în toată ţara, sunt în jur de 3.000 – 3.500 de distribuitori, care, la rândul lor, fiecare are sute de clienţi care nu şi-au primit banii pe biletele jucate.

Distribuitorii chestionaţi au spus că fiecare încasa săptămânal, de la jucători, între 2.500 şi 3.000 de lei. Dacă înmulţim aceste cifră cu numărul total de distribuitori, rezultă încasări de aproximativ 9 – 10,5 milioane de lei, adică în jur de 2,4 milioane de euro săptămânal.

FĂRĂ ACOPERIRE. Deși au promis premii de milioane de euro, jucătorii nu și-au primit înapoi nici măcar banii pe tichete.

INSOLVENŢĂ 

Patronii recunosc că nu au dat niciun ban jucătorilor. Firma are o datorie de 1, 2 milioane de euro la stat

Petru Rus, unul dintre cei doi patroni ai firmei care organiza Super Bingo Metropolis, a recunoscut, într-o declaraţie pentru "Evenimentul zilei", că nu a dat jucătorilor niciun ban înapoi.

"Noi am depus contestaţie la decizia luată de către Comisia jocurilor de noroc a Ministerului de Finanţe. Până nu primim un răspuns la această decizie, nu plătim niciun ban. În cazul în care răspunsul e favorabil, vom relua jocul. Dacă decizia e defavorabilă, o vom pune în practică", a precizat, pentru EVZ, Petre Rus.

Jucătorii au şanse mici să-şi recupereze banii

"Această firmă se află în insolvenţă. Primii care îşi vor primii banii sunt angajaţii, apoi bugetul statului, faţă de care această firmă are o datorie de peste 1,2 milioane de euro. Bunurile firmei care pot fi executate sunt o maşină şi o urnă, ambele în valoare de 23.000 de euro. Aşa că, din aceşti bani, nu cred că se pot plăti nici măcar salariile restante către angajaţi. Fiscul s-ar putea îndrepta împotriva acţionarilor, pentru a recupera aceste datorii", ne-a explicat un reprezentant al Fiscului.


Citiţi mai mult pe  evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
171

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...